Yeni paşalar

Güncelleme Tarihi:

Yeni paşalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 00:00

Miami’nin yeni yıldızı gibi LeBron James (Cleveland), Gilbert Arenas (Washington), Carmelo Anthony (Denver), Chris Bosh (Toronto) ve Dwight Howard (Orlando) NBA’in gelecekteki yıldızları olarak kabul ediliyor.

AMERİKA önceki akşam yeni yıl sebebiyle oynatılan tek bir maç olan Miami-Lakers mücadelesine kilitlendi. Bu ilginç karşılaşmadan önce herkes Shaq-Kobe kapışmasını bekliyordu. Ancak dev adam sakatlığı sebebiyle oynamayınca gözler Dwyane Wade ile Kobe Bryant’a çevrildi. Daha önceki maçları kazanan Kobe bu kez savaşı kaybetmişti. 23 bin biletli seyircinin izlediği maçta Wade sahneye çıktı. 40 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 4 top çalma ve 4 blokla oynadı. Hem Miami’yi maçı kazandırdı (101-85), hem de Kobe’yi (16 sayı) sahadan sildi.

Wade’i istediler

O’Neal
’ın oynamaması sebebiyle takım sistemini bu sezon iyi oynayan, yanındaki takım arkadaşlarını da iyi oynatan Wade, bencilliği ile ön plana çıkan Kobe’ye bu sefer çifte darbe vurdu, takımının 3 yıllık geleneğini sürdürdü. www.espn.com’da yapılan bir araştırmada ise NBA’de oynayan 7-8 oyuncuya takımda Wade’i mi yoksa Kobe’yi mi almak istersiniz diye soruldu. Çoğunluk ’O daha genç ve takıma daha faydalı olur" diyerek Miami’nin genç yıldızına onay verdi.

Stern umutlu

Geçen yılın MVP’si olan Dwyane Wade (21) erken yaşta NBA’ye adım atmasına rağmen oyunuyla büyük işler başarıyor ve herkesin de taktirini topluyor. Wade’in yanı sıra NBA’de geleceğin oyuncuları olarak gösterilen diğer yıldızlar ise LeBron James (Cleveland) Gilbert Arenas (Washington), Carmelo Anthony (Denver), Chris Bosh (Toronto), Dwight Howard (Orlando). Bu oyuncular Amerikan Milli Takımı’nın çekirdek kadrosunu da oluşturuyor. Bu ekibin NBA’yi dünyanın en iyi ligi olarak tanıtacağına adı gibi emin olan patron David Stern, bu oyuncuların oluşturacağı ekibin 10-15 yıl NBA’ye damga vuracağını ve bu jenerasyondan oldukça ümitli olduğunu her zaman belirtiyor.

O bir  fenomen

MIAMI, Airlines Center’da LA Lakers’ı ağırladı. Maça fırtına gibi başladı. Bu büyük tayfunda Dwyane Wade, Lakers’ın ve koç Phil Jackson’un gözdesi Kobe’yi sahadan sildi. Yıldız oyuncu maçtan önce, ’O’nu seyretmekten büyük zevk alıyorum" demişti. Maç sonrası ise, "O bir fenomen" diyerek genç meslektaşını göklere çıkardı. NBA’in en tecrübeli koçlarından biri olan Phil Jackson ise; "Dwyane’i durdurmak için gece boyunca uğraştık. 4 farklı plan denedik. Ama hiçbiri tutmadı" diyerek yenilginin ana sebebini açıkladı.

Sinirlendirdik

Galibiyetin mimarı Dwyane Wade, "Büyük bir oyun oldu. Bu maçın Noel’e denk gelmesi iyi bir fırsattı. İnanılmaz bir maç oynadığınızı ve kazandığınızı bilerek eve gidip Noel’i kutlamak çok güzel olacak. Dünyada bundan daha iyi fazla bir şey yok... Maçta Kobe Bryant’ın üzerine farklı adamları görevlendirdik. Çünkü o yapılabilecek bütün hareketleri yapabilen biri. Onu sürekli dinlenmiş birini üzerine göndererek sinirlendirmeye çalıştık" dedi.

BeŞinci durumda

LeBron James;
NBA’de 4. yılını geçiren başarılı oyuncu, bu sezon 27 sayı, 6.7 ribaund, 6.5 asist ve 1.5 top çalmayla oynuyor. 22 yaşındaki oyun kurucu-forvet pozisyonunda oynayan James maç başına attığı 27 sayıyla 8. sırada bulunurken, asist ortalamasıyla da 13. sırada yer alıyor. Öte yandan yıldız oyuncu, toplamda attığı 701 sayıyla devler arenasında en fazla sayı atan 5. oyuncu konumunda.

60 sayı attı

Gilbert Arenas;
6. sezonunu yaşadığı NBA’de bu sezon ortaya koyduğu yüksek performansla adından epeyce söz ettiriyor. 24 yaşındaki yıldız, bu yıl 30.1 sayı, 4.30 ribaund, 2.12 top çalma ve 6.3 asist ortalamalarıyla oynuyor. Sayı ortalamasıyla 3. sırada bulunan Arenas, Lakers maçında attığı 60 sayı ile dikkat çekti. Üç sayıda da zirvede bulunan Washington’un yıldızı, toplamda attığı 783 sayı ve yaptığı 55 asistle de zirvede yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!