Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2006 00:00

Baz istasyonu yerine zeplin

İsviçreli bilim adamları ve iş adamı Kamal Alavi, baz istasyonlarının yerini alacak uçan baz istasyonu geliştirdi. Bir zeplin ve bir de platformdan oluşan X-Station, 21.000m yükseklikte asılı kalacak.. Teknolojinin mobil telsiz alanında devrim yaratması bekleniyor. 60m uzunluğundaki zeplinin içi helyumla dolu ve kuvvetli rüzgarlarda bile belirlenen yerde kalması için iki büyük pervanesi var. Zepline, cep telefonu anteninden vericilere kadar tüm elektroniğe kadar her şeyi taşıyan küçük bir uçak da bağlı. Tahminlere göre X-Station, 19 ila 25,5 milyon Avroya mal olacak.

Kibrit kutusu büyüklüğünde projeksiyon aleti

İsrail’deki Explay şirketi, cep telefonu veya cep bilgisayarı gibi taşınabilir küçük aletlere yönelik küçük bir lazer projeksiyon makinesi geliştiriyor. Firmanın açıklamasına göre alet, 17-90cm’lik resimleri duvara yansıtıyor. Lazer sayesinde, resimler her zaman net görünmekte. Aletin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belirsiz ama firma 2007 yılında daha küçük bir versiyonunun da geliştirileceğini söylüyor.

Bilgi için: www.explay.co.il

Parmak izini tanıyan USB çubuk

Tayvan’daki Transcend firması, JetFlash 210 ile sahibinin parmak izini tanıyan bir USB bellek çubuğunu satışa sundu. Aletle bilgisayardaki veriler de korunabiliyor. USB çubuğu maksimum on farklı parmak izini tanıyabiliyor. Alternatif olarak bir şifre de kullanılabilir diyor firma. Ayrıca alet bellek fonksiyonu dışında web sayfalarına girişte anahtar olarak da kullanılabilmekte. Aletin 1 GB’lık modeli 50, 2 GB’lık modeli 75 Avro olarak açıklandı.

Bilgi için: www.transcend.de

Işıklı kemerden, ışıklı blucine

LedBelt ışıklı kemerlerin tutulmasından sonra bir Fransız modaevi, ışıklı ekranları blucinlerde ve diğer giysilerde kullanmaya başladı. Işıklı blucinler Uranium Jeans olarak satılıyor. Giysiler üzerindeki her ışıklı ekran 18 farklı slogana (maksimum 25 harf) göre ayarlanmakta. Programlama kablosuz uzaktan kumanda ya da alternatif bir yazılım programıyla bilgisayardan yapılabiliyor.

Bilgi için: www.uranium-jeans.com

T.sonic 530: Kızlara özel

Transcend firması üzerinde renkli motiflerin bulunduğu kutu biçiminde sevimli bir müzik çalar sundu. Aletin 512 ve 1024MB’lık iki modeli bulunmakta, UKW radyo çalıyor ve şarkı sözlerini gösteriyor.

Bilgi için: www.mobilewhack.com

Kazayı sesinden tanıyan hava yastığı

Siemens VDO firması, seslere göre reaksiyon göstererek, hava yastıklarını halihazırdaki modellere kıyasla iki misi çabuk açan yeni bir hava yastığı sensörü geliştirdi. Crash Impact Sound Sensor (CISS) olarak adlandırılan alet, kaportanın çarpılması sırasında oluşan ses dalgalarını algılıyor. Seslerin karakterine göre de kazanın şiddeti hesaplanıyor ve hava yastıkları buna göre açılıyor. Firma, 2007 yılında seri üretime geçilebileceğini bildirdi.

Bilgi için: www.siemensvdo.com

Nokia Open: Geleceğin cep telefonu mu?

Resimde gördüğünüz tasarım, Nokia 4G konseptinin birincilik ödülünü aldı. Alet açılıp kapanabilir dokunmatik ekran ve önemli fonksiyonların çalıştırıldığı ana düğmeden oluşmakta. Diğer tüm işlemler dokunmatik ekran üzerinden yapılmakta. Gelişme, projenin adına da (Nokia Open) uygun.

Bilgi için: www.coroflot.com

Yorgun gözlere masaj

Bu özel göz masaj aleti sayesinde, göz altında oluşan morluklar önemli ölçüde azalmakta. Alet göz bölgesindeki kan akışını uyarıyor. Gün boyu bilgisayar karşısında çalışanların gözlerini de dinlendiren aletin boyutları 16x9x7cm ve 2 AA pille çalışıyor. Fiyatı: 14.95 İngiliz Sterlini.

Bilgi için: www.boysstuff.co.uk

Bu robot gerçekten çok becerikli

Robonova: Advanced Acrobatic Roboter olarak adlandırılan bu robot inanılmaz hareketli. Yürüyor, koşuyor, top oynuyor, tek ayak üzerinde duruyor hatta dans bile edebiliyor. 16 dijital servo motor ile çalışan robot ayrıca birlikte satılan PC yazılım programıyla da programlanabilmekte. Robotla ilgili bir video filmini

http://petersreviews.com adresinde izleyebilirsiniz.

Samsung’tan 2 GB’lık Flash bellek

Samsung Electronics firması, OneNand-Flash çiplerinin yeni jenerasyonunu tanıttı. Yeni çipler, halihazırdaki Flash belleklerinin kapasitesini ikiye katlıyorlar. Samsung teknikçileri yazı hızını 9,3 MB’tan 17 MB’ya çıkardılar.

Bilgi için: www.samsung.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!