1 vur 2 ah işit

Güncelleme Tarihi:

1 vur 2 ah işit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2005 02:02

G.Saray'ın 14-16 Yaş Takımı'nda oynayan Soner ve İlker adlı ikiz kardeşleri birbirlerinden ayırt etmek neredeyse imkansız. Hocaları Ali Yavaş ile Halim Fıçıcı, tek yumurta ikizi olan Soner ve İlker için, "Biri maçta tekme yerse ötekinin de canı yanıyor" diyor.

YILLAR önce Galatasaray Genç Takımı'nda Murat ve Nejat adlı ikiz kardeşler vardı. Daha sonra uzun süre Vefa'da forma giyen Murat ve Nejat'ı birbirlerinden ayırt etmek neredeyse imkansızdı. Yıllar yılları kovaladı, şimdi de Galatasaray'ın 14-16 Yaş Takımı'nda Soner ve İlker adlı ikizler forma giyiyor. Tek yumurta ikizi olan Soner-İlker Cihan kardeşler, tıpkı yıllar önce sarı kırmızılı forma giyen Murat ve Nejat gibi birbirlerinden ayırt edilemiyor.

Adile Mermerci Anadolu Lisesi'nde okuyan kardeşlerden Soner defansta, İlker sol kanatta oynuyor. Galatasaray Alt Yapı Teknik Sorumlusu Ali Yavaş ile Antrenör Halim Fıçıcı, ikizlerle yaşadıkları ilginç olayları anlata anlata bitiremiyorlar. İkisini birbirlerinden ayırt edemedikleri için birçok komik olay yaşadıklarını söyleyen Yavaş ve Fıçıcı, şöyle konuştular:

İlker'in saçını kestirdik

"Biri sakatlandığı zaman diğerinde de ağrılar başlıyor. Biri maçta tekme yerse, ötekinin de canı yanıyor. Aynı şekilde biri hastalanınca öteki de rahatsızlık yaşıyor. Her yerde beraberler. Yemeklerini birlikte yiyorlar. Aynı okulda, aynı sınıfta, aynı sırada oturuyorlar. Hangisi Soner, hangisi İlker ayırt etmem mümkün değil. Bu yüzden, takıma ilk geldikleri zaman birini çağırmak zorunda kaldığımız zaman
'İkizler gelin' diye bağırıyorduk. Onlar da doğal olarak birlikte geliyordu. Sonunda bu işe bir çare bulalım dedik. Birinin saçını kestirmesine karar verdik. Kura çektik, kurada İlker'in adı çıktı ve saçlarını kestirdik."

İngilizler gibi

Ali Yavaş
ve Halim Fıçıcı, ikizlerin çok yetenekli olduğunu da vurgulayarak, "En fazla iki yıl sonra ikisi de A takımda oynayabilecek düzeye gelir. İngilizler gibi soğukkanlı bir oyun anlayışları var. Son derece disiplinli ve oyun disiplinine sadıklar. Bu sezon 14-16 Yaş B Gençler Şampiyonası'nda grup birincisi olan takımımızın başarısında büyük sahibi oldular" diye konuştular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!