Yunus Emre ebeveynlerinin izinde

Güncelleme Tarihi:

Yunus Emre ebeveynlerinin izinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 18:54

Tekvandoya 5 yıl önce başlayan ve bu sürede 9'u altın 12 madalya kazanan 16 yaşındaki Yunus Emre Sayan, başarısıyla dikkat çekiyor

Tekvandoya 5 yıl önce başlayan ve bu sürede katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 9'u altın olmak üzere 12 madalya kazanan 16 yaşındaki Yunus Emre Sayan, başarısıyla dikkat çekiyor.

Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nde spor hayatını sürdüren Yunus Emre Sayan, milli takım antrenörlüğü yapan, Dünya ve Avrupa Şampiyonu annesi Arzu Tan Sayan ve Avrupa Şampiyonu babası Yavuz Sayan gözetiminde, alanındaki yeteneğini geliştirmeye gayret ediyor. Spor yaşamına başladığı 2008'de, minikler kategorisinde Türkiye  Şampiyonluğu elde eden Yunus Emre Sayan, daha sonra çeşitli Türkiye, Avrupa ve  uluslararası organizasyonlarda 9 kez altın madalya kazanarak anne ve babasının gururu oldu.

4 yaş büyük rakiplerini yenerek şampiyon oldu

Yunus Emre Sayan, anne ve babasının kendisine sağladığı maddi, manevi destekle bugünlere geldiğini, başarı çıtasını yükseltmek için gayret gösterdiğini söyledi.Başarısına anne ve babasının önemli katkı sağladığını vurgulayan genç sporcu, şunları kaydetti:

“Tekvandoya anne ve babamın teşvikiyle başladım. Sporculuk yaşamım boyunca çeşitli şampiyonalardan önemli dereceler elde ettim. Kısa süre önce de Antalya'da düzenlenen Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda birinci oldum. Burada benden 4 yaş büyük sporcularla yaptığım maçları kazanarak madalyaya uzandım. Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi başarıyla temsil etmek. En büyük hedefim ise olimpiyatlarda şampiyon olmak.”

Çevresi “altın çocuk” diyor

Anne Arzu Tan Sayan da, oğlunun kendilerinin yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, şunları söyledi:

“O yolar çok meşakkatli yollardı, biz en güzel şekilde atlattık. Başarılarla dolu yıllar geçti. 1 dünya şampiyonluğu, 2 Avrupa şampiyonluğu, olimpiyat üçüncülüğü ve birçok Türkiye şampiyonlukları elde ettim. Yunus Emre daha yolun başında. 5 yıl içinde 9'u altın olmak üzere 12 madalya aldı. Çevremizdekiler bu başarıdan dolayı Yunus Emre'ye 'altın çocuk' diyor. İnşallah daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Baba Yavuz Sayan ise Yunus Emre'nin başarılarıyla gururlandıklarını ifade ederek, “Daha önce koyduğumuz hedeflere yavaş yavaş ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda madalya arayacak

Yunus Emre Sayan'ın sporcusu olduğu Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'ne maddi ve manevi destek veren Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise, Yunus Emre'nin gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu dile getirdi.
Barbaros Hayrettin Spor Kulübü'nü, bu tür ferdi sporculara kol kanat germek için kurduklarını ifade eden Yıldız, “Kulübümüz, ilk meyvelerini vermeye başladı. Tekvandocumuz Yunus Emre, ümitlerde Türkiye Şampiyonu oldu. Bu başarısıyla milli takım kampına davet edildi. İnşallah bu başarılarını artırarak devam ettirecek” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen de, geleceğini parlak olarak gördükleri genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.
Türkiye Ümitler Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Yunus Emre Sayan, bu başarısından dolayı 7-9 Mart tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek Uluslararası Open Turnuvası'na katılma hakkı kazandı. Sayan, bu turnuvada başarı olduğu takdirde, nisan ayında Moldova'da düzenlenecek Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye adına madalya arayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!