Yolumuzu aydınlatın

Güncelleme Tarihi:

Yolumuzu aydınlatın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Terim, yarın masaya oturacağı yönetime mesajlar gönderdi

Galatasaray Teknik Direktörü, ‘‘Bu sezonun devre arasında yaşanılan sıkıntıları bir kez daha yaşayamayız. Başarı için ekonomik olarak da güçlü olmalıyız’’ dedi ve ekledi: ‘‘Transfer için yönetime ne liste veriyorum, ne de illa şunu alın, bunu alın diyorum. Ancak aksayan yerlere takviye lazım.’’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında ilginç açıklamalar yaparken, gelecek sezonu görüşmek için yarın masaya oturacağı yönetime de mesajlar verdi.

Toplantıya Antalyaspor maçı ilgili görüşlerini açıklayarak başlayan Fatih Terim, şampiyonluğu ilan edip rahatlamak istediklerini belirterek, ‘‘Şampiyonluk ne kadar erken olursa o kadar iyi olur’’ dedi.

5 HAFTALIK PROGRAM

‘‘Bu lig bitmeden önümüzdeki sezonu düşünüyoruz’’ diyen Terim, yeni sezon hazırlık programını da açıkladı: ‘‘1 Temmuz'ta sezonu açacağız. 5 haftalık bir çalışma zamanımız var. Biz her zaman 6 hafta olarak düşünüyorduk. Zaten lig bizim için 31'inde bitmiyor. Milli Takımlara 12-13 oyuncu veriyoruz. Arkasından düğünler var, Fatih, Hakan Şükür, Popescu. Onlara da birer hafta fazladan izin vereceğiz. Daha büyük bir özlemle yeni sezona başlamak istiyoruz.’’

Kahraman geldim

‘‘Üç yıldır büyük başarılara imza attık. Her ne kadar milli takımdan kahraman olarak geldiysek de, bu üç seneye birçok kupaları sığdırdık. Herkese keyif veren bir futbol oynuyoruz’’ diyen Terim, ‘‘Niye başka Terim'ler çıkmıyor’’ sorusuna, ‘‘Deneme yanılma metodu çok önemli. Daha çok Fatih Terim'ler yetişir, bizi bile geçerler. Yeter ki şans, zaman ve destek verilsin’’ yanıtını verdi.

Milli Takım'dan ayrılması konusunda yıllardır ağzını açmadığını ancak ayrılma sebebinin ekonomik değil şansi olduğunu belirten Terim şöyle devam etti:

HEDEF FİNAL

‘‘Taffarel'i aldık, iyi kaleci değil dediler. Hagi'yi aldık, yaşlı ve alkolik dediler. Şimdi ise herkes görüyor. Belli başarıları kanıtladık. Önemli bile olsa aynı yerlerde kalmak istemiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir puan topladık. Önümüzdeki sene hedefimiz en azından final olmalı’’

BİR YILA EVET DEMEM

‘‘Dört yıllık anlaşma seneye bitiyor. Yeniden böyle bir anlaşma yapmak ister misiniz’’ sorusuna, ‘‘Henüz bir teklif gelmedi. Ama bir yıllık sözleşme imzalamam. Yapacaklarımı o bir yılın içine sığdıramam. Herhalde sayın başkan ve yöneticiler böyle birşeyi düşünmüyorlar ki, daha teklif gelmedi’’ diyen Terim'in görüşleri şöyle:

‘‘Devre arasında yaşadığımız sıkıntıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Cumartesi günü (yarın) başkan ve yönetimle Antalya'da bir görüşme yapacağız. Transfer için yönetime ne liste veriyorum, ne de illa şunu alın, bunu alın demiyorum. Ya da neden almadınız demem. Şartlar yüzünden büyük transfer yapamayız. Hiç itiraz etmedim, satılan futbolcularımız dahil.

BÖYLE REKABET ZOR

Yönetim sıkıntıdaysa istemeyiz, ne varsa onunla yetineceğiz. Transfer istemek ya da yapmak kolay ama yapamayacağımız sözleri veremeyiz. Verdiğimiz sözü yerine getirmeliyiz. Bu sezon şeffaf bir politika izleyeceğiz. Neyimiz var, neyimiz yok, her şeyi Galatasaraylılar'ın gözleri önüne koyacağız. Ancak şunu da belirteyim bazı aksayan yerlerimiz var. O yerlere oyuncular alınmasını her zaman söylüyorum. Avrupa ile adaletsiz bir şekilde savaşıyoruz. 8 ila 10 yabancı futbolcu ile oynuyorlar. Mesela bir Zidane'ın fiyatı neredeyse bir takım kadar. Vitrinde bir takım olarak bizim oyuncularımıza da teklifler gelecektir. Yönetim satabilir de. Ama mevcut kadroyu, yani önemli silahlarımızı kadromuzda tutamazsak özellikle bazı platformlarda hedeflerimiz değişir. Herşeyi yapalım, bitirelim, hedefimizi açıklayalım.

Terim’den İnciler

İşe başladık, yola koyulduk ve kendi uçağımızı kendimiz yaptık...

Atatürk'ün söylediği gibi: Türk öğün, çalış güven. Biz de bunu yaptık

4Kendimi bilirim, söz verdiğim zaman dönmem

Yalnız biz değil tüm takımlar dikkatli olmalı. Ekonomi tavana vurursa düşer.

3 yılda atıp tutmadık. Azla yetindik.

Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır kıymeti derler. Biz ucuzlara değer kazandırdık, kıymetini gördük.

Yönetim cumartesi günü bize para paketini sunacak. Bakalım bize ne çıkacak?

Kulüpler sembolleriyle yaşarlar. Biz de bu sembolün içindeyiz.

Garip bir teknik heyetiz. (Gülerek) Yani tuhafız. Birçok başarıya imza attık.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!