10 üzerinden 10

Güncelleme Tarihi:

10 üzerinden 10
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2011 00:00

G.Saray’da başkan adaylığını açıklayan Ünal Aysal kamuoyundan tam not aldı.

Haberin Devamı

ÜNAL AYSAL, BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI - WEB TV

BASIN TOPLANTISINDAN FOTOĞRAFLAR - Adem Kabayel'in objektifinden

Sarı kırmızılı camianın önde gelen isimlerinin desteğini arkasına alarak 14 Mayıs’taki genel kurul öncesi göreve talip olan Aysal, ilk kez çıktığı kameraların karşısında, başarılı bir sınav verdi.

GALATASARAY’da 14 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi en güçlü başkan adayı olarak ön plana çıkan Ünal Aysal, dün ilk kez canlı yayında kameraların karşısına geçip, resmen aday olduğunu açıkladı. Sarı kırmızılı camianın önde gelen isimlerinin desteğini arkasını alan Ünal Aysal’ın nasıl bir izlenim vereceği merak konusuydu. Duruşu, giyimi, konuşması ve söylemleri ile sarı kırmızılılardan 10 üzerinden 10 puan alan Ünal Aysal, verdiği mesajlarla da camiasına, bu zorlu görevi başarıyla yerine getireceğinin izlenimini verdi.
Sıradan hedefler olamaz
Conrad Otel’de dün saat 14.00’te adaylığını açıklayan Ünal Aysal’ın konuşması bir hayli ilgi gördü. 4 TV kanalı; NTV Spor, Lig TV, TRT Spor ve Sports TV’nin naklen yayınladığı, milyonlarca Galatasaraylı’nın ekranları başında izlediği Aysal, yola “Dünya çapında başarıda süreklilik” sloganıyla çıktı.
“G.Ssaray, UEFA Kupası’nı hiç yenilgi almadan kazanan tek Türk takımıdır. Süper Kupa’yı kazanan tek Türk takımıdır. Dünya kulüpler sıralamasında en yukarıya çıkan, Avrupa kupalarında en çok puan toplayan Türk takımıdır. Böyle önemli tarihi olan bir kulüp için konulacak hedefler sıradan olamaz” diyen Ünal Aysal, 4 temel oluşumdan bahsetti:

Haberin Devamı

Ekonomik başarı gelecek, nefes alacağız

Bunun için Galatasaray’ın elindeki imkanları iyi değerlendirmek yetmiyor. Büyük ve gerçekçi projeler geliştirmek gerekecek. Sarı kırmızılı kulübe en kısa sürede nefes aldırılmalı.

İdari başarı ve kurumsallaşma

Şeffaf bir yönetim şart. Kulübü başkanın tekelinden kurtarmalıyız. El ele vererek ve sinerji içinde yönetilen örnek bir yapı olmalı. Güçlü ve kendisini kanıtlamış üyeler olmalı.

Sosyal, kültürel ve marka değerimiz

Dünyanın en önemli markalarından biri olan G.Saray, herkesi mutlu edecek bir yapıya bürünmeli. Türkiye’nin dünyaya açılan bir penceresi olacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de başarı yeterli değil

Tüm branşlarda başarı gerekiyor ama futboldaki başarı ilk planda. Kendimize başarı için iki kriter koymalıyız. Türkiye’de başarı yeterli değildir.

Arda ile ilgili kararı yeni yönetim vermeli

ÜNAL Aysal, Atletico Madrid’e transferi söz konusu olan G.Saray Futbol Takımı’nın kaptanı Arda Turan’la ilgili soruya, “İş başında deneyimli bir yönetimimiz var. Bu deneyimli yönetimin takımın en önemli yıldızını satmak gibi bir işlem yapacağına inanmıyorum. Beklentimiz, bu tip kararların yeni yönetime bırakılmasıdır. G.Saray’ı yeniden küllerinden yaratacağız. G.Saray’ın başına gelen bir trafik kazası var. Bu sürekli değildir. Biz veya bizim yerimize gelebilecek yönetimin görevi bunu düzeltmektir. Hem kulübe, hem de Arda’ya faydalı olacak neyse o uygulanacaktır.”

Haberin Devamı

Ben Abramoviç değilim

Ünal Aysal, Chelsea Kulübü’nün Rus patronu Roman Abramoviç’e benzetilmesi üzerine, “Hakaret değil ama ben o değilim” dedi.

SÜREKLİ olarak Chelsea’nin milyarder Rus patronu Roman Abramoviç’e benzetildiğinin hatırlatılması üzerine Ünal Aysal, ilginç bir tespitte bulundu. Aysal, “Bugüne kadar hiçbir başkan adayına böyle bir açıklama yapılmadı. Abramoviç tabirleri beni rahatsız etmiyor. Çok varlıklı, başarılı bir insan. Bu benim için hakaret değil, ama bu ben değilim.
Cebimden para vermem
 G.Saray Kulübü’ne ait herhangi bir hisseyi satın alma gibi niyetim yok. Üstümde hiçbir hisse yok. G.Saray’ın benim sahip olduğum paralara ihtiyacı yok. İyi yönetildiği taktirde, zaten bu paralar bünyesi içinde temin edilebilecek paralar. Beni bunun için seçeceklerse, yanlış bir karar olur. Cebimden para vermeyi hiç düşünmedim.”

Haberin Devamı

Futbolu profesyoneller yönetecek

“Benim futbola dönük bir tecrübesizliğim var. Önemli olan bu tip sistemleri yöneten insanları göreve getirmektir.”

FUTBOLLA ilgili tecrübesizliğinin olduğu hatırlatılması üzerine Aysal, “Benim belki futbola dönük bir tecrübesizliğim var. Bu konuda fazla iddialı olduğumu söyleyemem. G.Saray Kulübü’nün gayrimenkulleri, şirketleri, yatırımları, alacakları, borçları var. Burayı yönetmek başlı başına bir iş. Bu tip sistemleri yöneten insanların görevi, bu işleri en iyi şekilde yönetenleri bulup getirmektir” diye konuştu. Ünal Aysal,  adı geçen teknik direktör ve futbolcularla ilgili olarak da şunları söyledi:  “Takdir edersiniz ki, şu anda bize bir görev verilmedi. Bir inisiyatif kullanmak tedbirsizlik olur.”

Haberin Devamı

Beyaz G.Saraylı değilim

YÖNETİM kurulu listesini de önce divan kuruluna sunacağını, daha sonra basına açıklayacağını ifade eden Aysal, G.Saray İkinci Başkanı Işın Çelebi’nin, “G.Saray’da beyaz Türkler ve zenciler var” sözünün hatırlatılması üzerine,  “Beyaz G.Saraylı ya da beyaz Türk değilim. Ben G.Saraylı bir Türk’üm” dedi.

Polat ve ekibi aday olmayacak

G.SARAY Yöneticisi Taner Aşkın, mayıs ayındaki olağanüstü genel kurul kararının, yönetim tarafından imzalandığını söyledi. Yönetim kurulu toplantısının ardından konuşan Aşkın, Polat’ın yeniden başkanlığa aday olup olmayacağına soru üzerine, “Bu başkanın tasarrufunda olan bir şey. Ama bugün için öyle bir durum yok” dedi.

4 TV canlı yayınladı 122 kişi yerinde takip etti

ÜNAL Aysal’ın G.Saray Kulübü Başkan adaylığını açıkladığı toplantının raitingi bir hayli yüksekti. Conrad Otel’de saat 14.00’te başlayacak toplantıyı 4 TV kanalı; NTV Spor, Lig TV, TRT Spor ve Sports TV canlı olarak ekranlara getirdi. Toplantıyı 67’si basın mensubu, 45’i G.Saray Kulübü kongre ve 10’u da görevli olmak üzere toplam 122 kişi yerinde takip etti.

YAZARLARIMIZ NE DEDiLER

Hakan Ünsal: Kendinden emindi
KENDİNDEN emin ve ne yapacağını bilen bir görüntü verdi. İşin yönetim kısmını çok iyi yapar gibi görünüyor. Kendi ile ilgili eleştirilere kompleksten uzak yanıtlar verdi. Galatasaray’ın sıçrama yapmasını sağlayacak bir başkan görüntüsü verdi.
Sinan Engin: Benden tam puan
ÜNAL Aysal her şeyden önce klas bir adam. Kendinden emin. İyi hazırlanmış. Sorulara güzel yanıt verdi. Benden tam not aldı. Giyimi kuşamı, konuşmaları Galatasaray’ın başkan adayına yakışır konuşmaları ve hitap şekli 10 üzerinden 10’du.
Kanat Atkaya: Hiç abartmadı
GALATASARAY gibi kulüpler düştükleri kötü durumdan kalkarlar. Şu an en kötü senaryoyu yaz deseler bu kadarını yazamazlardı. Ünal Bey de bu çerçevede hiç abartmadan, dozu ayarında bir konuşma yaptı. Genel olarak konuşmasını beğendim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!