Yaşı küçük temsili büyük

Güncelleme Tarihi:

Yaşı küçük temsili büyük
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 21:30

23 yaşında arı gibi çalışan ve “Bir insan isterse her şeyi değiştirir” diyen Ece Çiftçi, G-20 öncesi toplanan Girls20’de Türkiye’deki kadınların sorunlarını kendi bakış açısı ve deneyimleriyle anlatacak. Çiftçi, “18-23 yaş deyince yaş aralığı küçük ama yaratıcılığı büyük insanlar bu toplantıya seçiliyor. Bu yüzden de onur duydum” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin bir araya geldiği G-20 Zirvesi bu yıl Almanya’da temmuz ayında yapılacak. Bu zirvenin öncesinde alt komitelerinin çalışmaları başladı. Alt komitelerden biri de “genç kadınları” bir araya getiren Girls20. 20 ülkeden 18-23 yaş arasındaki bir genç kadının davetli olduğu zirvede Türkiye’yi SosyalBen’in kurucusu Ece Çiftçi temsil edecek.

Yaşı küçük temsili büyük
Münih’teki toplantıya katılımından önce Ece Çiftçi ile İstanbul’da konuştuk. Çiftçi, lise 1’inci sınıfta okurken hayalinin peşinden gitmiş bir öğrenci. “Ben çocuklar için ne yapabilirim” diyerek yola çıkan ve lise hayatı boyunca Urfa’daki çocuklarla çalışan, ardından da üniversitedeki eğitimi sırasında SosyalBen’in faaliyetlerine odaklanan Çiftçi, Ürdün’den Nepal’e uzanan ve çocukların hayatına dokunan SosyalBen’in öncüsü.

Haberin Devamı

SORUNLAR GÜNDEMDE

Türkiye’de 350 gönüllü ile 54 ilde çalışan, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerindeki çocuklara da ulaşan Çiftçi, sohbetimiz öncesinde Ürdün’den gelmişti. Almanya’daki Girls20 Zirvesi’nden sonra ise Brooklyn Belediyesi’nin ortak çalışma yapma önerisiyle Amerika’ya gidecek olduğunu, ardından da Şili’deki çocukların SosyalBen’i beklediğini öğrendik.

23 yaşında arı gibi çalışan ve “Bir insan isterse her şeyi değiştirir” diyen Ece Çiftçi, Girls20’de Türkiye’deki kadınların sorunlarını kendi bakış açısı ve deneyimleriyle anlatacak. Çiftçi, “18-23 yaş deyince yaş aralığı küçük ama yaratıcılığı büyük insanlar bu toplantıya seçiliyor. Bu yüzden de onur duydum. Benim için de sürpriz oldu. Ülkemizde SosyalBen ile daha çok çocuklara yönelik çalışmalar yapsam da Türkiye kadınlarının sorunları için davet edildim” dedi.

Hikayesinin 14 yaşında başlamasının seçilmesinde önemli olduğunu düşünen Çiftçi, “Zirveye katılan kişiler rol model olan kişiler. Bu zirve sonrasında bir rapor çıkacak ve bu rapor G20 liderlerine sunulacak. Ve bu toplantılardan sonra da çalışmalar devam edecek. Sürdürülebilir olmak çok önemli. Bir çalışma başlatmak, bunu sürekli yapabilmek ve organize etmek bizim yaptığımız işlerde çok önem taşıyor” diyen Çiftçi, ortaya çıkardığı SosyalBen ile örnek bir sosyal girişim de yarattı.

Haberin Devamı

“Dünyamız da sınırlı değil. Şili’de de sosyal beceri geliştirme çalışması yapacağız. Yalnızca bağışlarla ilerleyen yapılardan çok farklıyız. SosyalBen ürünlerini alan herkes aslında bir çocuğa dokunuyor” diyen Çiftçi, eylül ayında 350 kişi olan gönüllü ordularını 500’e çıkaracaklarını ve gönüllülerinin tasarladığı yeni ürünlerle kaynaklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

SOSYALBEN NELER YAPIYOR?

SosyalBen Vakfı 7-13 yaş arası dezavantajlı çocuklara dans, drama, spor, yaratıcı yazarlık, resim, müzik ve benzeri eğitim çalışmaları yapıyor. Moğolistan’dan Edirne’ye farklı ülke ve şehirlerdeki çocuklara ulaşmak için SosyalBen gönüllüleri ürettikleri veya tamamen kendi tasarımlarını yaptıkları ürünleri satarak kaynak yaratıyor. Bugüne kadar şemsiye, bileklik, defter, kupa gibi ürünler satarak ve bağışcıların yardımlarıyla binlerce çocuğa ulaşan SosyalBen, Türkiye’deki örnek sosyal girişim modellerinden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!