Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

Dünyanın en büyük plazma televizyonu yakında piyasada

Japon Matushita firması dünyanın en büyük plazma televizyonunu bu yılın sonunda satışa sunulabileceğini bildirdi. Panasonic markasıyla üretilen plazma TV (262cm) bu yılın başında Consumer Electronics Show fuarında tanıtılmıştı. 1920x1080 piksel çözünürlüklü ekran, 2,4x1,4m boyutlarıyla 215 kilo ağırlığında. Televizyonun fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilgi için: www. matsushita.de

Gökyüzünde akşam yemeği

Bir Belçika firması olan Dinner in The Sky, unutulmaz bir akşam yemeği sunuyor. Özel olarak tasarlanmış bir platform üzerinde 22 kişilik bir masada gökyüzünde yemek yiyenlere bir şef, bir garson ve bir de entertainer hizmet veriyor. Özel bir vinç sistemiyle 50m kadar yüksekte yemek yemenin faturası 15.000 dolar civarında.

Bilgi için: www.dinnerinthesky.com

Geleceğin otomobil radyosunda televizyon da var

Blaupunkt firması, otomobilde dijital televizyon izleme imkanı veren bir otomobil radyosu üzerinde çalışıyor. Bu gelişme DMB (Digital Multimedia Broadcasting) fonksiyonu sayesinde mümkün olacak. Firma şimdiden, aksamadan dijital televizyon ve radyo sinyalleri alan bir prototip geliştirdi. Ancak aletin ne zaman piyasaya çıkacağı belirsiz.

Bilgi için: www.blaupunkt.de

En küçük hidrojen bazlı yakıt hücresi

Japon Telekom Kuruluşu NTT DoCoMo, Aquafairy firmasıyla birlikte hidrojen bazlı en küçük yakıt hücresinin bir prototipi üretti. Yakıt hücresi 3G telefonlarıyla birkaç kez yüklenebiliyor. Yükleme süresi elektrikli şarj kadar sürüyor. 45 g ağırlığında olan alet iki vat gücünde.

Bilgi için: www.nttdocomo.com

Geniş açılı webcam

Microsoft, Windows Live Messenger ile uyumlu olun yeni webcam serisini sundu. Tek tuşla başlatılan video bağlantısı (640x480 piksel), "akıllı yüz takip sistemi" sayesinde konuşanın yüzüne göre ayarlı kalıyor. 3xzum fonksiyonu yakın çekimlere izin vermekte (fotoğraf çözünürlüğü 5 megapiksel). 71 derecelik geniş açı objektifi aynı anda sohbet eden üç kişiyi tek bir pencerede gösterebiliyor.

1000 yıllık ömrü var

Almanya’daki Dresden Deneysel Fotofizik Enstitüsü bilim adamları, on milyon saat çalışan bir OLED geliştirdiler. Bundan önceki en uzun ömürlü LED (bir Amerikan firması tarafından üretilmekte) 1,5 milyon saat dayanıyordu. Şu anda dizüstü bilgisayarı kadar aydınlık olan OLED’ler daha fazla ışık verecek şekilde geliştirilmeye çalışılacak. Bunun için OLED’lerin parlaklığı on faktör kadar arttırılacak. Bilim adamları bu gelişmenin ancak iki yıl içinde gerçekleştirilebileceğine inanıyorlar.

Yüzyılın en önemli gelişmesi

Manyetik bellek çipi, RAM çiplerinin pabucunu dama atacak.

Freescale firması yakında bilgisayarda RAM çiplerinin yerini alacak manyetik bellek çipini sundu. Magnetoresistive Random Access Memory (MRAM), verileri elektrik yerine manyetizmayla bellekte depoluyor, dolayısıyla da elektrik enerjisine gerek duymadan verileri saklayabiliyor. Freescale firması MRAM çiplerinin yakında MP3 çalıcılarında, cep telefonlarında, dijital kameralarda ve bilgisayarlarda kullanılabileceğini sanıyor.

Bilgi için: www.freescale.com

Lazerli ışık oyunları

İngiliz ışık sanatçısı Chris Levine tarafından geliştirilen Laserpod’un içinde iki mavi, bir mor ve üç tane de kırmızı LED var. Bu ışıklar güneş patlamalarına benzer ışık oluşumları yaratıyor. Lazerin ışığı kristal küreyle ayarlanmakta. Kristal döndürüldüğünde yepyeni ışık oluşumları görülmekte.

Bilgi için: www.laserpod.com

Mini bellek

Taşınabilir bellek üzerinde çalışan Iomega firması, taşınabilir minik bir sabit disk sürdü piyasaya. Sabit disk, 86x73x12mm’lik hafif ( 100g) bir gövde içine yerleştirilmesine rağmen 60GB veri kapasitesine sahip.Disk, enerji ihtiyacını doğrudan doğruya USB ile gideriyor, diğer kablolar tamamen gereksiz.

Fiyatı yaklaşık olarak 250 Avro.

50 Terabayt kapasiteli protein DVD’si

Amerikalı bilim adamları şu sıralar DVD’lerin kapasitesini önemli ölçüde arttırmaya izin verecek bir yöntem üzerinde çalışıyorlar. Bu amaçta, DVD’lerin üzerileri genetik değişimden geçirilmiş bakteriler tarafından üretilen proteinlerle kaplanacak. Bu tür DVD’lerin, sabit diskleri gereksiz kılması beklenmekte. Bu muazzam bellek kapasitesi bir bakterinin üzerinde bulunan bacteriorhodopsin (bR) proteininin ışığa duyarlılığı sayesinde mümkün olmakta. Proteinli DVD’lerde kullanılan proteinler birbirlerinden sadece birkaç nanometre aralıklarla yerleştirilmekte. Tahminlere göre protein teknolojisiyle Blu-ray tekniğine göre 20 misli kapasite elde edilecek, ama bunun 50 Terabaytı bulması da bekleniyor.

Bilgi için: www.ausnano.net/iconn2006.

iPod bileklik

Tasarımcı Peter Burns tarafından tasarlanan iWatch bilekliği, şık ve modern görünümü sayesinde özellikle gençler arasında kısa sürede yaygınlaşacağa benziyor. Tasarımcının açıklamasına göre iWatch kapasitesi 10GB, müzik ise Bespoke-Bluetooth kulaklıklarla dinlenmekte.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!