12 Dev Adam çok 'farklı'

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adam çok farklı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 22:09

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Spor Toto World Cup 11'de oynadığı ilk maçta Belçika'yi 77-53'lük skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Spor Toto World Cup 11'in ilk gün ikinci ve son maçında A Milli Erkek Takımı, Belçika'yı 77-53'lük skorla devirmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde oyunda üstünlüğünü kabul ettiren A Milli Basketbol Takımı, Belçika'ya çok sayı şansı tanımadı. İlk periyodun ilk bölümünde özellikle pota altından Ersan İlyasova ile etkili olan Ay-Yıldızlılar, Sinan Güler'in de asistleriyle bir ara farkı 8'e kadar çıkartsa da ikinci çeyreğe 19-15'lik skorla gidildi. İlk yarının ikinci bölümünde sahneye çıkan isim Kerem Gönlüm oldu. Deneyimli forvet üst üste bulduğu sayılarla milliller farkı giderek açmasını sağladı. Soyunma odasına da Türkiye'nin 36-25'lik üstünlüğüyle gidildi.
İkinci devreye hızlı başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, pota altındaki üstünlüğünü sürdürdü. Kerem Gönlüm bu bölümde de skor yükünü çekerken Ömer Aşık'ın da devreye girmesiyle fark 15'e kadar çıktı (45-30). Final periyotuna da 53-36'lık üstünlükle giren milliler, oyunun son bölümünde farkın verdiği özgüvenle çok rahat oynadı. Hidayet Türkoğlu da devreye girince fark 20'lere kadar yükseldi (63-42). Kalan dakikalarda oyundan ödün vermeyen Türkiye, mücadeleden 77-53 galibiyetle ayrılmasını bildi.

Öte yandan günün diğer maçında Sırbistan, Hırvatistan'ı 88-71'lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE (77): Doğuş Balbay 3 (2 ribaund), Emir Preldzic 2 (3 ribaund, 6 asist), Sinan Güler (4 ribaund - 3 asist), Ömer Onan 6 (3 ribaund), Ersan İlyasova 19 (11 ribaund), Serhat Çetin 3, Oğuz Savaş 6, Kerem Gönlüm 13 (4 ribaund), Ender Arslan 2, Ömer Aşık 12 (5 ribaund - 2 asist), Hidayet Türkoğlu 11 (4 ribaund), Birkan Batuk, Deniz Kılıçlı, Barış Ermiş
BELÇİKA (53): Roel Moors 4 (2 ribaund), Sam van Rossom 12, Christophe Beghin, Axel Hervelle 10 (6 ribaund), Jean Marc Mwema 2, Jonathan Tabu (3 asist), Matthew Lojeski 4, Guy Muya 2 (2 ribaund - 3 asist), Wen Mukubu, Maxime de Zeeuw 2, Sasha Massot 8 (3 ribaund), Yannick Driesen 9 (6 ribaund)

1. PERİYOT: 19-15
2. PERİYOT: 17-10
3. PERİYOT: 17-11
4. PERİYOT: 24-17

TANJEVİC: DAHA İYİ OLACAĞIZ

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Belçika karşısında pota altını domine ederek sonuca gittiklerini söyledi. Spor Toto World Cup 11'de Belçika'yı 77-53'lük skorla mağlup ettikleri maçın ardından basın toplantısı düzenleyen A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, "Oyunda pota altını domine ettik. İçerden sayılar bulduk, savunmamız da iyiydi. Çok yakın tarihte İtalya'yı yenmiş bir takımı 20 farkla mağlup etmek bizi sevindirdi. Daha da iyi olacağız. Önümüzde 10 günlük bir süre var. Bu turnuvanın ardından bir hazırlık maçı daha yaparak şampiyonaya gideceğiz" diye konuştu.

CASTEELS: "TÜRKİYE ALTIN ADAYIDIR"

Belçika Milli Takımı Başantrenörü Eddy Casteels ise, "Dış atışlarda çok düşük yüzdeyle oynadık. Aynı zamanda serbest atış çizgisine de gidemedik. Savunma odaklı bir takımız ama savunma kaynaklı sayılara da ulaşamadık. Türkiye gibi bir takıma karşı sürekli istekli oynamamız gerekir. Bugün bunu yapamadık. Pota altında bize çok büyük üstünlük kurdular. Türkiye her zaman madalya adayıdır. Bize karşı oynadıkları gibi İspanya ve onun gibi takımlara karşı da aynı performansı sergilerlerse Avrupa Şampiyonası'nda altına kadar gidebilirler" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!