104 gün sonra kazandılar

Güncelleme Tarihi:

104 gün sonra kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 14:35

Bank Asya 1. Lig'de, dün rakip sahada Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor, 104 gün sonra deplasmanda galip geldi.

Sezon öncesi, Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırarak teknik direktörlüğe Coşkun Demirbakan'ı getiren kırmızı-siyahlıların 15 futbolcusu başka takımlara transfer oldu. 18 futbolcu transfer ederek sezona başlayan Kütahya temsilcisinin kadrosunda geçen sezondan sadece 7 futbolcu bulunuyor.

Demirbakan yönetiminde 16 karşılaşmaya çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Bucaspor'u 3-1, İstanbul Güngörenspor'u 2-0, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 4-2 yendi, Kartalspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kaldı, Karşıyaka'ya 4-0, Göztepe ve Kasımpaşa'ya 1-0 yenildi.

Kırmızı-siyahlı ekip, rakip sahalarda ise Konyaspor'u 1-0, Denizlispor'u 3-1 yendi, Giresunspor ile 0-0 berabere kaldı, Sakaryaspor, Akhisar Belediyespor, Adanaspor'a 1-0, Çaykur Rizespor'a 2-1, Elazığspor'a 3-0 yenildi.
16 hafta sonunda 14'üncü sırada bulunan ekipte, Coşkun Demirbakan ile yollar ayrıldı ve teknik direktörlüğe Cengiz Seçsev getirildi.

Seçsev'in raporu doğrultusunda kaleci Ulaş Güler, Emre Balak, Yılmaz Can Taşkıran, Souhalio Toure'nin sözleşmeleri fesh edilerek, Elazığspor'dan kaleci Yavuz Eraydın, Boluspor'dan Ümit Tütünci, Akhisar Belediyespor'dan Emre Okur, Bozüyükspor'dan Emrah Kaya, Mersin İdmanyurdu'ndan Faruk Bayar ve Kırklarelispor'dan Mustafa Emre Horoslu transfer edildi.

Seçsev yönetiminde ilk maçına dün çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor, yeni transfer Ümit Tütünci'nin 89. dakikada attığı golle deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u 2-1 mağlup ederek hem bu sezon üçüncü deplasman galibiyetine ulaştı hem de tehlikeli bölgeden biraz uzaklaştı.

Son deplasman galibiyetini, Denizlispor'a karşı Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 Ekim 2011'de yaptığı maçta alan Kütahya temsilcisi, 104 gün aradan sonra rakip sahada üç puan sevinci yaşadı.
Kayseri'den Tavşanlı'ya dönen kırmızı-siyahlılar, 22 Ocak'ta sahasında yapacağı Sakaryaspor karşılaşması için hazırlıklara başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!