1907 Fenerbahçe Derneği E-Spor'a adım attı

Güncelleme Tarihi:

1907 Fenerbahçe Derneği E-Spora adım attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 14:00

1907 Fenerbahçe Derneği, dünyada yükselen değer olan ve Türkiye’de de dikkatleri üzerine çeken E-Spor (Elektronik Oyun Sporları) dünyasına adım atıyor.

Haberin Devamı

İşte yapılan açıklama;

Genç nesillere Fenerbahçe sevgisini aşılayan 1907 Fenerbahçe Derneği, farklı dallarda ve kategorilerdeki oyunlarda profesyonel takımlar barındıran E-Spor’da (Elektronik Oyun Sporları) yer alacak. League of Legends (LoL) Ligi’nde ‘1907 Fenerbahçe’ adıyla yarışacak takımın faaliyetleri, 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından gerçekleştirilecek.

Yarışılan her platformda en iyi olma hedefiyle yolan çıkan 1907 Fenerbahçe Derneği, Şampiyonluk Ligi’nde yer alan Super Massive TNG takımının tüm haklarını devir aldı ve takımın ismini ‘1907 Fenerbahçe’ olarak değiştirdi. Gerçekleştirilen değişiklik Riot Games tarafından da onaylandı.

1907 Fenerbahçe E-spor takımı, derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Sina Afra tarafından yönetilecek. Takımın menajeri olarak ise Emre Aksoy görev yapacak. 1907 Fenerbahçe E-spor takımının koç ve oyuncu transferlerine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçmiş dönemlerde Fenerium mağazalarının kurulmasını sağlayarak markalaşma sürecinin tamamlanmasıyla tüm haklarını Fenerbahçe Spor Kulübü’ne devreden 1907 Fenerbahçe Derneği, E-Spor takımı ile de aynı başarıyı sağlamayı hedefliyor.

HASAN ÇOLAKOĞLU: 'BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ'
Türkiye’nin popüler spor kulüpleri arasında bu kategoride ilk adımı atan Beşiktaş’ın ardından 1907 Fenerbahçe’nin de espor takımını duyurmasının, Türkiye Şampiyonluk Ligi'ne farklı bir soluk getireceğini söyleyen Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, “Türkiye’de esporun en büyük destekçisi olarak, bu eko-sistemin büyük kitleler eşliğinde gelişmesinden ve ülkemizin güzide kulüplerinin League of Legends dünyasına resmi olarak dâhil olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de daha profesyonel esporcuların yetişmesi, esporun daha geniş kitlelere ulaşması ve uluslararası arenada daha büyük başarılara ulaşabilmemiz için, bu tür girişimleri çok önemli buluyorum. Riot Games adına kendilerine League of Legends Şampiyonluk Ligi’ne hoş geldiniz diyorum” dedi. Riot Games Türkiye e-spor Direktörü Bora Koçyiğit ise yaptığı değerlendirmede; “Bu denli büyük bir taraftar kitlesini arkasına almış, Türk spor tarihinin en özel markalarından 1907 Fenerbahçe’nin e-spor dünyasında yer alması son derece sevindirici. Bu ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da konuşulacak büyüklükte bir gelişme. Dünyada da örneklerini gördüğümüz gelişim, e-sporun ilerleyen dönemlerde çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!