152 milyon euroluk Türkiye

Güncelleme Tarihi:

152 milyon euroluk Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 11:59

Teknik direktörlük görevine Abdullah Avcı'nın getirildiği (A) Milli Takım'da, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında yapılan hazırlık maçlarının kadrosunda yer alan futbolcuların piyasa değeri yaklaşık 152 milyon euro.

Haberin Devamı

“transfermarkt.com” isimli internet sitesindeki bilgilere göre, milli takımda yer alan 26 futbolcunun değeri 151 milyon 700 bin eurodan oluşuyor. Türkiye'deki takımlarda forma giyen futbolcuların piyasa değeri toplam 81 milyon 200 bin euro, Avrupa liglerinde forma giyen Milli Takım oyuncularının ise toplam 70 milyon 500 bin euro tutuyor.

Ay-yıldızlılarda Real Madrid'de forma giyen Nuri Şahin, 18 milyon euroluk piyasa değeriyle ilk sırada bulunuyor. Atletico Madrid'de futbol hayatını sürdüren Arda Turan ise 15 milyon 500 bin euro ile Nuri'nin ardından gelen isim oldu.

Galatasaraylı Selçuk İnan ve Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz 10 milyon euroluk piyasa değeriyle iki futbolcuyu izledi. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel 9 milyon euro, Atletico Madridli Emre Belözoğlu ise 8 milyon euroluk piyasa değerine sahip.

Almanya'da top koşturan Tunay Torun ve Sercan Sararer ise millilerin en düşük piyasa değerine sahip futbolcuları olarak dikkati çekiyor. Hertha Berlin'deki Tunay Torun ve bu sene Bundesliga'ya yükselen Fürth Kulübü'nde oynayan Sercan Sararer, 1 milyon 500 bin euro ile en düşük piyasa değerine sahip olan futbolcular. Gençlerbirliği'nden Soner Aydoğdu 1 milyon 800 bin euro, Galatasaraylı Semih Kaya ise 2 milyon euroluk değeriyle 2 lejyoner futbolcunun ardından sıralanıyor.

(A) Milli Takım kadrosunda yer alan oyuncuların isimleri, piyasa değeri ve takımları ise şöyle:

152 milyon euroluk Türkiye

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!