Zirvede 3 savaşçı

Güncelleme Tarihi:

Zirvede 3 savaşçı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mahruki, Sevgül ve Fındık, 1200 metrelik düz kayayı tırmandılar

MİLLİ dağcılar Nasuh Mahruki, Yılmaz Sevgül ve Tunç Fındık, Antalya'da başlattıkları 1200 metre uzunluğundaki kaya tırmanışını tamamladılar. İki günde zirveye ulaşan dağcılar, bu alanda Türkiye'nin en uzun tırmanışının da sahibi oldular. Mahruki, Sevgül ile Fındık, Şubat'ta İskender Iğdır'ın düşüp hayatını yitirdiği Ağrı'daki buzula tırmanacaklar.

GECE İPLERDE UYUDULAR

10 kişilik destek ekibinin de görev yaptığı tırmanış 2 günde tamamlandı. Hem kayanın yüzeyinde hareket etmek için büyük çaba harcayan, hem de soğuk ve rüzgarla mücadele eden Mahruki, Sevgül ve Fındık, geceyi iplere asılı bir şekilde uyuyarak geçirdiler.

FİNİKE'DE DİNLENECEKLER

Tırmanışı tamamlayıp geriye dönen Mahruki, Sevgül ve Fındık, daha sonra hem dinlenmek, hem de yılbaşını geçirmek için Finike'ye gittiler. Tırmanışın oldukça zor geçtiğini belirten milli dağcılar, asıl hedeflerinin Şubat'ta gerçekleştirecekleri 2 faaliyet olduğunu söylediler.

AĞRI'DAN SONRA İSVİÇRE

Şubat ayı başında yine Yılmaz Sevgül ve Tunç Fındık ile birlikte İsviçre Alpleri'nde kış tırmanışı yapacaklarını belirten Mahruki, şöyle konuştu;

‘‘Daha sonra ise bizim için en zor ve en anlamlı tırmanış geliyor. 28 Şubat'ta İskender Iğdır'ın anısına yüzlerce dağcı Ağrı'da buluşacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!