Yeni Britanya kralı Bradley Wiggins

Güncelleme Tarihi:

Yeni Britanya kralı Bradley Wiggins
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 21:37

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda zamana karşıyı kazanan Bradley Wiggins tarihi bir altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

2012 Fransa Bisiklet Turu'nu kazanarak tarihte bunu başaran ilk Britanyalı isim olan Wiggo, ülkesinde altın madalyaya giderek bir kez daha tarih yazdı.

Britanyalı bisikletçi 50:39:54'luk müthiş derecesiyle zirvenin sahibi oldu. Alman zamana karşı spesyalisti Tony Martin 51:21:54'le ikinci olurken, Britanyalı Chris Froome 51:47:87'lik zamanıyla bronz madalyayı aldı ve podyumu tamamladı. Kenya asıllı Britanyalı bisikletçi Froome, Fransa Bisiklet Turu'nda da Team Sky'dan takım lideri Wiggins'e büyük destek vermiş, tırmanış etaplarındaki harika performansı sonrası genel klasmanda ikinci olmuştu.

Bradley Wiggins 10 gün önce Fransa Bisiklet Turu'nu kazanmış, Londra'daki görkemli açılış töreninin başında sarı bir tişörtle sahneye çıkarak çan çalmıştı. Binlerce hayranı Britanyalı yönetmen Danny Boyle tarafından hazırlanan törende Wiggo'ya saygı duruşunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nın ilk dört gününde altın madalyadan uzak kalmış, ilk zafer kürekte kadınlar iki çifte dalında Helen Glover ve Heather Stanning’den gelmişti.

2000 Sydney'de takım takipte bronz, 2004 Atina'da bireysel takipte altın, takım takipte gümüş, madison'da bronz, 2008 Pekin'de bireysel takipte ve takım takipte altın alan Britanyalı bisikletçi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda zamana karşı yol yarışından altınla ayrılarak Britanya Olimpiyat tarihinin en başarılı sporcusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!