Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2004 23:26

Çift görüntülü plazma TV

155
cm ekranlı ‘PlasmaSync 61Xm2+’ serisinden iki yeni televizyon modeliyle NEC firması normal görüntü ve görüntü içinde görüntü fonksiyonu dışında ‘Side-by-Side’ ayarında aynı anda iki video kaynağını gösteren bir yenilik getirdi. Yeni televizyonlar yüksek çözünürlüklü ve gelişkin tarama işlevini çift görüntü ayarında da destekleyerek daha iyi okuma olanağı sunan iki dijital sinyal işlemcili devre mekanizmasıyla donatılı. Çift görüntülerde üç farklı görüntü formatı gibi seçenekler ve %900 büyültme olanağı söz konusu. ‘Picture Freeze’ (görüntü dondurma) fonksiyonu sayesinde ise hareketli görüntülerden fotoğraflar elde edildikten sonra diğer ekran yarısına aktarılabiliyor.

Bilgi için: www.nec.co.jp

Oled teknikli ekran gözlüğü

Oled
tekniği (organik ışık yayıcı sistem) organik bir ekranla gözlük üzerine 800x600cm’lik bir görüntü yansıtıyor. Gözlük tıpkı bildik ekranlar gibi bilgisayarın VGA girişine bağlanıyor. Bu şekilde bilgisayarda sanal bir ekran yani görüntü içinde görüntü oluşuyor. Yolculuk sırasında diz üstü bilgisayar kullananlar böylece gözlük sayesinde meraklı bakışlardan rahatsız olmadan çalışabilecekler. Gözlük ekran ayrıca bildik LCD ekranlarından daha az enerji tüketiyor.

Bilgi için: www.futurebyte.ch

Güneşenerjili ceket

ICP
Solar Technologies ve SCOTTeVest firmaları tarafından üretilen güneş enerjili ceketler, aletlerin enerji ihtiyacını karşılamak dışında akülerini de şarj ediyor. Esnek ince foto hücreli film tabakasıyla donatılı ceket güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüyor. Şubat ayında piyasaya çıkması beklenen ceketin fiyatı 200 ila 400 dolar arasında.

Bilgi için: www.icpglobal.com ve www.SCOTTeVEST.com

Toplantı sonrası masa tenisi

Karl
Emilio Pircher ve Fidel Peugot tarafından tasarlanan ‘Ping meets Pong’ isimli yuvarlak toplantı masası bir çırpıda tenis masasına dönüşüyor. 2m çapındaki masaya 12 kişi kadar oturabiliyor. Bildik masa tenisi oyunlarına karşın ağ sabit değil. Ağın alt kısmındaki tekerlek sistemi ve bir ağırlık, masaya çarpıldığı anda ağın dönmesini sağlıyor. Ağ döndüğü için de oyuncular karşılaşma sırasında masanın etrafında koşuşturmak zorundalar. Oyuncular puan için değil topu düşürmemeye çalışırlar.

Bilgi için: www.futurebytes.ch

Hoparlör işlevini gören üçboyutlu dizüstü

NEC
firması Japonya’da bu ayın sonundan itibaren aynı zamanda stereo hoparlör ve soundwoofer (düşük frekanslı hoparlör) işlevini gören üçboyutlu ekranlı iki diz üstü bilgisayarını satışa sunacak. Aletler hızlı grafik işlemleri 64MB’lık video bellekli ATI Mobility Radeon pro sistemiyle yerine getiriyor. La Vie S-serilerinden olan LS900/8E ve LGI7FH/AG bilgisayarlarının 38cm’lik üçboyutlu ekranları 1.024 x 768 (XGA) çözünürlüklü. Daha yüksek çözünürlük (SVGA) sadece iki boyutlu LCD ekranlarında mevcut.

38cm’lik üçboyutlu ekran özel olarak hazırlanmış stereogram görüntü, stereo film (maks.720 x 480 piksel çözünürlüklü) veya gözlüksüz izlenebilen üçboyutlu görüntü ve normal iki boyutlu görüntüler veriyor. Üçboyutlu görüntü vermeyen ekranlar da stereo hoparlör işlevini yerine getirebiliyor(solda, sağda Subwoofer). Hoparlör sistemi SoundVu (‘Sound View’) tekniğine dayanıyor ve NXT Sound firması tarafından geliştirildi.

Yeni mini diskle 45 saat müzik

Sony
’nin 1GB kapasiteli yeni Hi mini diskine saniyede 48KB’ta Atrac formatında 45 saatlik (maks.) müzik yüklenebiliyor. Fakat yeni mini diskleri çalabilmek için buna uygun mini walkman gerekiyor, eski aletler mini diski okuyamıyor. Sony bu yüzden yeni mini disk çalar modelleri de üretti. 1GB’lık mini diskin fiyatı: 7 dolar, mini disk çalarların fiyatı ise 200-400 dolar arasında değişiyor.

Bilgi için: www.sony.de

Cep telefonu için kablosuz hoparlör

Motorola
, sinyalleri Bluetooth ile algılayan kablosuz bir hoparlör üretti. Motorala HF800 mesela cep telefonlarında uzaktan konuşma imkanı sunuyor. Taşınabilir hoparlör, Bluetooth vericisinin çevresindeki 10m’lik alanda kullanılabiliyor. Aletin üzerindeki düğmelerle ses ayarı, ses kaydı vb işlevleri yerine getiriliyor. Şarjlı durumda üç saat kadar işleyen aletin fiyatı henüz belirsiz.

Bilgi için: www.motorola.com

Bahçe için saksı hoparlör

Saksı
içine yerleştirilmiş hoparlör 51/4’ surround , 3 / 4’ yüksek ses yansıtıcı işlevleri ve maksimum 80 vatlık output gibi özelliklere sahip. Fakat saksı hoparlörün en dikkat çekici özelliği her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor olması. Yağmur ve dondurucu soğuklar bile hoparlöre zarar vermiyor. Fiyatı: 149,95 dolar.

Bilgi için: www.technoscout.com

Sanal klavye Amerika’da satışa sunuldu

Cep
bilgisayarı, gelişkin cep telefonları, diz üstü ve masa üstü bilgisayarlara bağlanabilen sanal lazer klavye, her aletin orijinal klavye boyutundaki klavyeyi masaya yansıtıyor. Sanal klavyenin tekniği çakmak boyutunda 60g’lık bir kutu içinde gizli ve bir kabloyla istenilen alete bağlanabiliyor. Klavye 3 Ğ 4 saat kadar çalışan aküsü sayesinde cep telefonu ve diğer aletlerin enerji biriminden bağımsız olarak işliyor. Sanal klavyenin fiyatı: 99,99 dolar.

Bilgi için: www.ibizcorp.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!