Yeni kraliçe Williams

Güncelleme Tarihi:

Yeni kraliçe Williams
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2005 02:23

Helsinki’deki Dünya Şampiyonası’nda 100 metre bayanlar finalini ABD’li Lauryn Williams kazandı. 1.59’luk 22 yaşındaki Williams, favori isimleri geride bırakarak altına ulaştı.

DÜN gece kadınların gecesiydi... Harika kadınların... Helsinki’deki Dünya Atletizm Şampiyonası’nın 3. gününde, gözler 100 metre bayanlar finalindeydi. Bir gün önce erkekler 100 metre finalinde dünyanın en hızlı adamı unvanını kazanan ABD’li Jastlin Gatner’e bir kadın partner aranıyordu. 100 metre finali gecenin son yarışıydı. Ama yüksek atlama finalindeki 3 kadın 100 metre finalinin önüne geçti. 2 İsveçli, Kajsa Bergqvist ile Emma Green, ABD’li Hovard Chaunte ile birlikte 1 metre 96 cm’yi geçtiler. Üçü de madalyayı garantilemişti. Green 1.96’da kaldı. Ama Bergqvist ile Hovard devam etti. Hovard’da 2 metrede pes etti. 2.02’yi geçen Bergqvist 1987 yılından bu yana kırılamayan 2.09’luk dünya rekorunu kırmak istiyordu. Binlerce seyirci onu yüreklendiriyor ve alkışlıyordu ama, İsveçli atlet başarılı olamadı.

Gecenin güzellikleri ve sürprizi bununla bitmedi elbette. 100 metre bayanlar finali için 8 atlet piste çıktı. Hiç kimse 1.59 boyunda ve 22 yaşındaki ABD’li Lauryn Williams’a şans vermiyordu. Favori Fransız Chiristina Aron’du.. Jamaikalı Chandra Sturrup ile Veronica Campbell da altın madalyaya en yakın isimlerden biriydi. Ama beklenen olmadı.Williams 10.93’lük derecesiyle altın madalyaya ulaştı. Jamaikalı Campell 10.95 ile gümüş, Fransız Aron 10.98 ise bronz madalya kazandı.

Eşref Apak’ın finalde yarışamadığı çekiç atmada Beyaz Rus İvan Tikhon 83.89’la altın madalyanın sahibi oldu. Gözlerimiz bu yarışta Eşref’i aradı. Eşref en iyi derecesini burada yapabilse bronz madalya işten bile değildi.

10 bin metre erkekler finalini Etiyopyalı Bekele Kenanisa kazandı. 3 bin metre bayanlarda altın madalya Ugandalı Dokus İnzikuru’nun oldu. 1500 metrenin büyük favori Fransız Mehdi Baala serisinde 7. olup elendi.

Virüs terörü

Şampiyona’da dün gece virüs terörü yaşandı. Tribünlerdeki bir kişi bluetooth aracılığıyla cep telefonlarına virüs gönderdi. Stattaki elektronik sistemde arıza meydana gelirken, anonsla telefonlar kapatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!