Yalan söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Yalan söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2003 00:48

İngiltere Milli Takımı Kaptanı’nın suçlamalarına sert tepki gösteren milli futbolcumuz, rakiplerinin sürekli kendilerini tahrik etmeye çalıştığını söyledi.

Alpay, ‘‘Beckham penaltıyı kaçırınca ‘Yukarıda Allah var’ diyecektim, bana kafa attı. Annesine küfür ettiğimi söylemiş. Ne annesini tanırım ne de babasını’’ dedi.

İNGİLTERE karşısında beraberlikle Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılma şansını kaybedip, baraj maçı oynamak zorunda kalan millilerimiz zorlu 90 dakikanın ardından Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'ne üzgün girmişti. Teknik direktör Şenol Güneş, ‘‘Kazanabileceğimiz bir maçtı, ama önemli değil. Baraj maçlarını kazanarak Portekiz'de yerimizi alırız. Şimdi herkes Play-Off'a hazırlansın’’ diyerek futbolcularını teselli etmeye çalıştı, ama nafile, moraller bozuktu.

Alpay tesislerin kapısından sinirli bir şekilde çıktı. Kapıda kendisini almaya gelecek babası Mustafa Özalan'ı bekliyordu. Yanına yaklaştım üzgündü. Hemen ilk soruyu patlattım ‘‘Beckham'a küfür ettin mi?’’

Alpay
durakladı...

‘‘Kimseye durup dururken küfür edilmez. Benim tarzım değil. Benim gibi ekmek parasını futboldan kazanan birine neden küfür edeyim. Kazanmak için şartlanmış İngilizler, her hareketleriyle bizi tahrik etmeye çalıştılar. Beckham penaltı sırasında topun başına giderken küfür mırıldanıyordu. Bizim İngilizce bilmediğimizi sandı. Golü kaçırınca yanına giderek ‘‘Yukarıda Allah var’’ diyecektim, bana kafa attı.

İngiliz basını küfür ettiğimi uydurmuş. Küfür etmedim. Beckham annesine küfür ettiğimi söylemiş. Ne annesini ne de babasını tanırım. Yalan söylüyor.’’

İngilizler şanslı

Babası Mustafa Özalan'ın Selamiçeşme'deki evlerinden Ümraniye'deki kampa arabasıyla gelmesi gecikince, sorularımı tek tek sıralamaya başladım:

* Milli maç hakkındaki değerlendirmeni alabilir miyim?

- Kötü bir sonuç oldu. İngiltere'yi iki farklı yenebilirdik. Ama adamlar her zaman yaptıklarını uyguladılar. O katı defanstan taviz vermediler. Çok güçlü adamlar, ama yenilmeyecek takım değiller. İngiltere çok şanslı takım. Oyuna hakim taraf Türkiye, ama sonuç onların lehine.

Aston Villa'da zaten bana zar zor forma veriyorlar. Bir de böylesine bir maçtan sonra benim işim gerçekten zor olacak.

* Bu sonuç seni nasıl etkiliyor?

- Şu anda içim kan ağlıyor. Sabaha kadar ağlarım. Çok hırslıydım ve iyi hazırlanmıştım. Kimse benim kadar üzülemez. İngiltere'ye kahır içinde döneceğim.

Teklifler var

* İngiltere'de taraftarlar seni ıslıklıyor, bunun sebebi ne?

Ben de bilmiyorum. Ancak Türk olduğum için bana karşı tavırları var. İngiltere'de yabancı futbolculara inanılmaz bir sınıf muamelesi yapıyorlar. Türkiye'de ise yabancıların bir eli yağda, bir eli balda. El üstünde tutuyoruz. Ne olursa olsun ben bunlara aldırmıyorum. Kulaklarım tıkalı, ben kendi futbolumu oynamaya bakıyorum.

* İngiltere'de kalacak mısın?

- Ocak ayında sözleşmem sona eriyor. Almanya'dan ve Türkiye'den teklifler var. Türkiye'ye kesin dönüş de yapabilirim. Sürpriz bir takım olabilir. Almanya'da ise B.Münih, W.Bremen, H. Berlin kulübü menajerleri teklifte bulundular. İngiltere'de iki kulüp ile görüşüyorum. Eğer şartlarım kabul edilirse kalırım, ama aksi olursa İngiltere defterini kapatırım.

TÜNELE GİRERKEN KAPIŞTILAR

Maçın 37. dakikasındaki penaltı pozisyonu sonrasında birbirlerinin üzerine yürüyen Alpay ile Beckham, devre arasında da soyunma odasına giden tünelde kapıştı. Diğer futbolcuların da katıldığı kavgayı hakemler ve takımların yöneticileri ayırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!