Yeni federasyonun ilk icraatı taşınmak oldu

Güncelleme Tarihi:

Yeni federasyonun ilk icraatı taşınmak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 12:07

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, yeni seçilen yönetim kurulunun ilk icraatının, borç yükünün artmaması için kiradan çıkarak, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binasına taşınmak olduğunu söyledi.

Yaşar Akşin, 13 Ekim 2012 tarihinde yapılan genel kurulda seçilen yönetim kurulunun göreve başladıktan sonra borç yükünün artmaması için Spor Genel Müdürlüğü'nün Kızılay'daki ek binasına taşınma kararı aldığını ifade etti.

Federasyonun yaşadığı ekonomik sıkıntıların bilindiği, kendilerinin de bu nedenle ilk icraat olarak kirada oldukları binayı bırakarak, Spor Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği yere geçtiklerini kaydeden Akşin, “Bu karar daha önce alınmalıydı ve kiraya ödenen bedel, faaliyetler için harcanmalıydı. Organizasyon düzenlemez, sporcularını şampiyonalara gönderemezse federasyonun anlamı kalmaz” dedi.

Modern Pentatlonda 2011 yılının Mart ayından sonra faaliyet yapılamadığını kaydeden Akşin, şöyle devam etti:

Bu nedenle sporcu sayısında da azalma oldu. Kulüpler, sporcularını başka branşlarda yarıştırdı. Modern pentatlonun önünü açmak için bu kararlar alındı. Ayrıca, göreve geldikten sonra, 2012 yılının da yarışsız geçirilmemesi için Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 2 Aralık 2012'de yılın ilk müsabakası yapıldı. Bu organizasyona 200 sporcu katıldı ve uzun bir aradan sonra başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi.”

Yarışmalara ilk defa katılan kulüp ve sporcular olduğunu, bu durumun kendilerine umut verdiğini dile getiren Yaşar Akşin, “Yapılan yarış sonucunda başarı gösteren sporculara madalya ve kupaları devlet büyüklerimizin katıldığı bir törenle verildi. 9 ilden, 25 kulüp ve toplam 200 sporcunun katıldığı Türkiye Biatlon Şampiyonası'nın kupa törenine, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç da katılarak bizi onurlandırdı” diye konuştu.

Amaç sporcu sayısını çoğaltmak

Yaşar Akşin, alt yapı çalışmaları yaparak, sporcu sayısını artırmayı ve Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Maddi imkansızlıklara rağmen, tasarruf ilkesi de gözetilerek, başta hakemler, spor kulüpleri, sporcular, idari ve teknik kadronun yoğun çabasıyla Türkiye Pentatlon Şampiyonası ve milli takım aday kadro seçmesi yapıldığını dile getiren Akşin, bu yarışlara umduklarından daha çok sayıda kulüp ve sporcu katıldığını, fedakarlıklarla başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ankara'da 19-20 Ocak'ta yapılan Türkiye Modern Pentatlon Şampiyonası ve milli takım aday kadrosu seçmelerine 122 sporcunun katıldığı bilgisini veren Yaşar Akşin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yönetimimiz, federasyonu düştüğü sıkıntıdan çıkarabilmek ve yeniden bu branşı canlandırabilmek için yoğun olarak çalışmasını sürdürmekte ve başarılı işler yapmak istemektedir. İlk hedefimiz altyapı çalışmalarını gerçekleştirerek sporcu sayısını çoğaltmak ve Türkiye'yi temsil edebilecek sporcular yetiştirebilmektir. 2013 yılında Avrupa'da madalya almak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için gece gündüz, yoğun mesai harcayarak çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!