1800 metrede spor kompleksi

Güncelleme Tarihi:

1800 metrede spor kompleksi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 14:23

Kış turizminin önde gelen merkezlerinden olan Uludağ'ın hem kış, hem de yaz aylarında daha fazla ziyaretçiyi çekmesi için bölgeye yönelik çalışmalar hızlandırıldı.

Uludağ, kışın beyaz kar örtüsüyle yaz aylarında yeşilliği, temiz havası, farklı renklerdeki çiçekleri ve bol oksijeniyle büyüleyici bir güzellik ve eşine az rastlanır bir ortam sunuyor.

Kış aylarında kayak ve beyaz örtü manzarasında tatil için tercih edilen Uludağ, yaz aylarında da serinlemek, şehir stresi, yorgunluğu ve yoğunluğundan kurtulmak, sağlık bulmak, yeşillikler arasında zaman geçirmek isteyenlerin akınına uğruyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Şube Müdürlüğü yetkililerinin verdiği rakamlara göre, Uludağ, günübirlikçilerle birlikte 500 bini yaz aylarında olmak üzere yılda yaklaşık 800 bin kişiyi ağırlıyor.

“21 gün kalındığında kanı temizliyor” inancının yaygın olması nedeniyle yaz aylarında yüzlerce çadırın kurulduğu Uludağ'ın, daha fazla ziyaretçi çekmesi, yıllık ziyaretçi sayısının 1 milyonun üzerine çıkması için bölgeye yönelik önemli çalışmalar yapılıyor.

Bir dönem Yeşilçam filmlerinin gözdesi olan Uludağ'ın, yapılacak çalışmaların ardından her mevsim yüksek ilgi göreceği belirtiliyor.

YENİ İMAR DÜZENLEMESİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'daki sorunların giderilmeye başlandığını belirterek, bölgede yeni bir imar düzenlemesi yapıldığını bildirdi.

İmara aykırı bazı yapıların bulunduğunu dile getiren Harput, şöyle konuştu:
“Bölgenin imara uygun hale getirilmesi için yıkımlar yapılıyor. Bunun dışında önemli bir otopark sorunu vardı. Uludağ'a gelen yüzlerce ziyaretçi, aracını koyacak yer bulamıyor, trafik aksıyor ve yığılmalar yaşanıyordu. Bu konuda önemli bir adım attık. Oteller bölgesine yap-işlet-devret şekliyle 2 büyük otopark yapılacak. Toplam araç kapasitesi binin üzerinde olacak.”

Harput, ikinci önemli büyük yatırımın spor kompleksi olacağını ifade ederek, “Uludağ'a yazın gelen insanlara yönelik bir tesis bulunmuyor. Bölgeye, yazın insanların spor yapmalarına imkan sağlayacak tesisler kazandırıyoruz. Yeni imar planına göre bölgede, bir nizami, 9 da küçük futbol sahası ve tenis kortlarıyla birlikte büyük bir spor kompleksi kurulacak” dedi.

Yaklaşık 1800 metre yükseklikte yaz aylarında spor yapma imkanı sunacaklarını belirten Harput, şunları kaydetti:
“Kışın kayak, yazın futbol... Şehirde sıcaktan bunalanlar, Uludağ'da hem dinlenecekler hem spor yapacaklar. Toplam 23,1 kilometrelik Bursa-Uludağ yolununun genişletilmesi ve kış turizmine yönelik yeni yatırımların yapılmasıyla Uludağ, daha fazla kişiyi ağırlayacak. Uludağ'ı, bütün mevsimlerin gözde turizm merkezi yapmak istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!