Yeşilyurt'un iskender sefası

Güncelleme Tarihi:

Yeşilyurtun iskender sefası
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 14:24

Kendisinden bir gömlek üstün orta sıra takımlarının kabusu olan Bakırköy Belediye Yeşilyurt, bu hafta da deplasmanda Bursa Belediye’yi 3-2 mağlup etti ve son beş maçında dördüncü galibiyete imza attı.

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın maçları ertelenince ligde kısır bir haftayı geride bıraktık. Lider Vakıfbank, iki maç oynadığı haftayı set vermeden noktalayarak zirvedeki konumunu sağlamlaştırdı. Hafta içi Sarıyer Belediye’yi deviren son şampiyon, hafta sonunda da İlbank deplasmanını kayıpsız atlattı. Tecrübeli liberosu Gizem Karadayı’nın sakatlıktan dönerek forma giymeye başlaması Vakıfbank için çok olumlu bir gelişme. Sarı siyahlıların normal sezonun son iki maçında liderliği kaybetmesi ise çok uzak bir ihtimal.

Eczacıbaşı Vitra ise ilk iki set ölüp ölüp dirildiği maçta, Halkbank’ı 3-0 yenerek haftayı kayıpsız tamamladı. Ancak turuncu beyazlıların, yaklaşan CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde karşılaşacağı Vakıfbank maçı öncesi iyi sinyaller vermediğini belirtelim.

Haberin Devamı

Bursa Belediye, kendi saha ve seyircisi önünde Bakırköy Belediye Yeşilyurt’a yenilince beşincilik yolunda büyük bir yara aldı. Play-off’a katılmayı garantiledikten sonra çok iyi bir form grafiği yakalayan Yeşilyurt ise daha üst sıraları zorlamaya başladı. İstanbul ekibinin fikstür avantajı, normal sezonun bitimine az bir zaman kala daha yukarılara tırmanma şansını artırıyor.

Sarıyer Belediye ise hafta içinde karşılaştığı Vakıfbank’a yenilmesine rağmen ligden düşmesi kesinleşen ilk takım olan Ereğli Belediye’yi rahat geçti ve baraj grubu (Play-out) öncesi konumunu pekiştirdi.

Fenerbahçe CEV, Beşiktaş ise Challenge Kupası yarı final rövanş mücadelesi nedeniyle haftayı maç yapmadan kapadı. Beşiktaş’ın ertelenen maçındaki rakibi Galatasaray Daikin olunca son derece zevksiz bir haftayı geride bırakmış olduk.


Haftanın smacı
Eczacıbaşı Vitra Ankara deplasmanında zor anlar yaşarken imdadına koşan ilk isim, yıldız oyuncusu Neslihan Demir oldu. Milli oyuncu, ilk set sonunda kullandığı smaç servislerle Halkbank’ın direncini kırdı ve takımını ayakta tutan isim oldu.


Anten dışı
Bu haftanın anten dışı kalan isimleri, Ankara takımlarının tüm mensupları oldu. Halkbank Eczacıbaşı’na karşı 5, İlbank ise Vakıfbank’a karşı 6 sayı önde iken set kaybetmeyi başardı(!) ve yergilerin hedefi oldu.

Haberin Devamı


Haftanın takımı
Son beş maçında dördüncü galibiyetini alan Bakırköy Bld. Yeşilyurt, geçen hafta olduğu gibi bu haftanın da takımı olmayı hak etti. Mütevazı İstanbul ekibi, aldığı bu dört galibiyetin üçünü kendisinden yukarıdaki takımlara karşı elde etti ve daha üst sıralara göz kırptı.


Haftanın oyuncusu
Eczacıbaşı Vitra’nın Halkbank karşısında çok zor anlar yaşadığını yukarıdaki satırlarda okudunuz. Bu zor anları yaşamayan kişi ise turuncu beyazlıların dünya çapındaki orta oyuncusu Maja Poljak idi. Hırvat oyuncu %90 ile hücum etti, 1 blok, 2 de servis olmak üzere toplam 12 sayı üretti. Sahanın en skorer ikinci oyuncusu oldu ve adını köşemize yazdırdı.

Haberin Devamı


Haftanın karması
Tuğçe Coşkun (Bakırköy Bld. Yeşilyurt), Gözde Sonsırma (Vakıfbank), Maja Poljak (Eczacıbaşı Vitra), Jovana Brakocevic (Vakıfbank), Senna Usic (Eczacıbaşı Vitra), Ceylan Arısan (Sarıyer Belediye), Simge Aköz (Bakırköy Bld. Yeşilyurt)

Acıbadem Erkekler Ligi haftanın görünümü
Lider Fenerbahçe Grundig ve üçüncü sıradaki İstanbul BBSK, Challenge Kupası yarı final rövanş maçları nedeniyle haftayı maç yapmadan kapadı. Bundan dolayı Maliye MP’yi 3-2 mağlup eden Halkbank, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Halkbank için önemli olan şey, liderlikten ziyade yaklaşan CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi dörtlü finali. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonuna üç haftadan az bir süre kaldı ve turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Halkbank’ın rotasyonu hala oturmuş değil. Ankara ekibi, ideal kadrosunu normal sezonun biteceği 16 Mart’tan sonra antrenman ve hazırlık maçlarıyla oturtmaya çalışacak. Bu denli kısa bir zaman aralığının yeterli olup olmayacağını ileride göreceğiz. Halkbank’ın Ankara derbisindeki görüntüsü ise hiç iç açıcı değil.

Haberin Devamı

Hazırlık maçı kıvamındaki müsabakada İnegöl Belediye’yi rahat geçen Arkas ise maç fazlası ve burun farkı ile üçüncülüğe yerleşti. Çarşamba günü oynanacak erteleme maçları sonucunda emanetin iade olasılığı çok yüksek. Ancak Gavin Schmitt’in takıma alışmasıyla ivme kazanan İzmir ekibinin mücadelesini son haftaya kadar sürdüreceği açık.

Halkbank’ı devirerek müthiş bir iş başaran Galatasaray FXTCR, bu hafta İzmir deplasmanında karşılaştığı Konak Belediye’yi setsiz yendi. Bu sonuçla GS FXTCR, beşincilik yolunda en avantajlı takım konumuna geldi. Konak ise yaşadığı tüm badirelere rağmen ligde kalma umudunu koruyor. Baraj etabına gidecek takımlar arasında en yüksek puana sahip olan İzmir ekibi, bu avantajı sayesinde ligde kalmaya çalışacak.

Haberin Devamı


Çankaya şeytanın bacağını kırdı
Ligin üçüncü haftasında İnegöl’den 1 puan almayı başaran Çankaya Belediye Anka, o günden sonra puan yüzü görememişti. Yaşadığı tüm maddi sorunlar ve psikolojik çöküşe rağmen onur mücadelesini sürdüren Ankara ekibi, evinde Belediye Plevne’yi 3-1 yendi ve ilk galibiyetini almış oldu. Devre arasında yaptığı hamlelerle ikinci yarıda adından söz ettiren Tokat ekibi ise bu karşılaşmada kaybettiği puanları baraj etabında (Play-out) çok arayacak. Kümede kalma yolundaki rakiplerinin haftayı puansız kapaması ise Plevne için ancak bir züğürt tesellesi olabilir.


Haftanın smacı
Halkbank gibi bir dev karşısında 2-0 geri düştükten sonra ayağa kalkan Maliye MP, maçı kaybetmiş olsa da şampiyonluk adayı rakibinde almayı başardığı puanla bu köşeye layık olduğunu gösterdi.


Anten dışı
Çankaya ile karşılaşacak tüm takımlar, maç oynanmadan 3 puanı hanesine baştan yazarlar. Ancak yapılan planların her zaman gerçekleşmeyeceğini düşünmeyen Belediye Plevne, Ankara deplasmanında sert bir tokat yedi ve ligde kalma umutları azaldı. Tokat temsilcisi, haftanın anten dışı kalan unsuru oldu.


Haftanın takımı
Normal sezonun 19. haftasında ilk galibiyetini alan Çankaya Belediye Anka, bu hafta köşemizin onur konuğu oldu. Ankara ekibinin bu galibiyeti 3 puanla taçlandırması, ligdeki ilk zaferini daha anlamlı kıldı.


Haftanın oyuncusu
Belediye Plevne’yi puan vermeden deviren Çankaya Belediye Anka’nın her oyuncusu bu ünvanı hak ediyor aslında. Ancak orta oyuncu Yüksel Bidak, %78 ile hücum edip 6 blok sayısı üretince takım arkadaşlarında bir adım öne çıktı. Takımına 15 sayı kazandıran 20 yaşındaki oyuncu, bu önemli zaferin en önemli mimarı oldu ve köşemizde yer almayı hak etti.


Haftanın karması
Yiğit Gülmezoğlu (Arkas), Tine Urnaut (Arkas), Emre Savaş (Çankaya Bld. Anka), Gavin Schmitt (Arkas), Matej Kaziyski (Halkbank), Yüksel Bidak (Çankaya Bld. Anka), Murat Tokgöz (Maliye MP)


Hafta içi yoğun mesai
Avrupa Kupalarında nihayet sona gelindi. Erkeklerde Halkbank, kadınlarda ise Vakıfbank ve Eczacıbaşı Vitra’nın mücadele edeceği CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi dörtlü finallerinin programı daha önceden belirlenmişti.

CEV Kupası’nda finale yükselen Fenerbahçe, ilk maçını 26 Mart’ta deplasmanda Uralochka NTMK Ekaterinburg ile oynarken rövanşta Rus ekibini 29 Mart’ta İstanbul’da ağırlayacak.

Challenge Kupası finalinde mücadele edecek olan FB Grundig, İstanbul BBSK’yi eleyen İtalyan Andreoli Latina ile 27 ve 30 Mart tarihlerinde karşılaşacak.

Kadınlardaki temsilcimiz Beşiktaş ise bir başka Rus temsilcisi Zarechie Odintsovo ile aynı tarihlerde mücadele edecek. Her iki takımımızın da ilk maçlarını deplasmanda oynayacak olması, kupayı kazanma yolunda büyük avantaj.

Bu mücadelelerden dolayı ertelenen lig maçları ve Teledünya Süper Kupa kadınlar müsabakaları, hafta içi programını yoğunlaştırdı. Özellikle çarşamba günü oynanacak maçlar dikkat çekici.


Acıbadem Voleybol Ligi Erkekler
05.03.2014 Çarşamba
Burhan Felek 17.00 FB Grundig– Ziraat Bankası
Haldun Alagaş 17.00 İstanbul BBSK – Torul Gençlik

Acıbadem Voleybol Ligi Kadınlar
05.03.2014 Çarşamba
Akatlar 15.00 Beşiktaş – GS Daikin

Teledünya Süper Kupa Kadınlar
04.03.2014 Salı
Burhan Felek 17.00 Fenerbahçe – İlbank

05.03.2014 Çarşamba
Eczacıbaşı 14.00 Eczacıbaşı Vitra – Bursa Belediye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!