Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2003 23:57

Dünyanın ilk OLED ekranlı dijital fotoğraf makinesi

Organik
ışık yayan diyod OLED teknolojisine sahip, % 107 daha geniş görüntüleme sağlayan dünyanın ilk dijital fotoğraf makinesi Kodak EasyShare LS633, Türkiye’de. CeBIT Fuarı’nda 2003 yılının en yenilikçi ürünü seçilen makine, fotoğrafların, makine üzerinde hemen her açıdan izlenip paylaşılabilmesi için, 2,2 inç ekranıyla, % 107 daha geniş ve ayrıntılı görüntüleme sağlıyor. Kullanıcılara, herhangi bir imgeyi parlak ve net bir biçimde görüntüleme yeteneği kazandırıyor. Tek dokunuş kolaylığı sunan ürünle, joystick kullanmak ve video modu sayesinde hareket halindeki yaşamı hem işitsel, hem de görsel olarak yakalamak mümkün.

Altı yapraklı diyaframı ile hareketli ve sabit görüntü

Canon
, 2.2. Megapiksel CCD’li MVX3i modelini ileri düzeydeki kullanıcılar için geliştirdi. Özel olarak tasarlanmış bir kamera olan MVX3i, sahip olduğu RGB ana renk filtresi ve Canon’un DIGIC DV işlemcisi ile mükemmel doğallıkta video ve durgun resimler üretiyor. MVX3i ayrıca, altı yapraklı diyaframa ve sürekli fotoğraf/video klip çekimi için otomatik açılır/kapanır flaşa sahip. Direkt bağlantı ve uygun yazıcılarda baskı alabilmek için PictBridge uyumlu, bilgisayara kolay aktarım için SD karta yüksek kaliteli MPEG4 kayıt yapabilen, yüksek çözünürlüklü 16:9 modu olan, IEEE1394 Firewire ª ve USB bağlantıları bulunan, 3.5 inch renkli LCD ekranının yanında manuel ses düzeyi kontrolünün yapılabildiği ve her çekim koşulunda yüksek görüntü kalitesi sağlamaya yarayan "süper gece konumu" gibi özelliklere sahip bir dijital fotoğraf makinesini bünyesinde bulundurmakta. MVX3i’yi zarif ve gösterişli hale getiriyor.

6 milyon piksel çözünürlüklü dijital kamera

Fujifilm
firması FinePix F610 ile süper CCD HR çipi sayesinde 6,3 piksellik görüntü alabilen dikey tasarımlı bir kamera sundu. Çip, görüntü kalitesinden ödün vermeden 12 megapiksele ( 4.048 x 3.040 ) ulaşarak büyük boy baskıya izin veriyor. 3x optik zum (F2.8-F4.9) 35-105mm’lik odak mesafesine sahip. Tamamen elle ayarlanabilen kamera, otomatik diyafram ve otomatik zamanlama dışında, portre, spor, doğa ve gece fotoğrafları için özel programlar da sunuyor. Dikey tasarım tek elle görüntü alma kolaylığı sağlarken, "Top-5" veya "Final-5" ayarında (saniyede 3,3-5 görüntü) seri görüntüleme ve VGA kalitesinde (640 x 480 piksel) saniyede 30 görüntülü video çekimlerine de izin veriyor. Şubat 2004 tarihinde piyasaya çıkması beklenen kameranın fiyatı henüz açıklanmadı.

Ayrıntılı bilgi için: www.fujifilm.de

Dijital kağıt ve kalem

HP
şirketi kağıt ve kaleme çağ atlattı. Firma, dünyanın ilk dijital kağıt ve kalemini üretti. HP Form Otomasyon Sistemi adı altında geliştirilen dijital kağıt ve kalem, çeşitli nedenlerle formlarla çalışmak zorundaki firmaların iş yükünü azaltılmasını, işlerin hızlandırılmasını ve maliyetlerin aşağı çekilmesini hedefliyor. HP Form Otomasyon Sistemi; HP Dijital Kalem 200, HP Workflow Connect 200 yazılımı ve HP Transaction Pack 200’den meydana geliyor. HP Dijital Kalem 200, yazıları kamerasıyla kaydediyor ve dahili belleğinde saklıyor. Daha sonra ana bilgisayara bir USB bağlantısı aracılığıyla transfer ediyor. Kalemin ergonomik tasarımı ve kısa ısınma süresi mobil kullanıcılar için büyük rahatlık anlamına geliyor. Kartuş, güç algılayıcısı, kamera ve işlemciden meydana gelen karmaşık bir mimariye sahip olan Dijital Kalem, basılmış olan ve akıllı zemine sahip eski formları da tanıyabiliyor. Dijital Kalem, belleğinde 50 adede kadar form saklayabiliyor.

Taşınabilir video çalıcısına eklenebilen fotoğraf kamerası

LC
ekranlı ve dahili sabit diskli taşınabilir MPEG video çalıcısı Archos Video AV300’e şimdi 3,3 megapiksellik bir dijital kamera eklenebiliyor. Ricoh 3xzum objektifin odak mesafesi 6,2-18,6mm. Alet ayrıca 20xdijital zum objektife de sahip. 40 GB’lık sabit diskli Archos Video AV300’le birlikte 3,3 megapiksel formatında 40.000 fotoğraf veya 320x240 piksel çözünürlüklü 40 saatlik MPEG4 video çekimi yapılabiliyor. İlave kamera video ve fotoğrafların 9.6cm’lik LC ekranında veya Video AV320 ve 340 ile televizyon veya diğer bildik ekranlar üzerinde izlenmesine izin veriyor. Alet ışıklama gibi fonksiyonlar için otomatik programlara sahip. Archos AVCam 300 bu ayın sonundan itibaren 300 eurodan satışa sunulacak.

Bilgi için: www.archos.com

Cep telefonları pille şarj edilebilecek

E-Pac
ile çok sayıda Siemens ve Nokia cep telefonu modeli bildik AA pilleriyle şarj edilebilecek. Siemens telefonları 2004’ten itibaren uygun adaptör kablosuyla birlikte satılacak. 80 x 63 x 18 mm boyutlarındaki E-Pac, dört AA tipi pil alıyor. Pille yapılacak şarjın normal şarj süresiyle aynı olacağı bildirildi. Ancak şarjın kalitesi kullanılacak pile bağlı. Kasım 2004 tarihinde piyasaya çıkması beklenen E-Pac’in fiyatı 14,95 euro olarak açıklandı.

Dahili GPS alıcılı WindowsCE cep bilgisayarı

Mitac
firması tarafından üretilen Mio 168 cep bilgisayarı açılıp kapanabilen anteni sayesinde daha iyi bağlantı sağlıyor. Bilgisayarın ekranı 240 x 320 piksel çözünürlükte 65,536 renk gösteriyor ve 300 MHz’lik İntel Xscale işlemci ve 64 MB’lık RAM belleğe sahip. Bellek SD veya MultiMedia kartı girişiyle büyültülebiliyor. Mio 168 şimdilik sadece Asya ülkelerinde yaklaşık olarak 300 eurodan satılacak.

Bilgi için: http://mitac.mic.com.tw/ digiwalker/products/168/168.htm

Bir saniyede 3 fotoğraf

Kyocera
’nın 3,17 megapiksellik Finecam S3R dijital kamerası, hızlandırıcı SD kartıyla kullanıldığında bir saniyede 2.048 x 1.536 piksel çözünürlüklü üç görüntü alabiliyor. Kamera 3xzum kapasitesine (küresel olmayan) dört mercek ve özel mercekli optikle ulaşıyor. Arama ve mönü ayarı için 70.000 piksel çözünürlüklü 4cm’lik bir ekran mevcut. Odaklama otomatik olarak veya elle yapılıyor. Gövde içinde açılıp kapanabilen flaşın menzili 2,5m. Fiyatı: 399 euro.

Bilgi için: www.yashica.de

PDF dokümanlarının düzenlenmesinde kolaylık

Adobe
Systems Inc. Firması tarafından üretilen yeni yazılım programı Adobe Acrobat Elements Server, PDF dokümanlarının daha kolay düzenlenmesine ve daha iyi kontrol edilmesine izin verecek. Yazılım programı sayesinde merkezi sunucuda düzenlenen PDF’ler masaüstü veya sunuculara göre uyarlanabiliyor. Bu uyarlamalarda özel IT ve doküman özellikleri dikkate alınmakta. Kullanıcı istenilen Interface’i bulduktan sonra farklı dosya türleri PDF’ye göre uyarlanmakta. Acrobat Elements Server Microsoft Word, Excel, Power Point, Corel WordPerfect ve Adobe Photoshop ile uyumlu.

Bilgi için: www.adobe.com/products-acrobatelserver

Trivial Pursuit oyunu

Monopoly gibi klasikleşmiş oyunların PC’ye uyarlanmasından sonra Atari, Trivial Pursuit oyununu Mart 2004’ten itibaren PC ve oyun konsolüne uyarlanmış biçimiyle sunacak. Spor, eğlence, tarih, sanat veya doğa bilimleriyle ilgili tipik yarışma soruları dışında sayısız video klipleri ve animasyonlar da söz konusu. Üç farklı oyundan birinde doğru soru üzerinde bahse girmek de mümkün.

Bilgi için: www.atari.de
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!