Yunan polisinden Başbakanlık önünde protesto

Güncelleme Tarihi:

Yunan polisinden Başbakanlık önünde protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 14:45

Yunanistan’da sendika üyesi 9 üniformalı toplum polisi ve itfaiyeciler Başbakanlık binası (Megaro Maksimu) önünde nöbet tutan meslektaşlarını gafil avlayarak, Çipras Hükümeti’nin emeklilik ile ilgili hazırladığı yeni yasa tasarısını protesto etti.

Haberin Devamı

Üniformaları ile Başbakanlık Konutu’nun bulunduğu İrodu Attiku sokağına gelen polisler, önce nöbet tutan meslektaşlarını selamladılar.

Hemen ardından da üniformalarının altında gizledikleri  bez panoları çıkararak eyleme başladılar. “Ailenin 5 mensubundan hepsi işsiz” , ve “Annem temizlikçi” yazan panolarla yaklaşık 20 dakika eylem yapan sendikacı polisleri, meslektaşları iterek uzaklaştırdılar.

Yunan polisinden Başbakanlık önünde protesto

Polis Sendikası Başkanı Grigoris Gerakarakos, tüm Yunan toplumu adına gerçekleştirdikleri bu eylemin barışçı olduğunu belirterek “Polis de bu toplumun bir parçası. Hem kendimiz hem de halk için tepki göstermek ve mücadele etmemiz gerek” dedi.

Haberin Devamı

Yunanistan’da emeklilik yasası ile ilgili tasarıyı protesto için Perşembe günü 24 saatlik grev yapıldı. Atina’da düzenlenen 3 ayrı gösteriye ise 40 bin kişi katıldı.

Tasarı, yaş sınırının 65’den 67’ye çıkarılmasını. tüm sigorta sandıklarının yeni kurulacak bir sandıkta birleşmesini ve sigorta primlerinin gelir beyannamesi esas alınarak belirlenmesini öngörüyor. Hem çalışan hem de işverenin ödediği sigorta primlerinde artışı  içeren tasarı özellikle orta gelirliler için önemli sorun yaratıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!