10 maç yapsalar 8'ini kazanır

Güncelleme Tarihi:

10 maç yapsalar 8ini kazanır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 00:51

Rod Laver Arena’da aramızda iddiaya girdik. Kim kazanır diye değil. Djokovic kaç sette bitirir diye. Yani maç öncesi insanların eğlendiği, yiyip, içtiği alandaki İngilizler dışında Andy Murray’e şans veren yoktu. Öyle de oldu.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık Tenis Turnuvası’nda bir gün önceki kadınlar finalinde tarihi bir olaya; Serena’nın devrilmesine tanık olmuş seyirciler olarak Melbourne’de heyecanla koştuk erkekler finaline... Kadro aynı; Mehmet Y. Yılmaz, Kia’nın Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak ve ben. ‘Acaba Andy Murray de bize bir büyük sürpriz izletip, dünyanın 1 numarası Djokovic’i devirir mi’ diye gittik Rod Laver Arena’ya. Aramızda iddiaya girdik. 

Kim kazanır diye değil ama Djokovic kaç sette bitirir diye. Kimimiz 3-0 dedi, kimimiz 3-2. Yani maç öncesi insanların eğlendiği, yiyip, içtiği alandaki İngilizler dışında Andy Murray’e şans veren yoktu. Öyle de oldu...

10 maç yapsalar 8ini kazanır

Haberin Devamı

Maça fırtına gibi başlayan Djokovic ilk seti 6-1 alarak ilk yarım saatte maçın ne olacağını gösterdi. 2. sette durum 5-5 olunca tribündeki İngilizler ‘Acaba mı’ diye biraz heyecanlandılar ama o seti de Djokovic tecrübesiyle 7-5 almasını bildi. Sonuçta 2008, 2011, 2012, 2013 ve en son geçen sene olmak üzere Avustralya Açık’ta 5 kez kupa kaldırmış bir isim... 2-0’dan sonra finali kaybeder mi?

EZiLENDEN YANAYIZ

KATBETMEDİ. Son seti de 7-6 kazandı ve Murray’e hiç set vermeden işi 2 saat 30 dakikada bitirdi. Murray kötü gecesindeydi ve fileye çok top taktı ama şöyle bir gerçek var ki aralarında 10 maç yapsalar 8’ini Djokovic kazanır. Kedi gibi çevik, maymun gibi atik, hani futbolda ‘kemik gibi’ denir ya öyle dirençli bir oyuncu Djokovic.
Peki, bir gece önce dünyanın bir numarası Serena karşısında Kerber’i destekleyen biz bu finalde kimi destekledik? İlk başta gönlümüz yine ‘ezilenden’ yanaydı elbette, Avustralya’da 5 final kaybetmiş Murray’nin kazanmasını istedik ama... Baktık ki bütün tribünleri İngilizler doldurmuş ve bayrağında hâlâ ‘union jack’ taşıyan Avrutralyalılar da canhıraş Murray’i destekliyor biz yine ‘ezilenden yana’ olduk Djokovic’e döndük.

‘Ezilen’ dediğimiz adam maç sonu 2.65 milyon dolar kazanırken biz kendimize bir bira ısmarladık. Tek sevindiğimiz şey kadınlar finaline göre kora kor bir mücadelenin geçmediği ve sürprizin yaşanmadığı erkekler finalinin erken bitmesi oldu.

Haberin Devamı

10 maç yapsalar 8ini kazanır

Üzgünüz kızlar hiç şansınız yok!

ROD Laver Arena ve çevresi tam bir eğlence yeriydi. Maçlar öncesi rock grupları konserler verdi. “Belki de bunlardan biri birkaç sene sonra dünya çapında şöhret olacak. Çünkü Avustralya bu konuda bereketli topraklar” dedi Mehmet Y. Yılmaz. Kadınlı erkekli İngiliz gruplar futbol maçına hazırlanır gibi hazırlanmıştı vatandaşları Murray’in oynayacağı erkekler finaline.
O parti, alanında iki genç kadınla karşılaştık, tepeden tırnağa, kıyafetlerinden gözlüklerine kadar İngiliz bayraklarına bürünmüşlerdi.

MURRAY’İ DESTEKLEYİN

“Lütfen Murray’ı destekleyin” dediler. “Üzgünüz kızlar hiç şansınız yok” dedik. Dediğimiz çıktı; İngiliz Murray yine kaybetti Sırp Djokovic yine kazandı!

Haberin Devamı

Hep kadınlar şaşırtır zaten!

MAÇ öncesi aramızda kim kazanır diye konuşurken Mehmet Y. Yılmaz tespiti yaptı; “Merak etmeyin erkekler finalinde sürpriz olmaz çünkü hayatta hep kadınlar şaşırtır” dedi. Djokovic başından sonuna kadar belirgin üstünlüğünü tribünlere hissettirdi. Maçtan sonra Mehmet Y. Yılmaz; “Kadınlar finalinin 10’da 1’I heyecan yoktu bu finalde. “Ben demedim mi size hep kadınlar şaşırtır diye” dedi.

10 maç yapsalar 8ini kazanır

 Kadınlar finalinde olduğu gibi dün de Mehmet Y. Yılmaz, Kia ve Garenta’nın Genel Müdürü Bora Koçak ve ben bu selfie’yi çektik.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!