Yeni patron Bıçakcı

Güncelleme Tarihi:

Yeni patron Bıçakcı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2004 02:31

192 delegenin oy kullandığı Ankara’daki Genel Kurul’da 109 oy alan Levent Bıçakcı, 83 oy alan Mehmet Ali Yılmaz’ı geçerek koltuğu Haluk Ulusoy’dan devraldı.

4 yıl için başkan

Türk futbolunun yeni patronu Avukat Dr. Levent Bıçakcı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na 4 yıllık süre için Bıçakcı seçildi. 28. başkan olarak göreve seçilen Bıçakcı, Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirilen Futbol Federasyonu’nun Olağan Genel Kurulu’nda yarıştığı diğer aday Mehmet Ali Yılmaz’a 26 oy fark attı.

Divan Başkanı Doğan

214 delegenin çağırıldığı Genel Kurul saat 11.00’de başladı. Çoğunluğunun sağlanmasının belli olmasından sonra yapılan divan başkanlığı seçimi sonucunda başkanlığa, Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan delegelerin oybirliğiyle seçildi. Divanda başkan yardımcılığına Fatih Atay, divan sekreterliğine ise Zeki Çalışkan ile Hikmet Ferruh Tankut seçildi.

3 listesi de kazandı

Konuşmaların ardından başkanlık ve kurulların seçimlerine geçildi. Genel Kurul’a 192 delege katılarak oy kullandı. Büyük katılımın gerçekleştiği Genel Kurul’da Levent Bıçakcı, delegelerin 109’nun oyunu aldı. Mehmet Ali Yılmaz’a ise 83 oy çıktı. Seçimler sonunda Levent Bıçakcı’nın yönetim, tahkim ve denetleme kurulları da seçimi kazandı.

MHK Sabri Çelik’in

3 adayın yarıştığı Merkez Hakem Kurulu (MHK) seçimlerinde ise Yılmaz ile birlikte seçimlere giren Sabri Çelik’in başkanlığındaki kurul, 83 oy alarak yarışı kazandı. Genel Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski devlet bakanı ve CHP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da izledi.

Yönetim Kurulu

Asil Üyeler: Asım Atmaz, Cemil Kazancı, Davut Dişli, Erdal Atalay, Erdoğan Turgut, Hasan Doğan, Mahmut Özgener, Mehmet Baykan, Osman Çağlıkoç, Rıfat Bescili, Serdar Güzelaydın, Şekip Mosturoğlu, Ufuk Özerten, Zekeriya Alp

Yedek Üyeler: Göksel Gümüşdağ, Celal Koladoğlu, Mustafa Urhan, Metehan Berktaş, Cüneyt Tanman, Ufuk Baloğlu, Nöyfel Bozdoğan, Yılmaz Gökdel, Sinan Bür, Erkan Erkli, Haluk Çiftçi, Cihangir Onger, Mahsun Akbulut, Murat Dağlı

Tahkim Kurulu

Asil Üyeler: Prof.Dr.Samim Ünan, Prof.Dr.Selçuk Öztek, Erkan Vardar, Ali Turan, Av.Gürol Kaymak

Yedek Üyeler: Av.Refik Moral, Av.Ömer Faruk Ergin, Prof.Dr.Fahrettin Aral, Doç.Dr.Metin Fevzioğlu, Kahraman Berk

Denetleme Kurulu

Asil Üyeler: Sezai Onaral, Sedat Eratalar, Halil Kaya Özer, Vehbi Karabıyık, Burhan Gezgin

Yedek Üyeler: Kazım Çalışkan, Sait Feten, Feridun Güngör, İmran Coşkun, Ayhan Durgun.

Merkez Hakem Komitesi

Asil Üyeler: Sabri Çelik (başkan), Muhittin Boşat, Necmi Temizel, Mevlüt Güzel, Murat Ilgaz, Alican Lakot, Mahmut Çetiner, Ali Kunak, Salih Türktunç

Yedek Üyeler: İsmet Cengiz, Mehmet Çayan, Mekki Keskin, Musa Eryılmaz, Dursun Cumali Sucu, Erdoğan Alan, Metin Karaarslan, Nazif Altınpınar, Yaşar Karaca.

Levent Bıçakcı kimdir

1953 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Federal Alman DAAD bursuyla Köln Ünivertesi’nde doktora yaptı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi’nden doktor unvanı aldı. Levent Bıçakçı, Bıçakçı&Tanrıverdi Hukuk Bürosu’nda yönetici olarak birçok şirketin hukuk danışmanlığını yapıyor.

Şenes Erzik döneminde ve sonrasında Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’nda görev yaptı. UEFA Avrupa Futbol Birliği Tahkim Kurulu Başkanvekili ve (FIBA) International Basketbol Federasyonu Dünya ve Avrupa Hukuk Kurulu Üyesi. Türkiye Birinci Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği Genel Koordinatörü, ayrıca yaşam boyu UEFA Tahkim Kurulu Onursal Üyesi unvanına sahip. Evli ve bir kız çocuk babası olan Bıçakcı, Türkiye Futbol Vakfı kurucu üyeliğinin yanı sıra Olimpiyat Komitesi üyeliği de yapıyor.

Çalıştığı Vakıflar: Kadir Has Üniversitesi, Türk Eğitimine Özgü Kadir Has Vakfı, Türkiye Futbol Vakfı, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, İstanbul Erkek Liseliler Dayanışma Vakfı, Fatih Geleceğimizin Çocukları Vakfı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!