100. yılın rotası belirlendi

Güncelleme Tarihi:

100. yılın rotası belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 15:20

Önümüzdeki sene 100. kez düzenlenecek olan Fransa Bisiklet Turu’nun rotası yapılan büyük bir törenle açıklandı.

Haberin Devamı

Paris'te yapılan büyük organizasyonla 100. kez düzenlenecek prestijli yarışın parkuru tanıtıldı.

Törende söz alan Fransa Bisiklet Turu Genel Direktörü Christian Prudhomme “Bildiğiniz gibi Fransa Bisklet turu’nun 100. yılı. Herkes önümüzdeki yıl için büyük bir tutkuyla çalıştı. 120 milyon insan her yıl Fransa Bisiklet Turu’nu evinden ve yerinden takip ediyor. Bizim için çok önemli. Tur onu seven herkese aittir. Dopinge karşı olan mücadelemiz kesinlikle devam ediyor. Şu anda yaşananlar bisikletten daha önemli değil. Ama sonuça herkesi ilgilendiriyor.

Dünya çapında dopinge karşı önemli bir girişim var. Bizim de Fransa Bisiklet Turu olarak duruşumuz bellidir. Tur kadar dopingle mücadele eden bir organizasyon bulmak kolay değil. Rotayı belirlerken çok da ekstreme kaçmamaya çalışıyoruz. Bazı şeyleri tetiklemek istemiyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Prudhomme bu sene Tur’un Korsika’daki 213 kilometrelik etapla başlayacağını açıkladı. Korsika'da başlayacak Tur, üçüncü etaba kadar bu bölgede kalacak, bu sene sadece Fransa sınırları içinde koşulacak. Tur'da Alp D'Huez'e aynı etapta iki kez tırmanılacak. Epik tırmanışlardan Mont Ventoux da bu sene Tur'da yer alıyor. Bu sene Tur, Champ Elysess'de akşam saatlerinde noktalanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!