2 yılda 2 bin fanatik seyirden men edildi

Güncelleme Tarihi:

2 yılda 2 bin fanatik seyirden men edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 00:44

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 9 Aralık 2012’de G.Saray-Beşiktaş Bedensel Engelliler Basketbol maçında çıkan olayların soruşturulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sahalarda taşkınlık yaratan fanatiklerle ilgili rakamları açıkladı. Buna göre 2 yılda 2 bini aşkın fanatik, “seyirden yasaklanma” cezası aldı. Bu cezayı alanların 760’ını ise İstanbul’da bulunan seyirciler oluşturdu.

Baydar sordu

CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, önergeyle Başbakan Tayyip Erdoğan’a 9 Aralık 2012’deki Galatasaray-Beşiktaş Tekerlekli Basketbol maçındaki olayları hatırlatarak, “Yaşanan bu feci olaydan sonra hükümet olarak neler yapmayı düşünmektesiniz? Olaya karışanlardan kaçı gözaltına alınmış ve kaçına idari ve adli ceza uygulanmıştır? Kanunun çıkmasından sonra ceza alan vatandaş sayısı nedir?” diye sordu.

İnceleme başlatıldı

Başbakan Erdoğan adına önergeyi yanıtlayan Bakan Kılıç, şunları aktardı: “9 Aralık 2012’de, Galatasaray-Beşiktaş takımları arasında oynanan engelliler basketbol müsabakasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nca inceleme başlatılmıştır. Sonucuna göre işlem yapılacaktır. Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden bugüne kadar İstanbul ilinde 760 kişi ‘seyirden yasaklanma’ cezası almıştır. Ülke genelinde ‘seyirden yasaklanma’ cezası alan taraftar sayısı ise 2 bini aşmış durumdadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!