200 bin çocuk için spor hareketi

Güncelleme Tarihi:

200 bin çocuk için spor hareketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 16:37

Nutella ve Kinder markaları üreticisi Ferrero Grubu çocukları spora yönlendirmeyi amaçlayan ‘Kinder + Sport’ projesi kapsamında T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile çocuklarla buluşmaya Karadeniz bölgesinde başladı.

Haberin Devamı

İlk olarak Samsun’da gerçekleştirilen renkli etkinlikte binlerce çocuk spor yaparak eğlendi. Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Projemiz kapsamında 200 bin çocuğa ulaşacağız. Her yıl giderek büyüyecek proje kapsamında Türkiye’de binlerce çocuk Kinder ile harekete geçecek” dedi.

Ferrero Grubun çocukları erken yaşta spor ile tanıştırmayı ve sporu onların günlük hayatlarına dahil etmeyi amaçlayan ve 20’den fazla ülkede devam eden sosyal sorumluluk projesi Kinder+Sport, Türkiye’de de olabildiğince çok çocuğu harekete geçirmek hedefiyle yola çıktı. Grup ‘Kinder + Sport’ projesi kapsamında Türkiye’deki ilk etkinliğini T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Samsun’da gerçekleştirdi. Proje kapsamında Kinder+Sport Tırı, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu bahçesinde Samsunlu çocuklar ile buluştu. Dört gün süren renkli etkinlikte binlerce Samsunlu çocuk hep birlikte spor yapmanın keyfini çıkardı. Çocukların ilgisini çekecek ve fiziksel gelişimlerinde onları destekleyecek eğlenceli platformların kurulduğu alanda çocuklar bir yandan spor yaparken, diğer yandan doyasıya eğlendi. Çocuklara günlük hayatlarında da devam edebilecekleri spor hareketleri öğretilirken, ‘Kinder + Sport Tırı’ndan katılımcı okullar ve öğretmenlere spor destek malzemeleri ve eğitim kitleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

200 bin çocuk için spor hareketi

Türkiye’nin Ferrero Grup için önemini vurgulayan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Projelerimizle üreticiden tüketiciye her aşamada Türkiye’ye katma değer yaratmaya devam ediyoruz. Bugünün çocukları Türkiye’nin geleceğini oluşturacak. ‘Kinder + Sport projesi ile amacımız çocuklarımızı spora yönlendirerek daha sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlamak. Ülkemizde spora başlama yaşını mümkün olduğunca aşağı çekmeyi hedefliyoruz. Bu programla spor, çocukların günlük yaşamlarında daha çok yer alacak ve sağlıklı bir şekilde neşeyle büyümelerine yardımcı olacak. Çocukların yaşamında sporu günlük alışkanlık haline getirmek onların ileride daha aktif, sağlıklı yetişkinler olmalarına da katkı sağlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz bu ortak projeyle bu yıl 4 ilde toplam 10 bin çocukla buluşacağız. Hedefimiz giderek büyüyecek bu proje ile tüm Türkiye’de 200 bin çocuğu harekete geçirmek” dedi.

200 bin çocuk için spor hareketi

Haberin Devamı

Sıradaki İller Trabzon, Ordu ve Giresun

Bu yıl Türkiye’de ilk kez organize edilen proje ile 4 ilde 6-10 yaş arası toplam 10 bin çocuk ‘Kinder + Sport Tırı’ ile harekete geçecek. Samsun’un ardından sırasıyla Trabzon, Giresun ve Ordu’ya gidecek olan ‘Kinder + Sport Tırı’ bölgede yaşayan çocukları sporla buluşturacak.

BAKMADAN GEÇME!