11 ülke 45 bin kilometre 7 transfer

Güncelleme Tarihi:

11 ülke 45 bin kilometre 7 transfer
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 23:58

Beşiktaş yöneticileri, yeni transferler için Ukrayna’dan Brezilya’ya kadar toplam 11 ülkeye giderek 45 bin kilometre uçtular. Bu uzun ve yorucu seyahatlerin sonunda Türkiye dışından 7 transfer gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

SON şampiyon Beşiktaş, transfer sezonunu da hareketli geçirdi. Siyah beyazlılar yaz döneminde Caner Erkin, Gökhan Gönül, Aboubakar, Talisca, Adriano, Gökhan İnler, Atınç, Fabricio ve Utku’yu renklerini bağladı. Tüm bu transferleri yaparken de baş döndürücü bir seyahat trafiği içine girildi. Beşiktaş yönetimi, kongreden sonra önce transfer yönetiminde değişikliğe gitti. Transfer Komitesi’nin başına Umut Güner getirildi.

Başkan Fikret Orman da her zaman olduğu gibi yine son sözü söyleyen isim olmaya devam etti.

GÖNÜL'Ü İKNA ETMEK KOLAY OLMADI
TEKNİK heyet tarafından hazırlanan transfer raporu doğrultusunda çalışmalara başlayan Umut Güner, yaklaşık 3 ayda tam 11 ülkeye gidip, 40 bin kilometre yol kat etti. Güner, “Çünkü transferde alternatifler çoktu. Ukrayna, Brezilya, Arjantin, Portekiz, İspanya, Norveç, Rusya, Avusturya, Almanya, İngiltere ve Fransa’ya gittik. Başkan ile birlikte çok yoğun çalıştık. Gökhan Gönül’ü ikna etmek kolay olmadı. Caner’de de çabaladık. Talisca için Avrupa’nın önemli kulüpleri devredeydi. Adriano’yu Barcelona’dan koparmak da kolay değildi” dedi. 

ABOUBAKAR, DEMBA BA'DAN AKTİF
KADROLARINI iyi isimlerle takviye ettiklerini söyleyen Umut Güner, özellikle geçmişte sıkıntı çekilen kanatlarda artık Türkiye’nin en iyi seçeneklerine sahip olduklarını söyledi. Yeni golcü Vincet Aboubakar’ı da değerlendiren Güner, çok önemli bir yetenek. Onu almak için çok uğraştık. Bence Demba Ba’dan daha aktif bir futbolcu. Bunu taraftarlarımız da yakın zamanda görecekler” dedi. Güner, stoper transferi yapılmadığı eleştirilerini de yanıtlayarak, “Rhodolfo iyileşti ve Konya’da çok iyi oynadı. Atınç da iyi bir alternatif. Sorun yaşamayız” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!