1 Türk hakem 4 kıtaya bedeldir

Güncelleme Tarihi:

1 Türk hakem 4 kıtaya bedeldir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 00:00

Akbulut, Kübalı-Alman maçında kararını 26-9 Alman boksör lehine kullandı. Farklı kıtalardan gelen 4 hakemden 1’i beraberlik, 3’ü Kübalı lehine karar verince AIBA soruşturma başlattı. Akbulut, “Kübalı’ya az Alman’a fazla basmış olabilir” dedi.

BÜYÜK önder Mustafa Kemal Atatürk ne demiş...
“Bir Türk dünyaya bedeldir.”
Dünya Boks Birliği’nde (AIBA) Türkiye’nin ilk üç yıldızlı boks hakemi Hüseyin Akbulut da Dünya Boks Şampiyonası’nda verdiği kararla dört kıtaya bedel oldu! Nasıl mı? 

İtalya’nın Milano kentinde yapılan Dünya Büyükler Boks Şampiyonası’nda dünyanın her kıtasından hakemler görev alıyordu. Şampiyonada Küba’lı Rey Eduardo Recek ile Alman Konstantin Buga arasındaki 75 kilo çeyrek final maçında 1 numaralı yan hakem olarak görev yapan Hüseyin Akbulut, kararını 26-9 Alman boksör lehine kullandı. Diğer dört kıtadan olan dört hakemden biri beraberlik, üçü de Kübalı lehine karar verdi.

AIBA Hakem Komitesi sadece Akbulut’un önündeki sayı makinasından Alman boksöre 26-9 gibi farklı bir skor çıkması ile maçı kazanması üzerine inceleme başlattı. AIBA, Türk hakemi şampiyona sonuna değin cezalandırıp maç yönetmesine izin vermedi. Ancak Alman boksör, üç hakemin Kübalı boksöre verdiği maçı 10-9 kazandı. Şampiyona sonuna değin oturma cezası alan Hüseyin Akbulut, verdiği kararın arkasında durduğunu belirtip şunları söyledi:

Kıtacılık yapmadım

“Öncelikle AIBA bana bu cezayı Kübalıları susturmak için verdi. Ben o maça kadar formumun zirvesindeydim. Ancak o maçta performansım kötüydü. Makinanın tuşlarına basarken, Alman boksör lehine 5-6 kez fazla basmış olabilirim. Bunda kesinlikle art bir düşüncem yoktur ve olamaz da. Ben o maçta Avrupa kıtasını temsilen bir numaralı hakem olarak görev yapıyordum.

Benim görüşüm Alman boksörün kazandığı yönündeydi. Ben o kararımla ülkecilik ve kıtacılık yapmadım, siyasi bir karar da vermedim. Bu kararımı sonuna kadar desteklerken, parmaklarım Küba’lı boksöre daha az, Alman boksöre ise daha fazla basmış olabilir. Ancak bu şampiyonada çok sayıda hakem de verdikleri kararlar da tek kaldı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!