Yerlinin adı yok

Güncelleme Tarihi:

Yerlinin adı yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 23:13

Vesely, Datome, Heurtel, Lampe, Dorsey, Slaughter gibi birbirinden önemli yıldızların boy gösterdiği Spor Toto Süper Basketbol Ligi’nde yeterli süreyi alamayan Türk oyuncular; devre arasına girilirken sayı, asist, ribaund ve blok ortalamalarında yabancı basketbolcuların çok gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

ALT yapılarda yetişen altın jenerasyonların başarılarıyla övündüğümüz son dönemde; 12 Dev Adam’a oyuncu yetiştirmekte zorlanıp, devşirme planlarına sarıldık ancak A Milliler bu süreçte kürsüye yaklaşamadı. Ligimize dönersek… Devşirme ya da değil toplam 104 yabancı, 111 de Türk oyuncunun formasını terlettiği Spor Toto Süper Basketbol Ligi’nde devre arası istatistikleri yerlilerimiz açısından pek de süper değil! 

6 YABANCI KURALI BU SEZON SONA ERİYOR

2014-15 sezonu öncesi TBF’nin, kulüplerin ortak isteği üzerine 2 yıllığına aldığı 6 yabancı kuralında sahadaki 5’teki sınırlamanın kaldırılması o dönemde de tartışılmıştı. Türk oyuncuların geleceğini nasıl etkileyeceği masaya yatırılmıştı. Bugün gelinen tabloda sayı ortalaması istatistiğinin ilk 65’inde tek Türk yok.... 9.4 sayı ortalamasıyla Darüşşafakalı Semih Erden, kendine ancak 66.’lıkta yer bulabildi. 

Haberin Devamı

EN İYİSİ SİNAN GÜLER ASİSTTE 13.’LÜKTE KALDI 

Murat Bey Uşak Sportif’ten Harris’in 10.1’le zirvede yer aldığı ribaund sıralamasında 19. basamakta İstanbul BŞB’li Cemal Nalga var. Anadolu Efesli Heurtel’in 6.5 ortalamasıyla ilk sırada olduğu asistte ise 4.2’yle oynayan Galatasaraylı Sinan Güler 13.’lükte kaldı. Torku Konyalı Sean Williams’ın 2.6 ile zirveye yerleştiği blok kategorisinde de Daçkalı Furkan Aldemir 0.6 ortalamayla 19. sırada yer bulabildi.

MUTLAKA BİR TÜRK OLSUN

MİLLİ TAKIM VE G.SARAY KOÇU ERGİN ATAMAN

AVRUPA’nın starları, Türkiye’de bunu göz ardı etmiyorum. Ama yerlilerin istatistiklerin üst sıralarında yer alması için süre alması gerekiyor. All Star oylamasında Türklerin aldığı oya bakınca, taraftarın sahada onları görmek istediğini anlarız. 12 kişilik kadroda 6-7 yabancı olabilir; ama ben parkede her takımda en azından 1 Türk’ü devamlı görmek istiyorum. Bu Milli Takım’a da pozitif yansır. Nasıl ki 6 yabancı kuralı 2 yıl için geldi, TBF ve kulüpler masaya oturup 1 yerli için karar alabilir. 

TÜRKLER BÖYLE GELİŞİR

FENERBAHÇE KOÇU ZELJKO OBRADOVİC

MEVCUT yabancı sisteminin en çok Türk oyunculara katkısı var. Türkler oynamak istiyorlarsa, daha çok çalışmalı. Benim için oyuncunun pasaportu ya da ülkesi önemli değil. Kim iyi oynarsa forma onun olur. Ülkeniz ne olursa olsun; siz parkede iyi olduğunuz kadar süre alırsınız. Burası oyuncunun gelişebileceği ve çok çalışması gereken bir lig. Daha iyi işler olması için öncelikle takım içi rekabet olmalı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!