1 haftada 25 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

1 haftada 25 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2005 01:33

Futbolun devleri sezon öncesi hazırlık çalışmalarını Uzakdoğu’da yaparken, kasalarını da dolduruyor. İspanyol ekibi, Çin, Japonya ve Tayland’ı kapsayan bir haftalık Asya turundan 25 milyon dolarlık gelir elde etti.

FUTBOL artık bir sektör. Bunu kimse inkar etmiyor. Kulüp yöneticileri de bu bilinçle hareket ediyor. Dünyanın önde gelen futbol takımları Uzakdoğu’daki futbol potansiyelinin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu farkına vardı.

İngiltere’den M.United, İspanya’dan Real Madrid ve Barcelona, Almanya’dan B.Münih bu piyasadan en büyük pastayı yiyen takımlar.

Özellikle Real Madrid’in bu sene yaptığı bir haftalık Asya turundan elde ettiği gelir, bizim kulüplerin 1 yılda zor kazandığını açıkca gösterdi. Beyaz şimşekler Çin, Japonya ve Tayland’ı kapsayan bir haftalık turda 25 milyon dolar gelir elde etti.

3 galibiyet 1 yenilgi

Yaptığı flaş transferlerle her zaman adını duyuran İspanyol ekibi, bütçesini denk getirebilmek için sezon önceleri ve devre arasında artık hep Uzakdoğu’ya uzanıyor.

Real Madrid, geçtiğimiz yılki tsunami felaketinde zarar görenler yararına oynadığı Asya turundaki son maçında Tayland 23 Yaşaltı Milli Takımı’nı 3-0 yendi. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 40 bin kişinin izlediği karşılaşmada golleri Zinedine Zidane, Ronaldo ve Ruben de la Red kaydetti.

23 temmuzda Çin’in Beijing Guoan takımıyla karşılaşan Real Madrid Japonya’da Tokyo Verdy ve Jubilo Iwata ile oynadıktan sonra Tayland’da Asya turuna nokta koydu. La Liga ekibi Asya Turu’ndaki dört karşılaşmasından üçünü kazandı, Tokyo Verdy’ye ise 3-0 kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!