Yıldırım gibi sözler

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım gibi sözler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe Başkanı, muhalefet lideri Aziz Yılmaz’ı yerden yere vurdu.

Ateş püskürdü

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ABD'de bulunduğu süre içinde basına açıklamalar yaparak kendisini suçlayan Birleşik Fenerbahçe Vakfı lideri Aziz Yılmaz'a ateş püskürdü. Dün basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, ‘‘Yılmaz iddialarını ispatlamazsa şerefsizdir’’ dedi.

Ayak oyunları

Göreve geldiği günden bu yana Fenerbahçe'nin menfaatleri için susmayı tercih ettiğini belirten Yıldırım, ilk ve son kez konuştuğunu ifade ederek, şunları söyledi: Yılmaz'ın açıklamalarını bekliyordum. Tüm hayatı boyunca yaptığı zikzakları tekrarladı. Ayak oyunlarını sürdürdüyor.

Leş kargası’

Biz hizmet için buradayız. Ekibimle birlikte uzun yıllar Fenerbahçe'de görev yapacağız. İçimizden çok başkan çıkacak. Yılmaz için basında yapılan ‘‘Leş kargası yorumu’’ isabetli bir yorumdur. Göreve geldiğimiz günlerde de basına mektup yazarak karalama kampanyası başlatmıştı.

Sülük gibi yaşıyor

25 senedir Fenerbahçe'yi emen bir sülük gibi yaşıyor. Metin Aşık döneminde yönetime geldiğinde kolej, hastane, kulüp binası, spor kompleksi ve salonların sözünü vermiş, borçsuz bir kulüp planlamıştı. Ancak 1 yıl sonra istifa ederek, başkana darbe girişiminde bulunmuştu.

Kamuoyu biliyor

Kardeşim Ali Yıldırım'ın Futbol Şubesi Sorumluluğunu yapamadığını ve tecrübesiz olduğunu iddia etmiş. Aziz Yılmaz, aynı görevi yaparken, hakeme tükürmüş, kaleci Lukovcan'ı silahla kovalamıştı. Ali hiç bir zaman Aziz Yılmaz olmamaz. Kimin neler yaptığını kamuoyu biliyor.

İspatlamazsa şerefsiz

Çim sahaları belediyenin yaptığını ileri sürerek çamur atıyor. Hepsini kendim yaptırdım. Bu bir şerefsizliktir. Eğer iddialarını ispatlayamazsa ona şerefsizliği addediyorum. İhalelerden bahsediyor. Aile terbiyem ile başkan olduğum sürece kulübün adını kullanıp ihale almadım, almayacağım da.

Oğuz ve Aykut’u seviyorum

Okocha'yı ne şartlarda sattığımızı tüm kamuoyu biliyor. Oğuz ile Aykut'u seviyorum. Başkan olmadan önce de dostum olan bu ikili bana ‘‘Aziz ağabey’’ diye hitap ediyor. Ben dostluğumu söylüyorum. Yılmaz da çıkıp yıllarca Oğuz- Aykut ikilisini harcamak için uğraştığını anlatsın.

Acar görevdeydi

Löw'ün yetersiz bir teknik adam olduğunu savunup, Derwall- Mustafa Denizli, Piontek- Fatih Terim örneğini gösteriyor. Kendisi görevdeyken neden bunları yapmadı. Serkan Acar'ı eleştiriyor. Biz göreve geldiğimizde Acar aynı görevi sürdürüyordu, o görevi biz vermedik.

Teknik heyete karışmayız

İsmail Kartal'ın 10 yıl sarı lacivertli formayı başarıyla sırtında taşıdığını kendisi çok iyi biliyor. Kartal'ı Ali Şen yönetiminin de aynı göreve getirdiğini iyi hatırlasın. Teknik heyetin işine karıştığımızı söylüyor. Bunun da aslı yok, çünkü biz kurumsallaşmaktan yanayız.

Vakıf binası kulübün

Onların Vakıf adına kullandığı bina kulübün malıdır. Yılmaz'ın asıl korkusu o binayı elinden almamdır. Şu anda kumar oynanan, sinema oynatılan ve turizm acentalarının durağı olan binayı geri istiyorum. Hem de ne kadar masraf yapıldıysa ödemek koşuluyla.

Orayı terketsin

Stat geliştirme projesi için o binaya ihtiyacımız var. Eğer gerçek Fenerbahçeli olduğunu varsayıyorsa müze ve eğitim kültür vakfı yapmayı planladığımız binayı terketmeli. Ayrıca şimdiye dek o bina için Beden Terbiyesine tek kuruş kira ödenmemiştir.

10 gün süre

Aziz Yılmaz'a 10 gün süre tanıyorum. Eğer kulübü daha iyi yönetecek ekip kuracaksa hemen kolları sıvasın. Aksi takdirde sussun ve görev süremizin bitmesini beklesin. Son sözüm taraftarlara. Kimse üzülmesin. Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!