Zam uzman erbaşı pas geçti

Güncelleme Tarihi:

Zam uzman erbaşı pas geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 21:32

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki sözleşmeli er ve erbaşların maaşının brüt asgari ücret yerine memur aylık katsayısına bağlayan son yasa değişikliğiyle bu askeri personelin maaşında yüzde 30’luk artışın engellendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Bekaroğlu, asgari ücretin yüzde 30 artarak bin 300 lira olduğunu, Genel Kurul’da önceki gün kabul edilen torba yasanın ise uzman er ve erbaşları bunun dışında tuttuğunu vurguladı. Buna gerekçe olarak ordudaki hiyerarşinin gösterildiğini belirten Bekaroğlu şunları söyledi: “Uzman er ve erbaşlar terörle mücadelenin en ön safında yer alıyorlar.

Yeni yıla girerken ölüme gönderdiğimiz bu insanlara yapılan vicdansızlık. Ahlaka, vicdana, adalete sığmaz. Asgari ücretin 2016 itibariyle Bin 300 lira olacağından buna bağlı olarak uzman er ve erbaşların maaşları da asgari ücret üzerinden hesaplandığından dolayı yüzde 30 artacaktı. Çünkü onların yasasında uzman er ve erbaş maaşlarının asgari ücrete endeksli olduğu yazılı. Bakan dahil, plan ve bütçe komisyonu dahil sandılar ki burada iyi bir şey yapıyorlar. Biz fark ettik bunu. Kendilerine anlattık Komisyon Başkanına ‘Hayır böyle bir şey olamaz’ dedi. Evet oluyor. ‘Uzman er ve erbaşların maaşları 500 lira artacakken siz bunu engelliyorsunuz’ dedik. Zekeriya Temizel’le beraber cetvellerle anlattık kendilerine. ‘Bakan’la görüşeyim bunu çekmemiz gerekir’ dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!