100 metrenin ön liberosu!

Güncelleme Tarihi:

100 metrenin ön liberosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 18:53

Rio Olimpiyat Oyunları’nda 100 metre serilerinde bir futbolcu da koşacak. Manu Laeva’nın futbolcusu Timuani, Bolt’a kafa tutacak.

Haberin Devamı

Bugün başlayacak olan Rio Olimpiyat Oyunları, ilginç mücadelelere de sahne olacak. Afganistan, Belize ve Gambiya gibi 20 ülke Brezilya’da 3 veya 3’ten az sporcuyla temsil edilecek. Sporcu bazındaysa en ilginç temsil Tuvalu’nun olacak. Büyük Okyanus’taki 9 mercan adasından oluşan Polinezya bölgesinden Tuvalu’yu tek başına erkekler 100 metrede bir futbolcu temsil edecek!

24 yaşındaki defans oyuncusu Etimoni Timuani, ülkesini daha önce de atletizmde temsil etmişti. Aynı zamanda ülkesinin futsal takımında da oynayan Timuani, belki de Usain Bolt ile aynı seride yarışacak. Olimpiyat'ta gözler bu yarışta olacak. Tuvalu’yu tek başına temsilen Brezilya’ya giden Etimoni Timuani, geçen yıl Çin’de yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da koşmuş ve sondan ikinci olmuştu.

Haberin Devamı

ÇİN'DE SONDAN İKİNCİ OLDU
Tuvalu 1. Futbol Ligi ekiplerin Manu Laeva takımının kaptanlığını da yapan Timuani, Temmuz 2015’te Pasifik Oyunları’nda ülkesi adına yarıştıktan bir ay sonra da Pekin’deki 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda piste çıkmıştı. Futbolcu, erkekler 100 metrede 11.72’lik derecesiyle sondan 2. olarak serisinde elenmişti. Bu arada kayıtlarda Tuvalı Futbol Ligi’nin en son 2014’te oynandığı görülüyor. Son sezonu Nauti Kulübü şampiyon bitirirken, Timuani’nin takımı Manu Laeva ise ligi beşinci bitirdi.

TARİHİN EN KÖTÜSÜ SOGELAU’DAN İYİ!
Etimoni Timuani, akıllara 2011’de Kore’de düzenlenen 13. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede koşan Amerikan Samoası’ndan gülleci Sogelau Tuvalu’yu getirdi. Gülle elemelerini geçemeyen Sogelau, daha sonra şansını elemesi olmayan 100 metrede denemişti. Yaklaşık 130 kilo olan atlet, 15.66’lık derecesiyle en yakın rakibinin 40 metre gerisinde kalıp, serisini sonuncu sırada bitirmişti. Bu koşu günlerce konuşulmuş, videosu izlenme rekorları kırmıştı. Sogelau’nun bu derecesi en kötü erkekler 100 metre derecesi olarak tarihe geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!