12 Dev Adam bu gruptan çıkar

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adam bu gruptan çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 15:22

Türkiye, 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. İspanya'nın ev sahipliğini yapacağı şampiyonada 12 Dev Adam gruptan çıkarsa, çeyrek finale kadar yolu açık.

16 ülkenin katılacağı ve 3-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek turnuvaya ev sahipliği yapan İspanya'nın başkenti Madrid'de bugün yapılan kura çekimlerinde 3. torbadan katılan Türkiye, ilk grup maçlarını 3-5 Eylül tarihlerinde İspanya'nın doğusundaki Palma de Mallorca kentinde oynayacak. Türkiye ilk maçını 3 Eylül'de Litvanya'ya karşı yapacak.

ÇEYREK FİNALE KADAR YOL AÇIK

Bu arada, Türkiye, gruplardan çıkması halinde çeyrek finale kadar turnuvanın en büyük favorileri İspanya veya Yunanistan ile karşılaşmayacak. 4'er takımdan oluşan gruplardaki ilk maçlar
İşte Gruplar
A GRUBU:
Yunanistan, Rusya, Sırbistan ve İlave bir takım (Granada)
B GRUBU:
İspanya, Hırvatistan, Letonya, Portekiz
(Sevilya)
C GRUBU:
Almanya, Litvanya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti
(Palma de Mallorca)
D GRUBU: Fransa, Slovenya, İtalya, Polonya
(Alicante)
İspanya'nın Alicante, Sevilya, Granada ve Palma de Mallorca kentlerinde yapılırken, gruplardan çıkacak ilk 3'er takımın eşleşmelerindeki diğer maçlar 7 Eylül tarihinden itibaren Madrid'deki 2 spor salonunda oynanacak.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda en büyük başarısı 2001 yılında 2.'lik olan Türkiye, 2005'te düzenlenen son turnuvada 9. olmuştu.

Öte yandan, turnuvaya katılacak 15 ülke belli olurken, son ülke Bosna Hersek, İsveç, Ukrayna, Makedonya, Macaristan, İsrail, Bulgaristan, Estonya, Danimarka ve Belçika arasında 8 Ağustos 2007 tarihinde başlayacak turnuvayı kazanan olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!