Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2004 21:39

Sanal klavye Avrupa’da

PDA
ve akıllı telefon aksesuarları firması iBiz’in açıklamasına göre lazerli sanal klavye Nisan ayından itibaren Avrupa’da satılmaya başlanacak. Sanal klavye, PDA, gelişkin cep telefonu modelleri, dizüstü ve masa üstü bilgisayarlarında kullanılabilecek. Masa üzerine normal klavye büyüklüğünde yansıyan sanal klavye özellikle küçük aletler için çok kullanışlı. Sanal klavyenin aparatı yaklaşık olarak bir çakmak boyunda ve 60g ağırlığında. Bu aparat projeksiyon için gerekli lazer birimi dışında klavyenin enerjisini karşılayan lityum iyon akülerini de barındırıyor. Piller yaklaşık olarak 3-4 saat kadar dayanıyor. Fiyatı: 99 euro.

Bilgi için: www.ibizcorp.com

Radyolu ve MP3 çalıcılı

Sony
Ericson, üç bant girişli K700 modeliyle, dahili dijital kameralı, MP3 çalıcılı ve radyolu bir cep telefonu sundu. Telefonun 2004 yazında satışa sunulması bekleniyor. Alet kablosuz veri aktarımını Bluetooth ve enfraruj girişiyle sağlıyor. Fotoğrafların ve videoların izlenebildiği ekranın çözünürlüğü 176x220 piksel. 99x44x18mm boyutlarındaki cep telefonu ayrıca Java ve Support (üçboyutlu oyunlar için) destekli. 90g ağırlığındaki alet aküyle yedi saat kadar çalışıyor. Fiyatı henüz açıklanmadı.

Bilgi için: www.sonyericsson.com

Toyota’dan uşak robot

Toyota
, mühendislerinin şu sıralar üzerinde çalıştıkları uşak ve arkadaş robotlarını kısa bir süre önce Tokyo’da tanıttı. Firma uşak robotların özellikle de doğum oranlarının düştüğü ve nüfusun yaşlandığı Japonya’da ihtiyaç duyulacağını düşünüyor. Yeni robotlar daha çok yaşlı insanların bakımı için düşünülmüş. Toyota robotları farklı ihtiyaçlara göre geliştiriyor. Bazı modeller iki ayak üzerinde yürüyebilirken, diğerleri tekerlek üzerinde hareket ediyor. Üçüncü bir model ise iki ayaklı bir koltuk biçiminde. İki ayak üzerinde yürüyen robot 1,20m yüksekliğinde ve 75kg ağırlığında. Tekerlekler üzerinde hareket eden ise 1m yüksekliğinde 35kg ağırlığında.

Bilgi için: www.toyota.co.jp/en/special/robot/index.html

USB bağlantılı çakı

Swissbit
ve Victorinox firmalarının işbirliğiyle ortaya çıkan ‘Swissmemory USB Victorinox’ çakısı 64 veya 128MB kapasiteli olarak Mart ayının sonunda Avrupa’da satışa sunulacak. USB’li çakı iki farklı modelde üretilmiş. Birinci modelde bıçak, makas, törpü, tornavida ve LED fener, ikinci modelde ise sadece tükenmez kalem ve LED fener bulunuyor. Çakısız olan ikinci model uçak yolculukları için düşünülmüş. Fiyatlar 55 ila 59 euro arasında değişiyor.

Bilgi için: www.swissbit.com

Elektronik cüzdan

Japon
Dainippon Printing firması tarafından üretilen elektronik cüzdan, cep telefonlarının SIM kartıyla işliyor. ‘Cometh’ olarak adlandırılan alet üzerinde e-paranın yüklü olduğu GSM/3GPP-SIM kartı ile uyumlu. Aleti kasa okuyucusunun üzerinden gezdirmek yeterli. Aletin enerjisi USB bağlantısı sayesinde PC’den yükleniyor. Ekran üzerinden gerekli bilgiler takip edilebiliyor. 62x32x17mm boyutlarındaki aletin ağırlığı 29g.

Bilgi için: www.futurebytes.ch

Hoparlörlü CD çantası

TDK
firması tarafından üretilen hoparlörlü CD çantası sık yolculuk yapan ve kulaklıkla müzik dinlemekten hoşlanmayanlar için tasarlanmış. Çantanın mono ve stereo modelleri bulunuyor. 165x165x55mm boyutlarındaki mono hoparlörlü çanta bildik CD çantalarından daha büyük değil ve 12 CD alıyor. Ancak NXT Flat Panel hoparlör yüzünden 300g ağırlığında. Stereo hoparlörlü çantanın boyutları 166x310x55mm boyutlarında ve firmanın açıklamasına göre 540g ağırlığında geliyor. Çanta disk çalıcıya veya taşınabilir MP3 çalıcısına 3,5mm’lik prizli kabloyla bağlanıyor. CD çantası üç AA tipi pille işliyor. Fiyatlar 24,99 ve 39,99 euro arasında değişiyor.

Bilgi için: www.tdk-europe.com

EyeToy sistemi ve Harry Potter

EyeToy
kamera sistemiyle desteklenen ‘Harry Potter ve Askaban tutuklusu’ oyununda oyuncu ilk kez ekranda görünerek oyuna katılma şansı elde edecek. Ancak oyunu oynamak için EyeToy kamerası mutlaka gerekmiyor. Dönüşümlü olarak Harry, Hermine veya Ron rolünü üstlenerek oynanan tek kişilik oyun USB aksesuarı olmadan da işliyor. Mayıs ayında piyasaya çıkması beklenen yeni Harry Potter oyunun fiyatı henüz açıklanmadı.

Bilgi için: www.electronicarts.de

DVD kaydedicilerle ‘Time Slip’

Son
yıllarda hızla yaygınlaşan DVD teknolojisinin bir sonraki ayağı olan DVD kaydediciler de evlerdeki yerini almaya başladı. Panasonic’in Türkiye temsilcisi Tekofaks, 3 DVD kaydedici modeli sundu. DVD kaydediciler temel olarak, televizyon yayınlarının yazılabilir DVD ortamlarına kayıt edilmesi için kullanılıyor. Şimdi ‘Time Slip’ özellikleri sayesinde TV izleme keyfini de en üst seviyeye çıkartıyor. ‘Time Slip’ özelliği kısaca TV’den kayıt yaparken kayıt yaptığınız programın kaydedilmiş kısımlarını veya aynı disk üzerinde kaydedilmiş başka bir programı izlemenize imkan sunuyor. TV’de maç izlerken bu özelliği kullanırsanız; maç sırasında bir telefon geldiğinde rahat rahat cevap verebilirsiniz. Çünkü yerinize geçtiğinizde, DVD kaydedici maçı kaydetmeye devam ederken siz kaldığınız yerden izlemeyi sürdürebilirsiniz.

Düşünceyle çalıştırılan bilgisayar CeBIT fuarında

Fraunhofer
FİRST ve Benjamin Franklin Üniversitesi Nöroloji Kliniği (UKBF) bilim adamları Berlin Projesi çerçevesinde düşünceyle işleyen ‘Brain-Computer Interface (BCI)’ bilgisayarını geliştirdiler. Araştırmacılar elektriksel beyin etkinliklerini EEG ve kafa derisine iliştirilmiş 128 elektrotla ölçüyorlar. Bu EEG sinyalleri güçlendirilmiş olarak bilgisayara aktarılmakta. Bilgisayar yeni geliştirilmiş öğrenme ve sinyal işleme algoritmalarıyla teknik çalıştırma sinyallerine dönüştürüyor. Ölçülen beyin sinyallerinin işletme sinyallerine dönüştürülmesiyle el hareketinin ekranda sağ sola kaydırılması şimdiden mümkün. Sistemin biraz daha geliştirilmesi sayesinde gelecekte felçli hastalar mesela tekerlekli sandalyeyi düşünceleriyle hareket ettirebilecekler. Sistem 20 Martta CeBıt fuarında tanıtılacak.

Bilgi için: http://ida.first.fhg.de/projects/bci/bbci

MP3 verilerini kaydeden otomobil radyo sistemi

Phatbox
otomobil radyo sistemi 7000 MP3 verisini kaydedebilecek kapasitede. Ancak sistem şimdilik sadece Audio ve Volkswagen radyolarıyla uyumlu. Alet otomobilin bagajına yerleştirilmekte. Özel yazılım programı sayesinde MP3 verileri farklı özelliklerine göre sınıflandırılarak radyoda kullanılabiliyor. 20GB kapasiteli alet VMA ve WAV formatlarını da çalabiliyor. Fiyatı:799 euro.

Bilgi için: www.futurebytes.com

Nec-Mitsubishi’nin dev ekranı

NEC
-Mitsubishi’nin 101cm’lik NEC LCD4000 ekranı açık hava gösterileri için üretildiği için gün ışığında mükemmel görüntü verecek şekilde geliştirilmiş. Ekranın çözünürlüğü 1.280x768 piksel (WXGA çözünürlük) ve 16,7 milyon renk gösteriyor. Ekran üç PC sinyal bağlantısı, bir dijital DVI-D, bir analog D-Sub ve beş BNC girişine sahip. Composite Video (BNC/RCA),Component Video ve S-Video bağlantıları sayesinde LC ekran video görevini de görüyor. Nisan ayında piyasaya satışa sunulacak ekranın fiyatı henüz belirsiz.

Bilgi için: www.nec-mitsubishi.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!