Yalova Belediyesyor Türkiye'yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediyesyor Türkiyeyi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 12:22

Yalova Belediyesyor Bisiklet Takımı, 21 Eylül'de başlayacak Dünya Yol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Belediyespor Bisiklet Takımı Kaptanı Bahadır Düner, belediye toplantı salonunda gazetecilere şampiyonaya ilişkin bilgi verdi.

Koçal, "Bisiklet takımımız, Avrupa şampiyonasında başarılı sonuçlar alarak, İtalya'daki dünya şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. Bu bizim için önemli bir gurur. Milli takımı oluşturan bu takımın, Yalova Belediyespor'un mensubu olması bizi onurlandırıyor" diye konuştu.

Yakup Koçal, Dünya Yol Şampiyonası'na ilişkin şunları kaydetti:

"22 Eylül Pazar günü olacak yarış, 1 günlük bir yarış. Bu yarış İtalya'da olacak. Bunu Yalova halkının duyması lazım. Her zaman rastladığımız bir başarı değil bu. Ulusal çapta bazı spor branşlarında mesela masa tenisindeki gibi yakaladığımız başarılar var. Herkes adına sporcu arkadaşlarımızı kutluyorum. Dünya şampiyonasında da başarılar diliyorum. Gönül ister ki orada da iyi bir derece olsun. İlk defa Türkiye'den dünya şampiyonasına katılma hakkı elde ediliyor bisiklet sporunda. Bu olimpiyat gibi değil. Dünya şampiyonası düzenlendiğinde bütün ülkeler çağrılmıyor, bu tip branşlarda eleme eleme gidiliyor. Bölgesel, kıtasal yarışmalara katılıyorsun. Dereceye girersen dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanıyorsun. Onun için bisiklet branşında ilk defa takımımız, büyüklerde dünya şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Ulusal çapta da ilk defa yapılan bir şey. Bu anlamda da çok onur verici.".

Dünya şampiyonası için birçok elemelerden geçtiklerini anlatan Düner ise şöyle konuştu:

"Bu sürece girerken 2013 yılı başından beri Avrupa ve dünyanın belirli ülkelerinde elemeler yapıldı. ABD, Kanada, Avusturya, Avustralya, Belçika, Almanya, Fransa ve Slovenya gibi ülkelerde elemeler oldu. Biz de çağırıldığımız ve kendimize yakın ülkelerde elemelere katıldık. Bizim girdiğimiz yarış da Belçika, Fransa ve Slovenya'daydı. Slovenya'daki yarışa gidene kadar çok zorlu süreçlerden geçtik. Belçika'daki 156 kilometrelik yarışa gittiğimizde burada 30 dereceydi hava, orada ise 3 dereceydi ve yağmurluydu. Ancak her şeye rağmen Slovenya'daki dünya şampiyonası elemelerini geçtik. Yarış İtalya'da olacak. 156 kilometrelik yarışın yaklaşık 60 kilometresi Alpler'de geçecek. Biz bu sporu işimizin arasında spor olarak yapıyoruz. Rakiplerimize baktığımız zaman hepsi bu sporu iş olarak görüyor. Olimpiyatlarda başarı sağlanamamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi budur."

BAKMADAN GEÇME!