Zirvede Fener var: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Zirvede Fener var: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Trabzon'un puan bıraktığı zorlu Erzurum deplasmanında Burak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Moldovan'ın ayağından gelen golle rahatladı ve üç puana uzandı. F.Bahçe böylece Antalyaspor'un 6 maçlık galibiyet rekoruna da ortak oldu.

Savunma günündeydi

Bozuk zemin ve buz gibi havada oynanan maçın ilk yarısında Fenerbahçe tutuk bir oyun sergiledi. İkinci yarıda ise daha etkiliydi ve üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. Sarı lacivertli savunma kusursuz oynarken, Moshoeu ve Metin Diyadin galibiyette pas sahibi olan isimlerdi.

Son haftaların başarılı ekibi Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon'un puan bıraktıkları zorlu Erzurum deplasmanından galibiyet çıkardı: 2-0. Sarı lacivertliler ilk yarıda tutuk gözükmelerine rağmen golü buldular.

3. dakikada Muhammed orta çizgiden kaptığı topla, Uche'yi geçti ve cezalanına girdi. Şutunda top Rüştü'nün yüzüne çarptı.

İLK GOL

4. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Sarı lacivertli ekibin akınında topu cezasahası içinde kornere göndermek isteyen Burak, kaleci Altay'ın sağından topu kendi kalesine yolladı: 0-1.

25. dakikada Metin Diyadin, cezalanına doğru koşan Baliç'in önüne topu bıraktı. Baliç'in sert şutunda top yandan auta gitti.

39. dakikada Faysal-Burak paslaşması Fener savunmasından geri döndü. Ali Rıza'nın uzaktan sert şutunu Rüştü rahat bir şekilde kontrol etti.

42. dakikada Muhammet-Muzaffer verkaçında Burak topla buluştu. Tribünler gol diye ayağa kalkarken, Burak'ın şutu Rüştü'nün ellerinde kaldı. İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ GOL

58. dakikada Moshoeu orta alandan topu ileride bekleyen Moldovan'ın önüne attı. Moldovan hiçbir müdahale görmeden kaleci Altay'ın solundan plase bir vuruşla Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi.

77. dakikada Soner sol taraftan ileri çıkan Muhammet'i kaçırdı. Muhammet, Uche ile birlikte ceza alanına girdi ancak vuramadan düşerek Erzurumspor'u bir golden etti.

78. dakikada Abdulkadir'in yaklaşık 25 metreden kaleyi bulan şutunu Rüştü güçlükle yakaladı.

79. dakikada Boliç'in uzaktan şutunu Altay önledi.

80. dakikada Tayfun'un pasıyla buluşan Moshoeu'nin şutunu Altay yakaladı.

88. dakikada Metin Diyadin, Baliç ile verkaça girdi. Kale sahasına giren Metin'in altıpasa çıkardığı topu Kürşat, Altay'a vererek önledi ve karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Cemal Gürsel

HAKEMLER: Metin Tokat (**), Sürhat Müniroğlu (***), Cafer Kuştepe (***)

ERZURUMSPOR: Altay (**)- Kürşat (*), Ali Rıza (**), Alparslan (*) (Dk.63 Atay **)- Beganovic (**), Soner (**), Faysal (*), Burak (*) (Dk.58 Abdulkadir **), Muhammet (*)- Muzaffer (*) (Dk.83 Taner), Hüseyin (*)

YEDEKLER: Prunea- Furkan, Mutlu, Altay Can

FENERBAHÇE: Rüştü (***)- Mustafa Doğan (***), Uche (***), Högh (***)- İlker (**) (Dk.46 Serkan **), Erol (***), Tayfun (***) (Dk.85 Taner), Metin Diyadin (***), Moldovan (**) (Dk.75 Boliç **)- Moshoeu (***), Baliç (**)

YEDEKLER: Oğuz- Güvenç

GOLLER: Dk.4 Burak (kendi kalesine), Dk.58 Moldovan

SARI KART: Erol, Serkan (Fenerbahçe), Alpaslan, Soner, Kürşat (Erzurum)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!