Yanlışlara devam

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlara devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Şanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Dünyanın en iyi takımını İnönü'ye getirseniz, bildiğini unutur, ne yapacağını şaşırır. Öyle facia bir zemin ki, anlatılır gibi değil. Durmadan zıplayan bir top. Serseri mayın gibi... Beşiktaş'ın yanlışı böyle bir zeminde nasıl oynanacağını bilememesi... Topu tutmak zorken, bir de dripling üstüne dripling... Ve tabii peş peşe yitirilen, rakibe ikram edilen toplar, defansta az adamla yakalanma, başlamadan sona eren ataklar ve pozisyon üretmede sıkıntılar. Oysa tek pas oynanmaya çalışılsa daha kolay karşı kaleye gidilecek. Beşiktaş'ın yeterli sayıda pozisyona girememesinin tek nedeni; topun ayakta fazla tutulması. İlginçtir, bu yanlışa en fazla düşen de Mehmet ve Amokachi gibi iki deneyimli oyuncu oldu.

Amokachi koşuyor, boğuşuyor. Gelgelelim son vuruşlarda inanılmaz beceriksiz. Üç metreden kaçırdığı iki gol var ki, akıllara durgunluk verir. Oktay attığı golün dışında resmen uyurgezer. Bunalım mı, uzun süre kullandığı ilaçlar mı, bilemiyorum. Erkan ve Serdar'la nasıl başarılı olunur, nasıl maç kazanılır, onu da bilmiyorum. Bildiğim tek şey, Beşiktaş'ın bu kadroyla taraftarını fıtık etmesi. Koskoca Kartal tek başına Baliç'e teslim oldu. Bu oyuncuyu bir türlü durduramadı.

Son paragrafı Beşiktaşlı taraftara ayırdım. Hafta içinde yazmıştım, bir kez daha vurguluyorum. Kongre bitti, şimdi kavga değil barış zamanı. Herkes elini birbirine uzatmalı. Lütfen, aman lütfen hepimiz sağduyulu olalım.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!