Yeni Teknoloji ve İnovasyon Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Teknoloji ve İnovasyon Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 17:46

GE’nin Yeni Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, Kömür Yakıtlı Enerji Santrallerinin Emisyonlarını Azaltacak ve Verimliliğini ArtıracakGE’nin Yeni Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, Kömür Yakıtlı Enerji Santrallerinin Emisyonlarını Azaltacak ve Verimliliğini Artıracak

Haberin Devamı

• Virginia merkezli Birchwood Enerji Santrali, GE'nin Predix* tabanlı Dijital Enerji Santrali yazılım çözümlerinin de aralarında yer aldığı en yeni, en verimli donanım ve yazılımlarından güç alan “Küresel Buhar Santrali Hizmetleri İnovasyon Merkezi’ne dönüştürülecek.

• Kömürün 2030 yılına kadar dünyanın ikinci yakıt kaynağı olarak kalmaya devam edeceği öngörülürken bu merkez, teknolojinin, verimliliği ve kullanılabilirliği nasıl artırdığını ve kömür yakıtlı buhar santrallerinin emisyonlarını nasıl azalttığını gösterecek.

• GE Enerji Servisleri, merkezdeki operasyonlar ve bakımlardan sorumlu olacak. 

GE Enerji, Virginia King George'da bulunan 242 MW kömür yakıtlı Birchwood Enerji Santrali’ni Buhar Santrali Hizmetleri İnovasyon Merkezi’ne dönüştürme planını duyurdu. 240 bini aşkın haneye yetebilecek elektriği sağlayan merkez, en yeni GE teknolojilerinin kömür yakıtlı buhar santrallerinin verimliliğini ve esnekliğini büyük ölçüde nasıl artırabileceğine ve emisyonları nasıl azaltabileceğine tanık olmamızı sağlayacak.

Bu yeni merkez, GE'nin  buhar enerjisi santrallerine yönelik geliştirdiği Dijital Enerji Santrali yazılım çözümlerinin tamamını, uzman operasyonlar ile bir araya getirecek. Merkez aynı zamanda, GE’nin Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi (COE) ile uyumlu hâle getirilecek. Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi, müşterilerin mevcut üretim ekipmanlarının verimliliğini yükseltmelerini sağlayan, santral geneline yönelik çözümler sunuyor.

ABD Enerji Bilgi Dairesi’ne (EIA) göre dünyadaki enerjinin yüzde 41'i kömür yakıtlı santraller tarafından üretiliyor ve kömür, en az 2030 yılına kadar dünya çapındaki en büyük enerji kaynağı olmaya devam edecek. Günümüzdeki enerji üretiminin yüzde 70'i kömür yakıtlarından sağlanırken, ABD'de önümüzdeki 20 yıl boyunca elektriğin yüzde 20'sinin kömürden elde edileceği, Çin ve Hindistan'da da kömürün bundan daha da uzun bir süre boyunca birincil yakıt kaynağı olacağı öngörülüyor. Dünya çapında birçok kamu kuruluşu ve elektrik üreticisi, santrallerdeki karbon salınımını azaltmaya odaklanırken, artan enerji talebi, daha düşük santral yük faktörleri ve çevresel etki arasındaki dengenin sağlanması için temiz kömür çözümlerine ihtiyaç duyuyor.

GE Enerji Servisleri Başkan ve CEO'su Paul McElhinney, "Birchwood Enerji Santrali’nin GE Buhar Santrali Servisi İnovasyon Merkezi’ne dönüşümü, Küresel Enerji Verimliliği Mükemmellik Merkezi (COE) girişimi ve GE'nin buhar enerjisi endüstrisini yenileme taahhüdü ile paralel olarak gerçekleşecek" açıklamasında bulundu. McElhinney, sadece santrali iyileştirmek için değil, aynı zamanda dijital çözümler ve donanım çözümleri; teknik bilgi ile bir araya getirildiğinde bu sektörde ne tür kazanımların elde edilebileceğini dünyaya göstermek için de bu inovasyon merkezine yatırım yaptıklarını ifade etti.

GE Enerji Servisleri ve J-Power USA Development Co. Ltd. ortaklığında işletilen Birchwood Enerji Santrali’nde GE’nin Enerji Servisleri iş alanı, Mayıs ayı itibarıyla santraldeki operasyon ve bakım hizmetlerini üstleniyor. GE, sunduğu servis hizmeti kapsamında sahadaki operasyon ve bakım teknisyenlerine süreçle ilgili yeni fırsatlar sunan ve verimlilik konusunda iyileştirmeler sağlayan, gelişmiş dijital çözümlerini içeren yazılımı santrale kuracak. Söz konusu çözümler, santral genelindeki makine ve sensör verileri ile analizlerini ve kazan optimizasyon teknolojilerini kullanacak.  Kazanlardan elde edilen yakıtlarda ve santralin kalanında iyileştirmelere imza atılarak verimlilik, esneklik ve kullanılabilirliğin kat kat artması sağlanırken emisyonlar, kesintiler ve bakım maliyetleri düşürülecek. Kurulumun Ağustos 2017'de yapılması planlanıyor. 

GE Enerji biriminin 2016 yılında hayata geçen buhar enerjisi santrallerine yönelik geliştirdiği Dijital Enerji Santrali yazılımı makine ve filo performansını baz alıyor. Varlık Performans Yönetimi (Asset Performance Management – APM) yazılımı, buhar santralinde bulunan ekipmanların sağlık durumunu sürekli izleyerek operasyon ekiplerinin santral performansını yükseltecek kararlar almasını sağlıyor. Elde edilen faydalar arasında plansız kesinti sürelerinin yüzde 5’e kadar; yanlış pozitif arıza uyarılarının yüzde 75'e kadar; operasyon ile bakım maliyetlerinin yüzde 25'e kadar düşürülmesi yer alıyor.

Kazan optimizasyon yazılımını da içeren Operasyon Optimizasyonu yazılımı, kazanlarda operasyon performansını artırmak üzere karmaşık kazan etkileşimlerini yöneterek süreklilik sağlıyor.  Faydalar arasında ısı oranlarında iyileştirmeler, tüp arızalarının azaltılması, curuflandırma, NOx ve CO2 emisyonlarının düşürülmesi yer alıyor.  Dijital çözümler kullanılarak verimlilik elde edilen her noktada CO2 emisyonları, yüzde iki oranında düşürülüyor. Verimlilik konusundaki bu iyileştirme tek başına, yılda 67 bin ton daha az yakıt tüketimini ve 1000 MW’lık bir santral için aynı düzeyde enerji üretimine olanak sağlıyor. 

GE Enerji, Dijital Dönüşüm Başkanı Ganesh Bell, "Dünyada daha düşük karbon enerjisi konusundaki çalışmaların hızla arttığını görüyoruz. Ancak ileride enerjide daha düşük emisyon için halen bir yüzyıl veya daha fazla süreye ihtiyacımız var. Bu süreçte Birchwood'daki İnovasyon Merkezi, gelişmiş mühendislik, yazılım ve analiz çözümleri vasıtasıyla kömürün çok daha etkili ve esnek hale nasıl getirileceğini, daha düşük emisyonlu bir kaynağa nasıl dönüştürüleceğini göstermemize olanak tanıyacak." açıklamasında bulundu. 

GE'nin enerji verimliliğine yönelik Mükemmellik Merkezi girişimi, kömür yakıtlı enerji santrallerinin, gelişmiş donanım ve dijital çözümleri bir araya getirerek operasyonlarını optimize etmeleri, santral verimliliğini yükseltmeleri ve emisyonlarını düşürmelerini sağlayarak müşterilere yardımcı olmayı hedefliyor.   Enerji Verimliliği Mükemmelik Merkezi, GE’nin kısa süre önce gerçekleştirdiği, mevcut donanım ve yazılım çözümleri tam olarak uygulandığında dünyadaki buhar filolarından çıkan CO2 emisyonlarının %11 oranında düşürülebileceğini kanıtlayan Ecomagination araştırması doğrultusunda faaliyet gösteriyor. CO2 emisyonlarının bu oranda düşürülmesi, Amerika'dan 250.000.000 arabanın yoldan kaldırılmasına eşdeğer nitelikte.   

 

Haberin Devamı

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Sponsorlu içerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!