12 Dev Adam'a Olimpiyat müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adama Olimpiyat müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 18:33

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), A Milli Erkek Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde yer alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Rio’ya gitme umudu için önelemelere ev sahipliği yapmak için aday olan Türkiye, ev sahipliğinin İtalya, Filipinler ve Sırbistan’a verilmesinin ardından bu amacından uzaklaşmış gözükse de FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve aynı zamanda FIBA Avrupa Yönetim Kurulu üyesi olan TBF Başkanı Harun Erdenay’ın çabalarıyla son anda kendini elemelerde buldu. 

12 Dev Adama Olimpiyat müjdesi

"TÜRKİYE'NİN BASKETBOLDAKİ GÜCÜ ETKİLİ OLDU"

Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel Turgay Demirel, “Zor bir süreç oldu. Dünya 8'incisi olduğumuz için elemelere kabul ettiler. FIBA Eksekutif Komitesi, başkan ve genel sekreterin de öneresiyle ev sahipliği konusunda sportif olarak da bunu hak eden adayları seçtiler. Filipinler, Sırbistan ve İtalya hak ettiği için öncelik oldu. Toplam 18 takımın katılacağı elemelerde diğer takımlar yer alırken Türkiye’nin daha önce camia olarak basketboldaki gelişimi ve yatırımları göz önüne alındı” dedi.

4-10 TEMMUZ'DA YA SIRBİSTAN YA DA İTALYA'DA
Bu kararla hem kadın hem de erkeklerde olimpiyatlara gitme ümitlerinin olduğunu belirten Demirel, “Türkiye’de belki de bir ilk yaşanacak ve basketbolda hem kadın hem de erkek milli takımlarımız olimpiyatlara katılma başarısı gösterecek” diye konuştu.
Böylece 12 Dev Adam 4-10 Temmuz tarihleri arasında İtalya ya da Sırbistan’da ön eleme oynamaya hak kazanırken, Periler ise Fransa'daki eleme karşılaşmaları 13-19 Haziran'da oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!