Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2004 19:13

Dünyanın en küçük cep telefonu

NEC
firması kredi kartı büyüklüğünde bir cep telefonu üretti. Aletin boyutları 85x54x8,6mm ve sadece 70g ağırlığında. Çin pazarı için üretilen GSM/GPRS cep telefonunun 4,6cm’lik TFT ekranının çözünürlüğü 120x160 piksel. Küçük boyutuna rağmen 300.000 piksel çözünürlüklü görüntü alabilen flaşlı bir kameraya da sahip. Üretici cep telefonun kulaklıkla kullanılmasını öneriyor. NEC yeni telefonun geliştirilmesinde yararlanmış olduğu teknoloji ve bilgileri cep bilgisayarı ve mini bilgisayarlarda da kullanacağını bildirdi.

Bilgi için: www.nec.com ve www.nec.co.jp

Sert zeminler için robot süpürge

Bir
uçan daireyi andıran 28cm çapındaki robot süpürgenin alt kısmına özel temizlik bezi yerleştiriliyor. Robomop olarak adlandırılan alet, ortasındaki bir küreyle çalışıyor. Küre çalıştırılıp aletin içine yerleştirildiğinde parke, fayans vb gibi kuru zeminlerin tozunu alıyor. Duvara çarptığında yön değiştirerek süpürmeye devam eden aletin fiyatı: 44,79 euro.

Bilgi için: www.futuretrends.com

Sanal bebek Tamagoçi geri dönüyor

Ev
hayvanı gibi beslenip bakılması gereken bilgisayar oyuncağı Tamagoçi birkaç yıl önce milyonlarca çocuğun sevgilisi olmuştu. Japon Bandai firması şimdi Mart ayında bu ürünün yeni versiyonunu sürecek piyasaya. Kullanıcılar yeni Tamogoçi karakterini beslemekle kalmayıp, onun sosyal yaşamıyla da ilgilenecekler. Birbirleriyle buluşturulacak elektronik karakterler birbirlerine aşık olacak hatta yavrulayacaklar da. İletişim enfraruj girişiyle sağlanacak. Mini bilgisayarın Japonya’da 1.980 yenden (yaklaşık 15 euro) satılacağı bildirildi.

Bilgi için: www.bandai.co.jp

Photo Show 2004

Canon
’un yeni foto video grubu ürünleri 19-22 Şubat 2004 tarihlerinde CNR’da gerçekleştirilecek olan 9. Fotoğraf ve Dijital Görüntüleme Teknolojileri Fuarı’nda sergileniyor. Ürünleri hall 3, E306 no’lu standta görebilirsiniz. Ürünlerin her ikisi de DIGIC işlemci ve İSAPS teknolojisi ile donatılmış. 8.0 mega pikselli, 7x optik zoom’lu (35mm formatında 28-200mm) PowerShot Pro 1 ve 3.2 mega pikselli 10x zoom’lu (35mm formatında 38-380mm) PowerShot S1 IS...

MP3 çalıcılı USB kol saati

Avusturya
’daki Laks firması MP3 çalıcılı kol saatini tanıttı. Dahili Flaş bellekli kol saatine veriler PC/USB bağlantısıyla yükleniyor. Saatle birlikte satılacak olan kulaklığın kablosu 1,5m. Aküyle aşağı yukarı 4-5 saat kadar çalışan saat USB bağlantısıyla 1,5 saat içinde şarj ediliyor. Laks 32, 64, 128 ve 256MB’lık kol saatlerini Mart ayından itibaren piyasaya sürecek. Fiyatlar 89 ila 198 euro arasında.

Bilgi için: www.laks.com

İçkileriniz ısınmasın

Neoprenden
üretilmiş şişe kılıfı Keep Cool, 0,7 ila 1,0 litrelik şişelerdeki içeceklerin ısınmasını önlüyor. Şişenin üzerini deri gibi saran neopren kılıf fermuarla kolayca açılıyor. Bahçe, piknik, yolculuk vb kullanım alanları için ideal olan şişe kılıfı kullanılmadığı zaman çok az yer kaplıyor. Fiyatı: 19,15 euro.

Bilgi için: www.futuretrends.com

Üç yeni Clié modeli

PalmOS
-PDA bilgisayarının üç modeli yüksek çözünürlüklü dijital kameraya, iki model ise WLAN fonksiyonuna sahip. Sony, üç yeni Clié modelini Mart ayında Hannover’deki CeBIT fuarında tanıtacak. WLAN fonksiyonlu Clié TH55’in TFT ekranı 320 x 480 piksel çözünürlükte maksimum 65.536 renk gösteriyor. Alet, lityum iyon polimer akülerinin daha uzun süre dayanmasına izin veren Sony Handheld Engine işlemcisiyle donatılı. Üreticinin iddiasını göre ekranın kapalı tutulması halinde alet, 24 saat müzik çalabildiği gibi 7,5 saat süreyle de video verilerini gösteriyor. Clié TJ27 ve TJ37 modelleri aşağı yukarı aynı özelliklere sahip. Her ikisi de 320 x 320 piksel çözünürlüklü bir TFT ekrana sahip. 75 x 113 x 13,2mm boyutlarındaki aletlerin ağırlığı 145g. WLAN fonksiyonlu olan TJ37, birlikte sunulan yazılım programıyla MP3 ve video verilerini gösteriyor. Üç yeni modelde de 32 MB RAM, 310.000 piksel çözünürlüklü ve 2x dijital zumlu dijital kamera ve Memory Stick Pro ile uyumlu bellek kartı girişi bulunuyor. Amerika’da Mart ayında piyasaya verilecek yeni Clié modellerinin fiyatları 200 ila 400 dolar arasında değişiyor.

Bilgi için:www.sony.com

Karlı havalarda elleriniz sıcacık

Heat-pack
olarak adlandırılan modern termoforu, yakıtsız işleyen bir kalorifer gibi düşünebilirsiniz. Ellerinizi, ek bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan birkaç dakika içinde ısıtan alet, ağrılara da iyi geliyor. Kıvrılabilir olduğu için de her yerde kullanmak mümkün. 30 dakika kadar sıcaklık verdikten sonra soğuyan alet 60 dakika sonra yeniden ısınmaya başlıyor. Maksimum ısınma kapasitesi 54 santigrat derece. Fiyatı 12,75 euro.

Bilgi için: www.futuretrends.com

Mini CD yazıcı

Sony
firması Photo Vault Mini CD-R Station ile küçük boydaki Mini CD-R disklerini yükleyen taşınabilir bir CD-R yazıcısı üretti. Alet özellikle de yolculuk sırasında Memory-Stick bellek kartlarını, kamera veya USB belleklerini güvenceye alarak dijital fotoğraf kaydetmek isteyenler için düşünülmüş. Yaklaşık olarak 230g ağırlığındaki alet, USB’ye bağlı dijital kameralardaki verileri doğrudan doğruya CD-R’ye yükleyebiliyor. AA tipi pillerle de çalışan aletin kapasitesi 200MB. 2004 yılı içinde piyasaya çıkması beklenen aletin fiyatı henüz açıklanmadı.

Bilgi için: www.sony.com

Epson’un yeni yazıcısı verileri CD/DVD’ye de yüklüyor

Epson
’un Stylus Photo R2000 markasıyla sunduğu mürekkepli yazıcısı, 5.760 dpi çözünürlüğe kadar baskı yapmanın dışında verileri doğrudan doğruya CD/DVD üzerinde yükleme özelliğine de sahip. DIN-A4 yazıcı altı kartuşa sahip ve S/W ayarında 15 sayfalık veriyi bir dakikada, 10 x 15cm’lik bir fotoğraf ise sadece 36 saniyede basıyor. Ön yüzündeki USB girişi Epson dijital kamerasından doğrudan doğruya baskı imkanı sunuyor. 462 x 474 x 297mm boyutlarındaki aletin ağırlığı 5,2kg. Fiyatı 120 euro. Bilgi için: www.epson.de
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!