Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2006 00:00

Dünyanın en ince cep telefonu

113x50x6,0 mm ile Samsung, cep telefonu alanında yeni bir tarih yazdı. SGH-X820 dünyanın en ince cep telefonu. Telefon sadece 66g gelmesine rağmen, 2 megapiksel kamera, Picsel Viewer, Bluetooth ve TV girişi gibi çok sayıda fonksiyonu bulunmakta. Telefon Temmuz sonunda Avrupa’da satışa sunulacak.

Fırlat, aç!

Çadır kurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Quechua olarak adlandırılan bu çadırı havaya doğru fırlatmak yeterli ve sadece iki saniye içinde gökten bir çadır düşüyor yere. Geriye çadıra köşelerden zemine tutturmak kalıyor. Çadırı katlamak biraz daha uzun sürüyor ama o da çok zor değil diyor üretici firma.

Bilgi için: http://seconds.quechua.com

Pebble, oomi oldu

Bu MP3 çalıcısının Pebble (çakıl) veya Datasafe oomi olması ne kadar önemli bilemiyoruz ama bu minik aletin artık 2GB’lık belleğe sahip oluşu daha önemli gibi geldi bize. MP3 ve WMA verilerini çalan aletin içinde UWF radyo bile var.

Bilgi için: www.advancedmp3players.co.uk

Skype yüklü USB çubuk

Sandisk firması son USB çubuklarına (Cruzer Micro ve Cruzer Titanium) Skype yazılım programını yükledi. U3 olarak adlandırılan teknoloji ile PC’deki her türlü yazılım programını USB çubuğu üzerinden başlatmak mümkün. U3 teknolojisi diğer birçok yazılım programıyla da işlemekte. U3-USB çubuğunun tek olumsuz yanı ise sadece Windows 2000 ve Windows XP ile uyumlu olması.

Bilgi için: www.sandisk.de

UV ışınını ölçen bikini

Güneşlenmeyi sevenler için özel olarak tasarlanan bikini ile UV ışın değeri ölçülebiliyor. Güneşte bile kolayca okunabilen LCD ekran tabii ki suya ve klora dayanıklı. Kullanımı gayet basit, sadece bir tuşa basıp UV değerini okuyorsunuz. CR2025 tipi pillerle iki yıl çalışıyor. Fiyatı: 189.99 Dolar.

Bilgi için: www.solestrom.com

Katlanabilir cep telefonu

Triple Watch olarak adlandırılan katlanabilir cep telefonu bu yıl Las Vegas’da düzenlenen "fashion in motion" tasarım yarışmasında tasarımcısı Manon Maneenawa’ya 10.000 Dolarlık ödül kazandırdı. Cep telefonu katlandıktan sonra bir bilekliğin içine yerleştirilmekte.

Bilgi için: www.bridgeport.edu

Evde çiçek yetiştirmek artık daha kolay

Kimi insanlar çiçek yetiştirmeyi pek beceremezler. Tasarımcı Michael Kritzer şimdi mükemmel bitki yetiştirmeye izin veren bir saksı sistemi tasarladı. Saksıların bağlı olduğu kontrol merkezi toprağın içindeki su ve gübre oranı gibi çeşitli değerleri takip ediyor. Farklı LED lambaları bitkilerin sağlığı hakkında bilgi veriyor.

Bilgi için: http://michaelkritzer.com

Dyson’un robot süpürgesi

70’I aşkın alıcı ve üç bilgisayarıyla bu aletin %95’I robot zekası. Yani DC06 her şeyi kendi yapıyor demek. Evinizi kendi kendine temizlemenin dışında tamamen otomatik olarak şarj oluyor. Elbette diğer tüm Dyson ürünleri gibi toz torbası olmadan çalışıyor.

Bilgi için: www.coolest-gadgets.com

Uzaktan kumandalı güneş şemsiyesi

Uzaktan kumanda şemsiyeyi açıp kapatmakla kalmıyor. Şemsiyeyi oturduğunuz yerde istediğiniz yöne göre de çevirebiliyorsunuz. Fiyatı: 495.95 Dolar.

Bilgi için: www.hammacher.com

Kutup ışığı jeneratörü

Osaka Üniversitesi’nde Shigeyuki Minami ile çalışan araştırmacılar bir kutup ışığı jeneratörü geliştirdiler. Daha önceki benzerlerinin aksine, alet ışığı lazerle değil doğal örneğine benzer bir şekilde üretiyor. 2,2x 2,8x1,4m boyutlarındaki jeneratörün içinde vakuma yakın bir ortam yaratılmakta, elektronlar azot ve oksijen molekülleriyle çarpışarak renkli ışığı oluşturuyorlar.

Bilgi için: www.pintenacle.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!