Ziya Şengül: Favori kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Favori kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

GALATASARAY, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sahasında çok rahat bir oyun anlayışı içinde rakibi F.Bahçe'yi yenme becerisini gösterdi. Galatasaray, Türkiye liglerinin ‘‘first class’’ takımı. Oyun anlayışlarıyla, maçı kazanma inançlarıyla kimliğini gerçekten batılı gibi sahaya yansıtabiliyor. Galatasaray, maçın ilk yarısında attığı gollerin üç misli fazlasını kaçıran oldu. İlkinde Hasan Şaş'ın, ikincisinde Marcio'nun birbirinden güzel golleri, G.Saray'ın futboluyla bütünleşip güzel görüntüler sergilerken sanki F.Bahçe maça havlu atmış gibi gözüktü.

Fenerbahçe'nin Zeman taktiği düşüncesinde olduğu zaman hiçbir varlık göstermeyen, cetvelle çizilmiş gibi savunması, bir ona benzer orta saha kurgusu, Galatasaray takımını duvar pası veyahut ver-kaç tabir edilen pas yapımıyla her an Fenerbahçe kalecisi Rüştü'yle burun buruna getirdi.

Rüştü'nün yediği gollerde inanın bana yapacağı hiçbir şey yoktu. Fenerbahçeli futbolcuları asla ve asla tenkit etmek istemiyorum artık. Kapasiteleri bu kadar, ne yapsınlar. Teknik düşünceye sahip patronları da biraz çağdışı. O zaman Fenerbahçe'den ne bekleyeceğiz ki?

NASIL SAYGI GÖSTERELİM?

Şimdi F.Bahçe'yi yenen G.Saray, ezeli rakibinin 11 puan önünde. Düşünün, F.Bahçe-Galatasaray rekabetinde, bir asra yakın bir dönemde daha sezonun yarısı bitmeden böyle farkı hiç tarih yazmış mı? Ben hiç görmedim, benden önceki büyüklerim gördülerse lütfen hatırlatsınlar.

Fenerbahçe, Galatasaray'a üç puan verirken kadevesini de Sergen olarak hediye etti, hem de altın tepside. Sergen'i ikram eden bu yönetim düşüncesine saygı göstermemizi istediler. Nasıl isterler ki böyle bir şeyi? Bizim Fenerbahçe Sergen'i beğenmedi, G.Saray kucak açtı, ‘‘Gel bizde formanı giy’’ dedi, hem de bu G.Saray. Türkiye liglerinin çok ötesinde Avrupalı gibi top koşturan G.Saray istiyor.

Bizim F.Bahçe'de katiyen böyle şey istemezler, çünkü onlar futbolcu değil, topu kıran pankreasçı görüntülü futbolcu isterler. Aynı şimdiki Johnson'lar, Preko'lar gibi... Sergen gibi top ayağına yakışan futbolcu istemezler. Çok biliyorlar ya, vallahi helal olsun. Bildikleri ortada. İşte koskoca Fenerbahçe Kulübü'nün hali... Alkışlarım onları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!