Yatlar dostluğa start veriyor

Güncelleme Tarihi:

Yatlar dostluğa start veriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Denizi ve denizcileri tanıyanlar bilir. Denizle içiçe yaşayanlar kavgacı değildir. Hoşgörülü, sakin ve huzurludurlar...

Yarın sabahın ilk saatlerinde denizlerde yeni bir heyecanın startı verilecek. Bu yıl onuncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Yat Rallisi, İstanbul Ataköy Marina'dan 17 tekneyle start alıyor. 48 günlük ralliye 15 değişik ülkeden yaklaşık 111 yat katılacak. Amatör denizcilerin aralarındaki dostluğu pekiştirmek ve Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin kültürlerini tanımak amacıyla düzenlenen ralli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde yapılıyor.

Ataköy Marina, düzenlediği Doğu Akdeniz Yat Rallisi (EMYR) ve Karadeniz Yat Rallisi (KAYRA) ile komşu ülkelerle aramızdaki ilişkiyi başka bir seviyeye taşımayı amaçlıyor. Genel Müdürlüğün yaptığı açıklamada bu rallilerin amacı şöyle açıklanıyor: ‘‘Dünya politikacıları ve medya, Ortadoğu'yu, Balkanları ve Kafkasya'yı çok sorunlu bölge olarak kabul ediyor. Ülkeler arasındaki çeşitli sorunlar bazen dış politikalarımızı da etkiliyor. Biz bütün bunların üstüne çıkarak bölge insanlarının kaynaşması ve Türk ulusunun ulaştığı seviyenin bu ülke denizcilerine gösterilmesini arzuluyoruz.’’

Marina Genel Müdürlüğü, amatör denizcilere ve denize gerçekten gönül verenlere hitap eden bu rallilerin, Türkiye'deki yatçılık anlayışını da değiştireceğine inanıyor. ‘‘EMYR'nin, lüks harcamaya dönük, spordan uzak, sadece bir kesime ait davranış biçimini simgelemeye çalışan olumsuz varsayımı yok etmeye yarayacağını düşünüyoruz. İnsanlar için, doğaya ve çevreye, bayrağa ve kurallara saygı içinde, iyi denizcilik bilgisi ile zenginleştirilmiş, kendine özgü, dostluk ve barış içinde kaliteli bir yaşam şekli oluşturmakta model olduğuna inandığımız EMYR gibi rallilerin, özellikle gençler tarafından iyi anlaşılarak benimsenmelerini istiyoruz. Bunu sağlamakta kulüplerin, yerel yönetimlerin ve basının ağırlıklı rolleri hiçbir zaman bu rallilere katılanlardan az değildir.’’

Umarız Türkiye'de de yatçılık, tekne alıp marinaya kapatmak, arada gidip deniz üstünde bir kaç kadeh içki içmekten ileri gider ve bu rallilere katılanların sayısı her yıl giderek artar.

15 ÜLKEDEN 111 YATÇI

Isınmaya başlayan hava ve gökyüzünde parlayan güneşle denizlere de hareket geldi. Yarın sabahın ilk saatlerinde denizlerde yeni bir heyecanın startı verilecek. Bu yıl onuncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Yat Rallisi, İstanbul Ataköy Marina'dan 17 tekneyle start alıyor. 48 günlük ralliye 15 değişik ülkeden yaklaşık 111 yat katılacak. Amatör denizcilerin aralarındaki dostluğu pekiştirmek ve Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin kültürlerini tanımak amacıyla düzenlenen ralli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!