Zeytinburnu'nda çadır içinde sörf

Güncelleme Tarihi:

Zeytinburnunda çadır içinde sörf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Sultanahmet'te yapılan snowboard şovdan sonra, Zeytinburnu'nda da 19-20 Aralık'ta, dev bir çadır içinde Kapalı Salon Dünya Windsurf Şampiyonası düzenlenecek.

Dünyanın ünlü sörfçülerinin yarışacağı dev çadır, eski deri fabrikalarının bulunduğu bölgede, 10 bin metrekarelik alana, parçaları İngiltere ve Fransa'dan getirilerek kurulacak. Yarışmacılar, çadırın içindeki 80x35 metre boyutlarındaki havuzda, 30 fan aracılığıyla yaratılacak yapay rüzgârda sörf yapacaklar. Yaklaşık 5 bin kişinin ücretsiz olarak izleyebileceği şampiyona, dünyaca ünlü 135 TV kanalından, 240 milyon eve ulaşacak.

Ödül 100 bin dolar

Bu yıl Lyon, Milano, Berlin ve Madrid'de yapılan Indoor Windsurf yarışmaları, İstanbul'da yapılacak final ayağıyla kapanacak. Aralarında açık deniz ve kapalı salon dünya şampiyonlarının da bulunduğu 32 yarışmacıya, 20 hakem puan verecek. Diğer ayaklarda alınan puanların toplamı ve İstanbul'da kazanılan puanlarla dünya şampiyonu saptanacak. Şampiyon, 100 bin dolarlık (18.4 milyar lira) ödülün sahibi olacak. Şampiyonada Türkiye'yi Kutlu Torunlar temsil edecek.

Bütçe 800 bin dolar

Şampiyona, Türkiye'de TRT'den, dünyada ise Eurosport'tan canlı yayınlayacak. Ayrıca NBC, MTV, CNN Kanalları, Gilette World of Sports özel programı ve Reuters' in haberleri, Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunacak. Yaklaşık 800 bin dolar (147 milyar lira) bütçeyle gerçekleşecek organizasyonun gideri, 4 sponsor firma ve TV yayın hakları ile sağlanacak. Yarışmayı ayrıca Devlet ve Turizm Bakanlığı da himaye edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!