Yelkenciler gözünü olimpiyatlara dikti

Güncelleme Tarihi:

Yelkenciler gözünü olimpiyatlara dikti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2013 12:33

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, yelken sporunu Türkiye'de daha yaygın hale getirmek ve başarılı sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, yelken sporunu Türkiye'de daha yaygın hale getirmek ve başarılı sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Avrupa ve dünya şampiyonaları bizim için artık ulaşılabilen bir hedef. Bu nedenle çalışmalarımızı olimpiyatlara yoğunlaştırdık. Daha fazla çalışarak olimpiyatlarda en azından üçüncülük elde etmeyi planlıyoruz" dedi. Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon sporcularının bu yıl düzenlenen yarışlarda önemli dereceler elde ettiğini belirtti.

Bodrum Spor Kulübü yelken sporcusu Anıl Çetin'in Türkiye'yi temsil ettiği Macaristan'daki Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda laser sınıfında dünya ve Avrupa şampiyonu olduğunu ifade eden Gençtürk, bunun kendilerini gururlandırdığını söyledi. İspanya'da yapılan ve 2016 Rio Olimpiyatları'na seçme niteliğindeki 2014 ISAF Yelken Dünya Şampiyonası'nın test yarışı Santander 2014'te, Laser Radial'de Çağla Dönertaş'ın da gümüş madalya kazandığını kaydeden Gençtürk, bu başarıların kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Elde edilen başarıların, sporcuların kendilerine güvenini artırdığına değinen Gençtürk, bu başarıların federasyon olarak gelecek beklentilerini yükselttiğini vurguladı. Başarıların artmasıyla yatırımların ve desteklerin de arttığına işaret eden Gençtürk, "Avrupa ve dünya şampiyonaları bizim için artık ulaşılabilen bir hedef. Bu nedenle çalışmalarımızı olimpiyatlara yoğunlaştırdık. Daha fazla çalışarak olimpiyatlarda en azından üçüncülük elde etmeyi planlıyoruz. Başarı çıtası yükseldikçe biz de yatırımlarımızı artırıyoruz. Sporcularımıza büyük oranda destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Anadolu'daki genç sporcular ile başarı çıtası yükselecek

Gençtürk, yurt içinde düzenlenecek Türkiye şampiyonalarına Anadolu kulüplerini katarak genç sporculardan oluşan milli takım kadrolarının başarılı şampiyonlar çıkaracağına inandığını, federasyon olarak Anadolu'daki genç sporcuları yelken sporuna çekebilmek için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Yelkene ilgiden memnun olduklarını, önceki yıllara oranla federasyona katılımın rekor seviyeye ulaştığına dikkati çeken Gençtürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce 230 kişi ile yaptığımız yarışları bugün 450-500 kişiyle yapıyoruz. Gençlerin yelkene ilgisi arttı. Biz de yarışlarda katılımı serbest bıraktık. Muğla, İstanbul, İzmir gibi kotalar vardı. Sporcular bu kotaları geçemedikleri için yarışlara katılamıyorlardı. Biz o kotayı kaldırıp katılımı serbest bıraktığımız için sporcularımız artık daha çok yarışlara katılıyor ve derece elde ediyor."

Genç sporcuları yetiştirebilmek için okul sporlarına yelken branşını dahil ettiklerini anlatan Gençtürk, 8,10 ve 12 yaş optimistte Türkiye birinciliği okul sporları yarışları yapacaklarını ifade etti. Gençtürk, 2016 olimpiyatlarına katılarak madalya almayı hedeflediklerine dikkati çekerek, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında sporcularımız bugüne kadar birçok derece elde etti. Bundan sonraki en büyük hedefimiz yetiştirdiğimiz sporcuların olimpiyatlarda madalya kazanması" dedi.

BAKMADAN GEÇME!