"Yetkilileri göreve davet ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Yetkilileri göreve davet ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 14:02

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Homend Antakya Belediyespor'un, küme düşme potasına doğru itilmesinden endişe duyduklarını belirterek, bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ettiklerini bildirdi

Yetişen, yaptığı açıklamada, Homend Antakya Belediyespor'un küme düşme potasına girmesinden duyduğu endişeyi bildirdi. Kuruluşunun henüz 7. ayında Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımın, kenti başarıyla temsil ettiğini vurgulayan Yetişen, takımın, sportif ve kültürel açıdan tüm kente, hatta yurt içinde ve yurt dışında yaşayan tüm Hataylılara ayrı bir heyecan, gurur ve mutluluk yaşattığını söyledi.
Hataylı gazeteciler olarak takıma desteklerinin tam olduğunu kaydeden Yetişen, 1. ligdeki ilk yılında mütevazi kadrosuyla Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi güçlü takımlarla mücadele eden, bu takımların şehre gelmesini sağlayarak herkese ayrı bir heyecan yaşatan kadın basketbol takımını, HGC olarak kutladıklarını kaydetti.

Yetişen, takımın düşme hattında yer almasının Hataylıları kaygılandırdığını vurgulayarak, “Lig tecrübesi ve lobisi diğer takımlar kadar eski olmayan takımımıza şehrimiz tam anlamıyla sahip çıkarak, evinde oynadığı her müsabakada salonu tamamen doldurmaktadır. TKBL'ye ayrı bir renk ve heyecan katan Homend Antakya Belediyespor'un, anlamakta zorlandığımız sonuçlarla küme düşürülme potansiyeline itilmesindeki endişemizi kamuoyu ile paylaşıyor, bu konuda tüm ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Homend Antakya Belediyespor Başkanı Savaş

Homend Antakya Belediyespor Başkanı Lütfü Savaş da düzenlediği basın toplantısında, Homend Antakya Belediyespor için yaptığı destek çağrısından dolayı HGC Başkanı Ahmet Yetişen'e teşekkür etti.
Homend Antakya Belediyesinin, mücadele ettiği bazı rakiplerinin centilmenlik dışı mücadeleleri sonucunda küme düşme potasına çekilmesinden duyduğu endişeyi yaptığı yazılı açıklama ile dile getiren HGC Başkanı Yetişen'in çağrısının, kentte görev yapan bir gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisi olarak son derece anlamlı olduğunu belirten Savaş, kamuoyunun ve taraftarların da aynı endişeyi taşıdığını ifade etti.

HGC yönetimine gösterdiği hassasiyet ve duyarlı yaklaşımından dolayı teşekkür eden Savaş, şöyle konuştu:
“Kimse endişe etmesin, takımımıza sahip çıkıyor, kulübümüzün hakkını her platformda savunuyoruz. Homend Antakya Belediyespor'u buralara kolay getirmedik. Hep birlikte çok emek verdik. Bu nedenle de centilmenlik dışı davranışlara müsaade etmeyiz. İlgili makamlarla ve yetkililerle sürekli görüşüyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizi aktarmış durumdayız. Federasyon yetkilileri ile hem ben görüştüm hem de takımımızın sponsorlarından Erol Bilecik görüştü. Görüşmeye de devam ediyoruz. Hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Sporun esası centilmenliktir ve mücadele etmek esasına dayanır. Biz de ligde centilmenlik esasına göre hareket ediyoruz.”
Savaş, TKBL'de mücadele eden tüm takımların bu konuda hassas hareket ettiğini, hiçbir takımın bu tür şaibeli durum içinde yer alacağını sanmadığını bildirerek, federasyona güvenlerinin sonsuz olduğunu ifade etti.

Bu konuda federasyonun da gerekli hassasiyeti gösterdiğini ve bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti göstereceğine inandığını anlatan Savaş, “Sporu seven, spora ve sporcuya verdiği desteği kanıtlamış durumda bulunan Hatay halkı ve Homend Antakya Belediyespor camiası olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için centilmenlik ruhuyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Kulüplerini, ligde ve Avrupa kupalarında kenti en iyi şekilde temsil eden, milli takıma sporcu yetiştiren bir kulüp konumuna kavuşturmak için çalıştıklarına dikkati çeken Savaş, düşüncelerinden ödün vermeden çalışmalarının bu doğrultuda devam ettiğini dile getirdi.

Taraftarlara davet

Savaş, 26 Şubat Pazar günü Antakya Spor Salonunda karşılaşacakları Galatasaray maçına da tüm sporseverleri davet ederek, oynadığı 19 karşılaşmada aldığı 7 galibiyet ve 26 puanla 8. sırada bulunan takımın, Galatasaray maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağını söyledi.

Ligin bitimine 3 hafta kala yapacakları tüm maçları kazanmak istediklerini bildiren Savaş, ligdeki ilk yıllarında tecrübe kazandıklarını, bundan sonraki süreçte de güçlü bir altyapı oluşturarak Avrupa kupalarında mücadele eden, milli takıma sporcu yetiştiren bir kulüp olmayı hedeflediklerini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!