ZAFER TARİHİ 9 EKiM

Güncelleme Tarihi:

ZAFER TARİHİ 9 EKiM
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Denizli ve futbolcular Almanya'yı gözüne kestirdi

Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerine katılmak için grubundaki son maçını Münih'te Almanya ile oynayacak olan milli takım hedefini belirledi. Teknik Direktör Mustafa Denizli ve futbolcular, 9 Ekim'deki maç için iddialı ve hırslı konuşuyor.

Start aldılar

Milli takım olmak veya olmamak parolasıyla, Almanya maçı için start aldı. Teknik Direktör Mustafa Denizli Almanya maçını yüz yılın maçı olduğunu belirterek,‘‘9 ekim zafer demek. Heyacan, zevk ve mutluluk o gece Türkiye için aydınlanacak. Bitiriş çizgisini biz göğüsleyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin’’ diye konuştu.

Başarı şart

Kulüp takımlarının Avrupa kupalarında arzulanan sonucu alamadığı için insanların zafere aç olduğunu hatırlatan Denizli,‘‘Futbolcularımızın durumları piskolojik olarak iyi değil. Ama zamınımız var. Bu açığı kapatacak yüreğe sahip oyuncunlardan kuruluyuz. Çünkü onlarda işin ne noktaya geldiğini biliyorlar ve o hisseleri taşıyorlar’’ dedi.

Hepsi farkında

Her futbolcunun artık Avrupa standartları görüntüsünde olduğunu belirten Denizli şöyle devam etti: Tüm arkadaşlar, düşünce zenginliğini, zamanın değişimini ve tüm olayları algılamayı çabuk yapacak yapıya sahipler. Almanya grupta tek yenilgiyi bizden aldı. Hırslı ve ihtiraslı olabirler. Bunları oyuncularım kavramış durumda.

Topu göremez

Milli takımın defanstaki iki başarılı ismi, Alpay ve Ali Eren, Bierhoof'un hucum adamı olarak, bu sezon çok gol attığını ancak, bunun çok önemli olmadığını hatırlatıyorlar. Alpay ile Ali Eren, ‘‘İkimiz de oyun şeklini adeta ezberledik. Saha içinde neler yapacağını biliyoruz. Ancak topla fazla buluşacağını sanmıyoruz’’ dediler.

İki kişilik oynarız

Ogün ile Abdullah da bu maçın önemini dile getirerek, ‘‘Artık önümüzde 90 dakika kaldı. Türk milletinin beklentisini biliyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ikinci kez yer almak için mücadele edeceğiz. Tüm arkadaşlar aynı heyecan içinde. Hepimiz ikişer kişilik mücadele edeceğiz’’ dediler.

Kazanalım yeter

Golcü Hakan Şükür de diğer arkadaşlarının hislerine tercüman olarak, ‘‘Benden beklenen performansı göstereceğim. İlk maçta benim golümle kazanmıştık. Şimdi de gol atmak için çaba harcayacağım. Ama benim gol atmam çok önemli değil. Takımdan kim atarsa atsın, yeter ki kazanalım’’ dedi.

RÜŞTÜ: Dertleri zevk edindim

MTK Budapeşte maçında yaptığı iki nefis kurtarışın ardından, yediği hatalı golle takımının elenmesine Rıdvan Dilmen'in de istifasına neden olan Rüştü Rençber, ‘‘Bir kalecinin kaderi budur. Ben dertleri zevk edindim. Ama ben bu tür badireleri çok atlattım. Olacağın önüne geçilmiyor. Şimdi bütün bunları unutmak zorundayız. Türkiye'nin meselesi için çıkıp aslanlar gibi oynayacağız’’ dedi.

Alman basını:

1Mustafa Denizli F.Bahçe’yi istiyor

2 Kaleci Rüştü en zayıf nokta

Kaleye bol şut atın

Milli maça geniş yer veren gazeteler, Rıdvan Dilmen'den boşalan göreve gelmek isteyen Mustafa Denizli’nin sırf bu nedenle formsuz olmasına rağmen Rüştü’ye kol kanat gerdiğini iddia etti.

Almanya'da pazar günleri yayınlanan Bild am Sonntag Gazetesi, Fenerbahçeli kaleci Rüştü'yü Türk Milli Takımı'nın zayıf noktası olarak ilan etti. MTK maçında hatalı goller yiyen Rüştü'nün başrolü oynadığı vurgulanan dergideki yazıda, Alman futbolculara her mesafeden kaleye şut çekmeleri önerildi.

Dergide, Fenerbahçe'nin başına Mustafa Denizli'nin geçmek istediği iddia edildi. Denizli'nin bu nedenle formsuz olmasına rağmen Rüştü'ye kol kanat gerdiği ifade edilirken, F.Bahçe'nin lig üçüncüsü olmasına rağmen sekiz futbolcuyla milli takıma en fazla oyuncu veren kulüp olduğu belirtildi.

Oktay Mahçup etmem

Uzun bir aradan sonra Milli Takıma yeniden çağrılan Oktay Derelioğlu, kendisini göreve çağıran Teknik Direktör Mustafa Denizli'yi mahçup etmeyeceğini söyledi. Oktay, Denizli'nin inandığı oyuncuları kendi takımında yedek bile olsa, aday kadroya çağırdığını hatırlatarak, ‘‘Kendimi Mustafa hocaya borçlu hissediyorum. Eğer görev verirse, bunu ödeyeceğim’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!