1 Haziran'da kulüpsüz kalmam

Güncelleme Tarihi:

1 Haziranda kulüpsüz kalmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 23:16

Emre Belözoğlu, sezonun ikinci yarısının ilk yarıdan daha zor geçeceğini söylerken, “Derbileri kazansak bile deplasman maçları çok çetin geçecek” diye konuştu. Sezon sonu bitecek sözleşmesi konusunda ise Emre, “Daha önce de F.Bahçe’den ayrılmıştım ama hedefim, ait hissettiğim camiada futbolu bırakmak” dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kaptanı Emre Belözoğlu, takımının Antalya’nın Belek beldesinde yaptığı devre arası kampında basın toplantısı düzenledi. Ligin ilk yarısında düşündüklerinden daha az puan aldıklarını söyleyen şöyle devam etti:
“Eleştirildiğimiz bir ilk yarı oldu. Eleştirilerin haklı olduğu yerler de var. Kötü oynadığımız maçları da kazandık. Son 3-4 maçta iyi bir hava yakaladığımızı düşünüyorum. Sonuçta ilk yarıyı lider bitirdik ama ilk yarıda 4-5 puan fazla kazanabilirdik. Trabzonspor deplasmanında 2 puan ya da Akhisar Belediyespor maçında 3 puan alabilirdik. Eleştirilerin haklılık payı yok diyemem.”
Emre, ikinci devre derbileri alsalar bile deplasmanların çetin olacağını dile getirdi.

TOTTi ÖRNEĞi VE BiR ŞAKA

EMRE Belözoğlu, geleceği hakkında sorulan sorulara da cevap verdi. Sezon sonunda Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona erecek olan sarı lacivertlilerin 34 yaşındaki kaptanı, 3 yıl daha futbol oynamak istediğini belirterek şöyle konuştu:

“Totti, ‘38’e kadar oynayacağım, sonra yedek kalırım’ dedi. Ben de bunu yapmayı düşünmüyor değilim. Şaka tabi bu. 37-38 yaşına kadar rahat oynarım. ABD’den veya başka bir yerden bana teklif yok ama 1 Haziran’da kulüpsüz kalmam.”

Haberin Devamı

‘DAHA ÖNCE DE AYRILDIM, STRES OLMAZ’

EMRE Belözoğlu, gelecek sezon futbolu bırakıp Fenerbahçe’de sportif direktör olacağı iddialarını yalanladı.
Emre, “Benim konsantre olmam gereken tek şey şampiyonluk ve 4. yıldızı takmak. En az iki sene daha oynamak istiyorum. Kulübüm devam etmek isterse ederim, yoksa yolumuza devam ederiz. Daha önce de Fenerbahçe’den ayrılmıştım ama gönlümden geçen, kendimi ait hissettiğim camiamda futbolu bırakmak. Bir kere ayrıldım zaten, bu yüzden çok strese girmiyorum” dedi.
Sezon sonu görüşmenin daha doğru olacağını savunan Emre, “Yeri geldiğinde hak etmediğim şekilde eleştirildim. Artık bu olgunluğa sahibim. Eğer ayrılırsam sebepler bunlar olmayacak” diye konuştu.

Emenike ikinci yarı daha iyi olur

LİGİN ilk bölümünde istediği performansı gösteremediği için eleştirilen takım arkadaşı Emenike’ye sahip çıkan kaptan Emre, “Emenike’yle konuşuyoruz. İyi, temiz bir arkadaşımız. Destek oluyoruz. O mevkideki futbolcular daha duygusal oluyorlar. Gol sayısı yüksek olsaydı daha keyifli olabilirdi. Geçen yılki şampiyonlukta büyük payı var. Beklenen katkıyı ikinci yarı verecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Takımı bırakana ‘Vatan haini’ derler

BASIN toplantısında, A Milli Futbol Takımı’nın son durumuyla ilgili gelen bir soruya Emre Belözoğlu şu cevabı verdi:

“Milli takımla alakalı Türkiye’de olumlu bir ortam yok. Özeleştiri yapması gereken en önemli kesim biz futbolcularız. Türk futbolcuların, kendi kapasitelerine kendi gerçekleriyle bakarak şapkasını önüne koyması lazım, ‘uluslararası seviyede ne kadar varız, nasıl olabiliriz?’ diye. Türkiye, bir futbolcunun ‘milli takımı bıraktım’ demesini kaldıracak bir ülke değil. Bunu söylerseniz, ülkenin yarısı sizi ‘vatan haini’ diye suçlar. Gerçi bizi hali hazırda suçluyorlar da... Ne zaman çağırırlarsa hizmet ederiz.”

Arda Turan seçilmeliydi

Haberin Devamı

Emre, “Arda Turan’ın takımı, Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı ve ligi kazandı. UEFA’nın yılın 11’inde Arda yer almalıydı. İnşallah Arda, hep örnek olmaya devam eder” ifadelerini kullandı.

Kartal’ı konuşturan rakamlar!

İstatistiğe dayanıp “En çok penaltıyı kazanmamız normal” diyen Kartal’ın rakamlarına göre F.Bahçe en çok ceza sahasına giren ve hücuma çıkan ekip.

TEKNİK direktör İsmail Kartal, önceki günkü basın toplantısında elindeki istatistik kağıtlarını göstererek, “Ceza sahasına en çok biz giriyoruz. En çok bizim penaltı kazanmamız normal” demişti.
Kartal’ın gazetecilere de dağıttı rakamlara göre sarı lacivertliler hücum bölgesinde, yani üçüncü bölgede topla en çok oynayan takım. Buna karşın sarı lacivertliler savunma bölgesinde topla en az oynayan üçüncü takım... Rakip ceza alanında topla oynamanın Süper Lig ortalaması 256’da kalırken Fenerbahçe, 408 ortalama yakalamış ve bu alanda da lider olmayı başarmış.
Sarı lacivertliler ayrıca, maç başı 108 bin 88 metre koşu ortalamasıyla rakiplerini geçerken maç başı 8 bin 132 metre sprintle de birinci... Beşiktaş 7 bin 500, G.Saray 7 bin 861 Trabzon 8 bin 379 metre sprinte ulaşabildi.

ALTINORDU MAÇI 20 OCAK’TA

Haberin Devamı

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle daha önce Altınordu-Fenerbahçe karşılaşması ertelenmişti. İzmir ekibi ile sarı lacivertliler arasındaki erteleme mücadelesi, 20 Ocak Salı akşamı saat 20.30’da İzmir Atatürk Stadı’nda oynanacak.

Sorumlusu benim!

FB TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına katılan Diego Ribas, ligin ikinci yarısının hem kendisi için hem de Fenerbahçe için daha iyi olacağını, herkese daha farklı bir Diego göstermek istediğini söyledi.
Diego, “Kendimi daha adapte hissediyorum, her geçen gün daha fazla uyum sağlıyorum. Burası en büyük değişimi yaşadığım yer oldu, her açıdan. Sezon başında teknik direktör değişikliği yaşadık. Yeni hocanın felsefesine uyum sağlamak için sürece ihtiyaç vardır” dedi.
Brezilyalı sözlerini, “Sezona böyle başladık. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum bunları. Ne yaptıysam sorumlusu benim. Türkiye’de çok fazla olumlu şey de yaşıyorum” diyerek sonlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!